Història de l'informàtica

 • Pascalina

  Pascalina
  Va ser la primera calculadora del món.
 • Tub de buit

  Tub de buit
  és un component electrònic utilitzat per amplificar, commutar, o modificar un senyal elèctric mitjançant el control del moviment dels electrons en un espai "buit" a molt baixa pressió.
 • Mark I

  Mark I
  L' IBM Automatic Sequence Controlled Calculator (ASCC), anomenat Mark I per la Universitat de Harvard, fou el primer ordinador electromecànic construït per Howard H. Aiken el 1944 en la Universitat de Harvard i amb la subvenció d'IBM. Té 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage.
 • ENIAC

  ENIAC
  Era una màquina gegant considerada la primera computadora de propòsit general totalment digital. El disseny i construcció de l'ordinador fou finançat per l'Armada dels Estats Units durant la Segona Guerra Mundial. Va ser dissenyat pel càlcul de taules de tir de l'artilleria al Laboratori de Recerca Balísitica de l'Armada dels Estats Units.
 • Transistor

  Transistor
  El transistor és un dispositiu electrònic semiconductor que compleix funcions d'amplificador, oscil · lador, commutador o rectificador. El terme «transistor» és la contracció en anglès de transfer resistor ("resistència de transferència»). Actualment es troben pràcticament en tots els aparells electrònics d'ús diari: ràdios, televisors, reproductors d'àudio i vídeo, rellotges de quars, ordinadors, llums fluorescents, tomògrafs, telèfons mòbils, etc.
 • Leibniz

  Leibniz
  El sistema es basa en un cilindre estriat. Cada estria és d'una longitud diferent, depenent del nombre que representa.
 • Circuit integrat

  Circuit integrat
  Un circuit integrat (CI), també conegut com xip o microxip, és una pastilla petita de material semiconductor, d'alguns mil · límetres quadrats d'àrea, sobre la qual es fabriquen circuits electrònics generalment mitjançant fotolitografia i que està protegida dins d'un encapsulat de plàstic o ceràmica. El encapsulat té conductors metàl.lics apropiats per fer connexió entre la pastilla i un circuit imprès.
 • UNIVAC 1100

  UNIVAC 1100
  Va ser dissenyada principalment per J. Presper Eckert i John William Mauchly, també autors de la segona computadora electrònica nord-americana, la ENIAC
 • IBM 650

  IBM 650
  El 650 és una màquina que codifica tant dades com adreces de memòria en sistema decimal, guardant cada xifra en codi biquinario. Aquest codi guarda, mitjançant diversos bits, dues variables: una amb 2 possibles estats, i una altra amb 5 possibles estats.
 • Creació d'Internet

  Creació d'Internet
  Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
 • Es reconeix el primer virus informàtic

  Es reconeix el primer virus informàtic
  El primer virus va atacar a una màquina IBM Sèrie 360 (i reconegut com a tal). Va ser anomenat Creeper, creat el 1972. Aquest programa emetia periòdicament en la pantalla el missatge: «I'ma creeper ... catch em if you can! "(Sóc una enfiladissa ... agáfam si pots!). Per eliminar aquest problema es va crear el primer programa antivirus denominat Reaper (talladora).
 • Es funda Microsoft

  Es funda Microsoft
  Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) és una empresa multinacional d'origen nord-americà, fundada el 4 d'abril de 1975 per Bill Gates i Paul Allen. Dedicada al sector de la informàtica, té la seu a Redmond, Washington, Estats Units. Microsoft desenvolupa, fabrica, llicència i produeix programari i equips electrònics, sent els seus productes més usats el sistema operatiu Microsoft Windows i la suite Microsoft Office, els quals tenen una important posició entre els ordinadors personals
 • Es funda Apple

  Es funda Apple
  Apple Inc (pronunciat [æpl ˌ ɪŋk]) és una empresa multinacional nord-americana amb seu a Cupertino, Califòrnia, que dissenya i produeix equips electrònics i software.3 Entre els productes de maquinari més coneguts de l'empresa es compta amb equips Macintosh, l'iPod, l'iPhone i l'iPad. Entre el programari d'Apple es troben el sistema operatiu Mac OS X
 • Neix windows 1.0

  Neix windows 1.0
  Microsoft Windows 1.0 és un entorn operatiu gràfic de 16 bits, desenvolupat per Microsoft Corporation i llançat el 20 de novembre, 1985. Va ser el primer intent de Microsoft d'implementar un usuari gràfic multitasca operatius a la plataforma de PC basats en una interfície gràfica. Windows 1.0 va ser la primera versió que Windows va llançar.
 • Es crea LINUX

  Es crea LINUX
  Linux és un nucli lliure de sistema operatiu basat en Unix.3 És un dels principals exemples de programari lliure. Linux està llicenciat sota la GPL v2 i està desenvolupat per col · laboradors de tot el món. El desenvolupament del dia a dia té lloc a la Linux Kernel Mailing List Archive
 • Es llança Windows XP

  Es llança Windows XP
  Windows XP (el nom en clau inicial va ser Whistler) és una versió de Microsoft Windows, línia de sistemes operatius desenvolupat per Microsoft. Llançat al mercat el 25 d'octubre de 2001, a data d'agost de 2012, tenia una quota de mercat del 46,33%, i va ser superat per Windows 7 que ja tenia un 46,60% de quota de mercado.4 Les lletres "XP" provenen de la paraula experiència (experience en anglès).
 • Creació de Facebook

  Creació de Facebook
  Facebook (NASDAQ: FB) és una empresa creada per Mark Zuckerberg i fundada per Eduardo Saverin, Chris Hughes, Dustin Moskovitz i Mark Zuckerberg consistent en un lloc web de xarxes socials. Originalment era un lloc per a estudiants de la Universitat de Harvard, però actualment està obert a qualsevol persona que tingui un compte de correu electrònic. Els usuaris poden participar en una o més xarxes socials, en relació amb la seva situació acadèmica, el seu lloc de treball o regió geogràfica.
 • Llançament de Firefox

  Llançament de Firefox
  Mozilla Firefox és un navegador web lliure i de codi abierto8 desenvolupat per Microsoft Windows, Mac OS X i GNU / Linux coordinat per la Corporació Mozilla i la Fundació Mozilla. Utilitza el motor Gecko per renderitzar pàgines webs, el qual implementa actuals i futurs estàndards web.9 A partir d'agost de 2012 Firefox té aproximadament un 23% de la quota de mercat, convertint-se en el tercer navegador web més usat.
 • Creació de Youtube

  Creació de Youtube
  YouTube Inc va ser fundada per Txad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim el febrer de 2005 a San Bruno, Califòrnia. Tots ells es van conèixer quan treballaven a PayPal, Hurley i Karim com enginyers, i Txad com diseñador.5 D'acord amb Hurley i Chen, la idea de Youtube va sorgir davant les dificultats que van experimentar al tractar de compartir vídeos presos durant una festa a San Francisco .
 • Creació de Tuenti

  Creació de Tuenti
  Tuenti és una xarxa social espanyola, creada el 2006, que compta amb més de 14 milions d'usuarios.3 Permet a l'usuari crear el seu propi perfil, afegir a altres usuaris com amics i intercanviar missatges, fotografies, vídeos, pàgines o esdeveniments. Té servei de xat-individual i en grup-4 i videoxat-només amb una persona-. Fins al 14 de novembre de 2011, la xarxa social era privada i només podia accedir per invitació, 5 i des de 2009 i té un requisit d'edat mínima de 14 anys.