Primera windows

Versions de Windows

By J0An
 • Windows 1.0

  Windows 1.0
 • Windows 2.0

  Windows 2.0
  Una versió que va ser actualitzada ràpidament amb la v2.03 i que ja incloïa per primera vegada finestres que podien solapar entre elles. Això per no parlar que ja incloïa certes utilitats que, podríem dir, havien de ser l'origen de les actuals eines d'ofimàtica.
 • Windows 3.0

  Windows 3.0
  Arriba amb una interfície gràfica en la qual ja es començaven a apreciar nous elements visuals a més de les reeixides «finestres».
 • Windows 3.1

  Windows 3.1
  Amb l'actualització a Windows 3.1 a l'abril de 1992, el sistema va rebre el famós joc del Buscamines que tant entreteniment ha ofert al llarg dels anys. A més, cal destacar també l'existència de l'administrador d'arxius.
 • Windows 95

  Windows 95
  El 24 d'agost de 1995 és una data important en la vida de sistema operatiu de Microsoft, ja que és el dia en què va ser llançada la famosa versió Windows 95. La primera versió que ofereix una interfície molt millorada i on ja apareixen la barra de tasques i el menú Inici.
 • Windows NT

  Windows NT
  Windows NT o Windows New Technology va néixer com una nova línia de sistema operatiu de Microsoft orientat a estacions de treball i servidors de xarxa
 • Windows 98

  Windows 98
  Encara que abans de l'arribada de Windows 98 es van succeir les diferents versions de Windows 95 esmentades anteriorment amb el nom comercial Windows NT, enfocades especialment a l'entorn empresarial i industrial, tres anys després es va llançar una nova edició. El 25 de juny de 1998, Microsoft llançava la nova versió del seu sistema operatiu: Windows 98.
 • Windows 2000

  Windows 2000
  El 29 de març de 1999 es va llança el sistema operatiu Windows NT 5.0 EUR Edition, que no era altra cosa que la versió alemanya de Windows NET 5.0 i que posteriorment passaria a anomenar-se Windows 2000 . Una versió de sistema que Microsoft va desenvolupar com a part de la seva línia professional.
 • Windows Me

  Windows Me
  Windows Me o Windows Millenium és una versió de sistema operatiu de Microsoft llançant el 14 de setembre de l'any 2000 en format gràfic híbrid de 16/32 bits. Es considerada la pitjor versió de windows.
 • Windows XP

  Windows XP
  Un altre gran salt en el desenvolupament i evolució de sistema operatiu de Microsoft es va produir el 25 d'octubre de l'any 2001, moment en què es llançava Windows XP. Va suposar un gran èxit per ser un producte de gran qualitat.
 • Windows Vista

  Windows Vista
  Va caldre esperar fins a 6 anys per l'arribada de la nova versió de sistema, Windows Vista. Una versió que Microsoft va llançar mundialment el 30 de gener de 2007, arribava amb infinitat de noves característiques i funcions. Un Shell redissenyat i una interfície amb grans canvis i enfocada a millorar la seguretat dels usuaris que, per contra, no va ser de l'agrado de la gran majoria d'ells.
 • Windows 7

  Windows 7
  El 22 d'octubre de 2009, Microsoft va anunciar el llançament de Windows 7 com a solució a del fiasco de Windows Vista i que va resultar una de les versions més importants de el sistema operatiu de Microsoft des de l'anterior Windows XP. Una cosa que ha quedat retratat en la història de sistema operatiu, ja que ha estat etiquetada com una de les versions més sòlides.
 • Windows 8

  Windows 8
  Pràcticament tres anys després, el 26 d'octubre de 2012, es va llançar Windows 8. Una versió que afegia suport per a microprocessadors ARM i la interfície arribava modificada per fer-la més adequada per al seu ús amb pantalles tàctils.
 • Windows 10

  Windows 10
  Una versió que compta amb un gran conjunt d'aplicacions, una interfície moderna amb un gran rendiment i que, a més, és multiplataforma. És a dir, permet la seva utilització en ordinadors i dispositius mòbils.
 • Windows 10S

  Windows 10S
  Modificacions menors respecte a la versió 10.