historia de la informatica

 • 3500 BCE

  La creacio del ábac

  3500 a.c. S'inventa l'àbac (en Babilònia), primera "màquina" per a realitzar cáculos.
 • Invencio de les varetes de numeració (o ossos de Napier)

  Invencio de les varetes de numeració (o ossos de Napier)
  Napier inventa unes taules en forma de joc de tablillas que servien per a calcular els productes.
 • Wilhelm Schickard construeix la primera calculadora mecànica.

  Wilhelm Schickard construeix la primera calculadora mecànica.
  Sistema de còmput i càlcul que basa el seu funcionament al principi mecànic per a retornar els resultats d'una operació aritmètica.
 • La calculadora universal.

  La calculadora universal.
  Leibnitz va ser el primer que va proposar l'ús d'un sistema binari per a realitzar els càlculs i va desenvolupar una màquina multiplicadora, coneguda com la calculadora universal
 • La targeta perforadora

  La targeta perforadora
  La targeta perforada és una cartolina amb unes determinacions en estar perforades, la qual cosa suposa un codigo binari. Aquests van ser els primers mitjans utilitzats per a ingressar informació i instruccions a un ordenaor.
 • Colossus

  Colossus
  Les màquines Colossus van ser els primers dispositius calculadors electrònics usats pels britanics per a llegir les comunicacions xifres alemanyes durant la segona guerra mundial. Colossus va ser un dels primers computadors digitals.
 • E.D.V.A.C

  E.D.V.A.C
  La EDVAC per les seues sigles en anglès, va ser una de les primeres computadores electròniques. A diferència de la ENIAC, no era decimal, sinó binària i va tenir el primer programa dissenyat per a ser emmagatzemat. Aquest disseny es va convertir en l'estàndard d'arquitectura per a la majoria de les computadores modernes.
 • Apple II

  Apple II
  La família de computadors Apple II va ser la primera sèrie de microcomputadoras de producció massiva feta per l'empresa Apple Computer entre finals dels anys 1970 i intervinguts dels anys 1980.
 • WordStar

  WordStar
  WordStar va ser un processador de textos publicat per MicroPro, desenvolupat originalment per al sistema operatiu CP i més tard portat a plataforma DUES.
 • IBM PC

  IBM PC
  L'IBM Personal Computer, conegut comunament com l'IBM PC, és la versió original i el progenitor de la plataforma de maquinari compatible IBM PC. És l'IBM modele 5150, i va ser introduït el 12 d'agost de 1981.
 • Compaq Computer Corporatio

  Compaq Computer Corporatio
  Al novembre de 1982 Compaq va anunciar el seu primer producte, la Compaq portable, una computadora personal portàtil compatible amb IBM PC.
 • WWW

  WWW
  En informatica, la World Wide Web (WWW) és un sistema de distribució d'informació basat en hipertext o hipermedios enllaçats i accessibles a través d'internet.
 • Adobe y su primera version

  Adobe y su primera version
  Adobe va rebre el seu nom a partir d'un rierol que passa per darrere de la casa d'un dels seus fundadors john. A la fi dels anys 80, després que el postscrip començara a popularitzar-se, Tova va llançar al mercat adobe illustrar, que prompte es va convertir en un dels programes indispensables per als professionals gràfics.
 • Windows 95

  Windows 95
  Windows 95 és un sistema operatiu amb interfície grafica d'usuari híbrid d'entre 16 i 32 bits. Va ser publicat el 24 d'agost de 1995 per l'empresa de softwar microsoft amb notable èxit de vendes.
 • Internet2

  Internet2
  Internet2 (I2) o UCAID és un consorci sense finalitats de lucre que desenvolupa aplicacions i tecnologies de xarxes avançades, la majoria per a transferir informacion a alta velocitat.
 • Hotmail

   Hotmail
  Windows Live Hotmail, anteriorment MSN Hotmail, més conegut com Hotmail, és un servei gratuït de correu electronico basat en la web operat per Microsft i part del grup Windows Live. Va ser un dels primers serveis de correu electrònic basat en la web,2 i també un dels primers gratuïts.
 • Wikipedia

  Wikipedia
  Wikipedia: Amb el desenvolupament d'Internet s'han produït molts intents de desenvolupament d'enciclopèdies en xarxa.Des del portal de la fundacion de programari lliure es convida als usuaris a visitar i contribuir amb Wikipedia.
 • Windows XP

  Windows XP
  Windows XP (el nom del qual en clau inicial va ser Whistler) és una versió de Microsoft Windows, línia de sistemes operatius desenvolupat per Microsoft.Actualment és el sistema operatiu per a x86 més utilitzat del planeta (amb una quota de mercat del 56.72%) i es considera que existeixen més de 400 milions de còpies funcionant
 • Windows Vista

   Windows Vista
  Windows Vista és una versió de Microsoft Windows, línia de sistema operatiu desenvolupada per Microsoft. Aquesta versió s'enfoca per a ser utilitzada en equips d'escriptori en llars i oficines, equips portatiles , tablet PC i equips Mitjana center.
 • Ordenador portatil

  Ordenador portatil
  Un ordinador portàtil és un ordinador personal mòbil o transportable, que pesa normalment entre 1 i 3 kg. Els ordinadors portàtils són capaços de realitzar la major part de les tasques que realitzen els ordinadors d'escriptori, amb similar capacitat i amb l'avantatge que involucra el seu pes i grandària reduïda; sumat també al fet que tenen la capacitat d'operar per un període determinat sense estar connectades a un corrent electrica.
 • Windows 7

  Windows 7
  Windows 7 és la versió més recent de Microsoft Windows, línia de sistemes operatius produïda per Microsoft Corporation.Aquesta versió està dissenyada per a ús en PC, incloent equips de escrotorio en llars i oficines, equips portatiles, tablet PC, netbooks i equips mitjana center.
 • iPad

  iPad
  iPad llançat per ÍNDIA, una tableta PC que usa el sistema operatiu Linux, que permet que els usuaris tinguen més llibertat i opcions a triar nous programes. No té disc dur, sinó que usa una targeta de memòria RAM de 2 GB, però se li pot connectar un teclat i un disc dur extern per mitjà de cables USB.
 • Red de sensores

  Red de sensores
  És una xarxa d'ordinadors xicotetíssims («nodes»), equipats amb sensors, que col·laboren en una tasca comuna.Les xarxes de sensors estan formades per un grup de sensors amb certes capacitats sensitives i de comunicació sense fil els quals permeten formar xarxes ad hoc sense infraestructura física preestablida ni administració central.
 • Period: to

  historia de la informatica