Evolució històrica dels SO

  • Period: to

    (1940 – 1950) 1 Generació

    Esdeveniment aparició de la 1 ° generació d'ordinadors.
  • Sistema Batch

    Sistema Batch
    A principis dels anys 50 amb l'objecte de facilitar la interacció entre persona i ordinador, els sistemes operatius fan una aparició discreta i bastant simple, amb conceptes tals com el monitor resident, el procés per lots i l'emmagatzematge temporal.
  • Period: to

    (1950 - 1960) 2 Generació

    Va reemplaçar a les vàlvules de buit pels transistors. Per això, els ordinadors de la segona generació són més petites i consumeixen menys electricitat que les anteriors, la forma de comunicació amb aquestes noves computadores és mitjançant llenguatges més avançats que el llenguatge de màquina, i que reben el nom de "llenguatges d'alt nivell "o llenguatges de programació.
  • (1956) Primer Sistema GM

    La General Motors desenvolupa el que és avui considerat el primer sistema, el GM-NAA I / O, per a la seva IBM 704.
  • Multiprogramació

     Multiprogramació
    En un sistema multiprogramat la memòria principal alberga a més d'un programa d'usuari.
  • Period: to

    (1960 – 1965) Circuits Integrats

    Aparició dels circuits integrats, canvis notoris en diversos camps de la informàtica.
  • Period: to

    (1963 – 1967) Temps Real

    Aquests sistemes es fan servir en entorns on s'han d'acceptar i processar en temps molt breus un gran nombre de successos, majoritàriament externs a l'ordinador. Si el sistema no respecta les restriccions de temps en què les operacions han de lliurar el seu resultat es diu que ha fallat.
  • Period: to

    (1964-1971) 3 Generació

    Els ordinadors de la tercera generació van emergir amb el desenvolupament dels circuits integrats (pastilles de silici) en les quals es col·loquen milers de components electrònics, en una integració en miniatura. Els ordinadors novament es van fer més petites, més ràpides, desprenien menys calor i eren energèticament més eficients.
  • Period: to

    (1966 – 1969) Multiprocessador

    Disseny que no es troben en ordinadors monoprocessador. Aquests problemes deriven del fet que dos programes poden executar-se simultàniament i, potencialment, poden interferir-se entre si. Concretament, pel que fa a les lectures i escriptures en memòria.
  • UNIX

    UNIX
    Aparició del sistema operatiu multiusuari. Desenvolupament de UNIIX.
  • Period: to

    (1970 - 1975) Sistemes operatius desenvolupats

    Atles Supervisor i l'US / 360, els anys 1970 van marcar l'inici d'UNIX, a mitjans dels 60 apareix Multics, sistema operatiu multiusuari - multitasca desenvolupat pels laboratoris Bell d'AT & T i Unix, convertint-lo en un dels pocs SO escrits en un llenguatge d'alt nivell.
  • Period: to

    (1971 a 1981) 4 Generació

    Dues millores en la tecnologia de les computadores marquen l'inici de la quarta generació: el reemplaçament de les memòries amb nuclis magnètics, per les de xips de silici i la col·locació de molts més components en un Xip: producte de la microminiaturización dels circuits electrònics . La mida reduït del microprocessador i de xips va fer possible la creació de les computadores personals (PC)
  • Microordinadors

     Microordinadors
    APPLE DOS i APPLE sistema operatiu per a la sèrie de microordinadors.
  • QDOS

    Microsoft va comprar un sistema operatiu anomenat QDOS que, després de realitzar unes poques modificacions, es va convertir en la primera versió de MS-DOS (Micro Soft Disk Operating System).
  • Microsoft Xenix

    Microsoft Xenix
    Microsoft Xenix antic i obsolet semblant a UNIX. Aparion de Mac
  • MS-DOS 1.0

    MS-DOS 1.0
    MS-DOS (Micro Soft Disk Operating System), escrit per Microsoft per a IBM PC i altres ordinadors que utilitzaven la CPU Intel 8088
  • Period: to

    (1982-1989) 5 Generació

    Cada vegada es fa més difícil la identificació de les generacions d'ordinadors, perquè els grans avenços i nous descobriments ja no ens sorprenen com va succeir a mitjans del segle XX. N'hi ha que consideren que la quarta i cinquena generació han acabat, i les situen entre els anys 1971-1984 la quarta, i entre 1984-1990 la cinquena. Ells consideren que la sisena generació està en desenvolupament des de 1990 fins a la data.
  • Implementacion GUI

    Características novedosas era una GUI (Graphic User Interface), Multitareas y Mouse. Provocó diferentes reacciones entre los usuarios acostumbrados a la línea de comandos y algunos tachando el uso del Mouse como juguete
  • GNU / Linux

    GNU / Linux
    Aquest sistema pel que sembla és una versió millorada d'Unix, basat en l'estàndard POSIX, un sistema que en principi treballava en mode ordres. Avui dia disposa d'Finestres, gràcies a un servidor gràfic i a gestors de finestres com KDE, GNOME entre molts. Recentment GNU / Linux disposa d'un aplicatiu que converteix les finestres en un entorn 3D com ara Beryl o Compiz. El que permet utilitzar Linux d'una forma visual atractiva.
  • Period: to

    (1990 fins actualitat) 6 Generació

    Els ordinadors d'aquesta generació compten amb arquitectures combinades Paral·lel / Vectorial, amb centenars de microprocessadors vectorials treballant al mateix temps; s'han creat ordinadors capaços de realitzar més d'un milió de milions d'operacions aritmètiques de punt flotant per segon (teraflops); les xarxes d'àrea mundial (WAN) seguiran creixent desorbitadament utilitzant mitjans de comunicació a través de fibres òptiques i satèl·lits, amb amples de banda impressionants.
  • Freewin 95

    Freewin 95
    Programadors i desenvolupadors de programari lliure van començar un projecte anomenat FreeWin95 el qual consistia en implementar un clon de Windows 95
  • ReactOS

    ReactOS
    ReactOS (React Operating System) és un sistema operatiu de codi obert destinat a aconseguir la compatibilitat binària amb aplicacions de programari i controladors de dispositius fets per Microsoft Windows NT versions 5.x des d'ara (Windows XP i els seus successors).
  • Windows 98

    Windows 98
    Millores d'aquest sistema operatiu de Microsoft: Millor suport de AGP (Accelerated Graphics Port) .Controladores USB.Soporte per a múltiples monitores.Soporte per a sistema de fitxers FAT32.Continúa utilitzant Internet Explorer.Integrado a la interfície de l'explorador de Windows (Active Desktop) .
  • KDE 1.0

    KDE 1.0
    El projecte KDE va ser iniciat el 1996 buscant crear una interfície gràfica unificada per als sistemes Unix. La versió 1.0 contenia un plafó, un escriptori on deixar icones, un gestor de fitxers (kfm) i un gran nombre d'utilitats. Una distribució que actualment fa servir el KDE és Kubuntu.
  • KDE 2.0

    KDE 2.0
    En aquesta versió KDE va ser escrit gairebé del tot, es va millorar molt l'aspecte visual i va tenir importants millores tecnològiques: DCOP (Protocol de Comunicació d'Escriptori), KHTML (un motor renderitzat d'HTML utilitzat per "Konqueror", el navegador i gestor d'arxius del KDE).
  • Windows XP

    Windows XP
    Va suposar una gran millora en la interfície gràfica i una millor estabilitat del sistema, icones 48x48 renderitzats amb milions de colors, possibilitat de canviar el Skin, etc.Salieron a la llum 3 versions d'aquest sistema, Service Pack 1, 2 i 3.
  • Mac OS X

    Mac OS X
    En aquesta versió de Mac OS es va donar un gran pas endavant en la interfície gràfica (Aqua), que va tenir una crítica negativa en els seus inicis pel gran canvi que va suposar, però que va ser la base per als nous sistemes operatius de Mac que veiem avui dies (referint-nos a la seva interfície gràfica).
  • KDE 3.0

    KDE 3.0
    El desenvolupament d'aquesta versió va ser molt més llarg que l'anterior, amb molts més canvis en l'API, icones i interfície gràfica i colors en general millorats.
  • Windows Vista

    Windows Vista
    Aquest Sistema Operatiu de Microsoft va suposar un gran pas en la interfície gràfica, no molt allunyada del seu successor "Windows 7", però va ser un gran problema pel que fa al rendiment. Va ser com un pas enrere respecte a "Windows XP", ja que aquestes millores en la interfície gràfica consumien massa recursos del sistema.
  • Windows 7

    Windows 7
    Windows 7 va sortir al mercat el 22 d'octubre del 2009, deixant enrere al Windows Vista, que va tenir innombrables crítiques durant el poc temps que va durar al mercat.
  • Windows 8

    Windows 8
    És la línia de sistemes operatius desenvolupada per Microsoft per al seu ús en ordinadors personals, encara que va rebre moltes queixes incloses ordinadors d'escriptori a casa i de negocis, ordinadors portàtils, netbooks, pastilles, servidors i centres multimèdia. El principal canvi és la polèmica decisió d'eliminar Menú Inici, existent des de Windows 95 com a estàndard de facto en com presentar aplicacions en interfícies gràfiques.
  • Windows 10

    Windows 10
    És l'últim sistema operatiu desenvolupat per Microsoft com a part de la família de sistemes operatius Windows NT.6 Va ser donat a conèixer oficialment al setembre de 2014, seguit per una breu presentació de demostració en la conferència Build 2014.