Udviklingen i ungdomsfilmen som genre.

 • De tidlige år

  Ungdomsfilmen findes allerede i denne tid, dog virker rollerne i disse film ofte som forvoksede børn eller barnlige voksne, da man ikke havde det store kendskab til perioden mellem barn og voksen.
 • Læderjakker og løftede pegefingre

  Ungdomsfilmen som vi kender opstår altså i 1950'erne - både i Danmark og USA. Det hele sker hurtigt samt udviklingen af tv, der dermed gør, at filmindustrien især vender sig mod de unge i denne tid. Det gjorde altså også at genreproduktionen blev øget, og der bl.a. blev produceret musicals og gysere.
 • Nye impulser

  Antallet af solgte biografbiletter falder helt fra 60 mio. til 20 mio., grundet udviklingen af tv. Samtidig med at tv'et bliver mere udbredt gør filmindustrien også - samt at industrien opnår langt større respekt som kunstform. Italiensk neorealisme er realistiske og ofte triste historier om almindelige menneskers livskampe med fokus på sociale og økonomiske problemer. Fransk nybølgen er en bølge af unge franske filminstruktørers nyskabende ungdomsfilm. Disse to 'bereber' blev skabt i 1960
 • Guldalderen

  Samfundsdebatter og solidaritet med børn og unge epræger især samfundet tilbage i 1970 og er dermed også med til at udvikle filmindustrien. Det store fokus på unge i den tid gør altså, at ungdomsfilmene kommer frem i lyset. Filmene begynder at indeholde popmusik, for at skabe virkelig og forståelse for de unge, så de kan spejle sig selv i filmene og føle sig set/hørt.
 • Opvækstfilmen blomstrer

  I 1982 vedtager man, at 25% af alle de offentlige støttemidler til filmproduktion skal gå til film om og for børn og unge. Det gør altså, at der kommer langt større fokus på denne genre, og man begynder for alvor at kigge nærmere på overgangen/perioden fra barn til voksen - nemlig ungdommen.
 • Genrefilmen kommer

  I 1990'erne udvider man 'ungdomsfilm-begrebet' pga. indflydelsen fra de amerikanske genrefilm. Man blander for eksempel gyserfilm med ungdomsfilm i filmen: 'Nattevagt' (1994).
 • Helt til kanten

  I 2000'erne fortsættes udviklingen fra 1990'erne. Man inddrager komedie, horrer og gys med ungdomsserier. Det er også i denne periode, at nogle rigtig kendte film og filmserier bliver lavet.
 • Formeksperimenter

  Det er i denne periode, at alle de grænsesøgende og ekstremt følelsesladet ungdomsfilm bliver lavet. Udviklingen fortsætter, og særligt barske (men virkelige) historier og problemer kommer frem i lyset i ungdomsfilms-genren.