Microsoft 80658 960 720

L'Evolució de Windows

 • Windows 1

  Windows 1
  Aquí és on va començar tot per a Windows. El Windows 1 original es va publicar el novembre de 1985 i va ser el primer intent real de Microsoft en una interfície gràfica d'usuari de 16 bits.
  Per ajudar els usuaris a familiaritzar-se amb aquest estrany sistema d'entrada, Microsoft va incloure un joc, Reversi (visible a la captura de pantalla) que es basava en el control del ratolí, no en el teclat, perquè la gent s'utilitzés per moure el ratolí i fer clic en elements de la pantalla.
 • Windows 2

  Windows 2
  Era un sistema operatiu desenvolupat per Microsoft amb una interfície gràfica d'usuari de 16 bits, és el successor de Microsoft Windows 1.0. Microsoft Windows 2.0 es va continuar amb l'edició posterior de Microsoft Windows / 286 i Microsoft Windows / 386, que al seu torn van ser substituïts per Microsoft Windows 3.0 al maig de 1990; Windows 2.0 va rebre actualitzacions i suport de Microsoft durant catorze anys fins al 31 de desembre de 2001, quan va deixar de rebre suport tècnic.
 • Windows 3

  Windows 3
  El primer Windows que requeria un disc dur llançat el 1990. Windows 3 va ser la primera versió per veure l'èxit més estès i es va considerar un desafiador per a Macintosh d'Apple i les interfícies gràfiques d'usuari de Commodore Amiga, instal·lades prèviament en ordinadors de fabricants compatibles amb PC incloent Zenith Data Systems. Més important: com a mínim, a la suma del temps humà perdut, es va introduir el solitari de temps de moviment (i l'ús del ratolí).
 • Windows NT 3.1

  Windows NT 3.1
  És la primera versió de Windows NT de Microsoft, la línia de sistemes operatius d'escriptori i servidors empresarials. El número de la versió es va triar per a que coincideixi amb la versió de Windows 3.1, versió de la última GUI basada en DOS de Microsoft en la mateixa versió. època, perquè tenia la mateixa aparença visual. Es van posar a disposició dues versions de Windows 3.1 NT: Windows NT 3.1 i Windows NT 3.1 Advanced Server 3.1.
 • Windows 95

  Windows 95
  Com el seu nom indica, Windows 95 va arribar a l'agost de 1995 i va portar el primer botó d'inici i el menú d'inici (llançat amb una gegantina campanya de publicitat que usava els Rolling Stones 'Start Me Up.
  També va introduir el concepte de "plug and play": connectar un perifèric i el sistema operatiu troba els controladors adequats per a això i el fa funcionar.
  Windows 95 també va introduir un entorn de 32 bits, la barra de tasques i es va centrar en la multitarea.
 • Windows 98

  Windows 98
  Igual que el seu predecessor, es tracta d'un producte híbrid monolític de 16 i 32 bits.
  La primera edició de Windows 98 va ser designada pels números de versió interns 4.10.1998 o 4.10.1998A si s'hagués actualitzat amb el CD de seguretat de Microsoft. Windows 98 Second Edition està designat pels números de versió interns 4.10.2222A o 4.10.2222B si s'hagués actualitzat amb el CD de seguretat de Microsoft. El successor de Windows 98 és Windows ME.
 • Windows 2000

  Windows 2000
  L'empresa twin de ME, Windows 2000 va ser llançada al febrer de 2000 i es va basar en el sistema orientat a Microsoft de Windows NT i posteriorment es va convertir en la base per a Windows XP. L'actualització automàtica de Microsoft va jugar un paper important en Windows 2000 i es va convertir en el primer Windows en suportar la hibernació.
 • Windows Me

  Windows Me
  És un sistema operatiu gràfic híbrid de 16 bits / 32 bits, llançat el 14 de setembre de 2000 dissenyat per Microsoft Corporation per a la majoria del mercat d'usuaris de PC. Després del venciment ja assolit pels seus predecessors, Windows 95 i Windows 98, Windows Me es presenta com una evolució important. Va ser l'últim sistema operatiu llançat a la sèrie de Windows 9x.
 • Windows Xp

  Windows Xp
  Windows XP
  Es podria dir que una de les millors versions de Windows, Windows XP, va ser llançada a l'octubre de 2001 i va portar la línia empresarial i la línia de sistemes operatius de Microsoft sota un mateix sostre.
  El menú Inici i la barra de tasques han rebut una revisió visual, amb el botó d'inici verd familiar, la barra de tasques blava i el fons de pantalla de vista, juntament amb diversos efectes visuals i d'ombra.
 • Windows Vista

  Windows Vista
  Windows XP va romandre el curs prop de sis anys abans de ser substituït per Windows Vista al gener de 2007. Vista va actualitzar l'aparença de Windows amb més focus en elements transparents, cerca i seguretat. El seu desenvolupament, sota el nom de "Longhorn", estava preocupat, amb elements ambiciosos abandonats per aconseguir-lo en producció.
  Windows Media Player 11 i IE 7 van debutar, juntament amb Windows Defender, un programa anti-spyware. Vista també va incloure el reconeixement de veu.
 • Windows 7

  Windows 7
  Considerat per molts com el que Windows Vista hauria d'haver estat, Windows 7 va ser llançat per primera vegada a l'octubre de 2009. Tenia la intenció de solucionar tots els problemes i crítiques que enfronta Vista.
  Va ser més ràpid, més estable i més fàcil d'usar, convertint-se en el sistema operatiu que la majoria d'usuaris i empreses actualitzarían des de Windows XP, deixant de banda a Vista.
 • Windows 8

  Windows 8
  Llançat a l'octubre de 2012, Windows 8 va ser la revisió més radical de Microsoft de la interfície de Windows, deixant enrere el botó d'inici i el menú d'inici a favor d'una pantalla d'inici més senzilla.
  Windows 8 era més ràpid que les versions anteriors de Windows i incloïa suport per als nous dispositius USB 3.0 molt més ràpids. La botiga de Windows, que ofereix aplicacions universals de Windows que s'executen només en mode de pantalla completa, s'ha introduït.
 • Windows 10

  Windows 10
  Anunciat el 30 de setembre de 2014, Windows 10 només s'ha publicat com una versió de prova per als usuaris interessats a provar. La "vista prèvia tècnica" és encara un treball en curs.
  Windows 10 representa un altre pas en el canvi de posició de Microsoft, portant de nou el menú Inici i un major equilibri als usuaris d'ordinadors d'escriptori tradicionals.
  Algunes característiques interessants inclouen la possibilitat d'alternar entre un teclat i un mode de ratolí i una tauleta