Evolució dels Sistemes Operatius

By NoT_NoX
 • GM-NAA I/O

  GM-NAA I/O
  El sistema GM-NAA I/O era una part important de l'operació de UNIVAC I i estava dissenyat per a manejar l'entrada i sortida de dades de l'ordinador. El sistema GM-NAA I/O oferia una interfície per a la impressió i la visualització de resultats, i permetia als usuaris carregar programes i dades des de mitjans d'emmagatzematge externs, com a cintes magnètiques.
 • Unix

  Unix
  Unix s'ha desenvolupat i millorat i s'ha convertit en un sistema operatiu més portàtil i flexible. Dennis Ritchie va contribuir significativament al desenvolupament d'Unix en desenvolupar el llenguatge de programació C, la qual cosa va permetre la reescriptura d'Unix en C, la qual cosa va facilitar la seva transferència a diversos sistemes de maquinari. Unix i els seus successors, com Linux i macOS, encara tenen un impacte gran en l'àmbit informàtica i son comuns en sistemes integrats.
 • MS-DOS

  MS-DOS
  En 1981, Microsoft va adquirir la llicència de CP/M (un sistema operatiu), ho va modificar i va presentar la seva pròpia versió, denominada "86-DOS". Posteriorment, IBM i Microsoft van col·laborar per a desenvolupar una versió millorada anomenada MS-DOS. La interfície de línia de comandos d'MS-DOS permetia als usuaris fer tasques com copiar arxius, llistar directoris, formatar discos i executar programes.
 • macOS

  macOS
  Amb el sistema operatiu Macintosh System Programari, Apple va llançar el primer Macintosh en 1984. Aquest sistema operatiu es va conèixer com "Mac OS" a mesura que va evolucionar. El sistema operatiu Mac US Ha sofert diverses versions i millores al llarg de molts anys.
 • Linux

  Linux
  Linux és un sistema operatiu de codi obert desenvolupat en 1991 per Linus Torvalds. S'ha convertit en un dels sistemes operatius més utilitzats en el món, especialment en servidors i sistemes embeguts, gràcies a la contribució de programadors de tot el món. Amb el temps, la popularitat de Linux va augmentar i es va convertir en una opció viable per a una varietat d'aplicacions, inclosos servidors, i estacions de treball.
 • Windows NT

  Windows NT
  Windows NT és una família de sistemes operatius creats per Microsoft. Es va llançar en la dècada de 1990 com una línia de sistemes operatius empresarials i de servidors destinats a brindar un alt nivell d'estabilitat, seguretat i capacitat de xarxa.
 • Windows 95

  Windows 95
  Un sistema operatiu anomenat Windows 95 va ser llançat per Microsoft el 24 d'agost de 1995. Va ser un producte molt significatiu en la història de la informàtica i va marcar un gran avanç en la interfície d'usuari i la funcionalitat en comparació amb els seus predecessors. La promoció de Windows 95 va incloure jocs com "Minesweeper" i "Solitaire". A més, tenia suport per a aplicacions multimèdia, la qual cosa va facilitar la reproducció de CD d'àudio i l'execució d'aplicacions multimèdia.
 • Windows 98

  Windows 98
  Va ser una millora significativa en termes de funcionalitat i rendiment en comparació amb Windows 95. Algunes de les millores que ha fet en comparació amb la versió anterior són: El DirectX 6.0, es van introduir millores en l'eficàcia de l'execució de jocs i aplicacions multimèdia, així com la capacitat d'hibernar l'ordinador, que permetia als usuaris guardar el seu estat de treball i apagar el computadora sense perdre dades ni la configuració de les aplicacions.
 • Windows ME (Milenium Edition)

  Windows ME (Milenium Edition)
  Encara que Windows ME va agregar algunes característiques i millores, la recepció general de Windows no va ser tan bona com la d'altres versions. Una característica notable va ser la "restauració del sistema". Aquesta funció permetia als usuaris restaurar el sistema operatiu en un estat anterior si sorgien problemes o si s'instal·laven virus.
 • Windwos XP

  Windwos XP
  Un dels sistemes operatius més famosos i influents creats per Microsoft, Windows XP, es va mantenir en ús durant més de deu anys fins que Microsoft va deixar de brindar suport tècnic a l'abril de 2014. Presento millores d'estabilitat i rendiment.
 • Ubuntu

  Ubuntu
  És conegut pel seu enfocament en la simplicitat i l'eficiència. Un dels sistemes operatius d'escriptori i servidors de codi obert més coneguts i utilitzats a tot el món.
 • Windows Vista

  Windows Vista
  Va presentar una sèrie de noves característiques i millores en termes de seguretat i rendiment, i va representar una significativa evolució en comparació amb el seu predecessor, Windows XP. No obstant això, el seu cicle de vida també va incloure crítiques.
 • Windows 8

  Windows 8
  Va ser una versió significativa en l'evolució dels sistemes operatius de Microsoft i, en comparació amb el seu predecessor, Windows 7, va presentar canvis significatius en la interfície d'usuari i la funcionalitat. Amb el seu enfocament en la interfície d'usuari moderna i la integració de serveis en el núvol, Windows 8 va marcar un canvi significatiu en la direcció dels sistemes operatius de Microsoft.
 • Windows 10

  Windows 10
  Es va dissenyar per a ser una plataforma unificada que abasta una àmplia gamma de dispositius, des de ordinadors d'escriptori i portàtils fins a tauletes i telèfons mòbils, la qual cosa va representar un canvi significatiu en l'estratègia de Microsoft en comparació amb versions anteriors.