250627054 1

L'historia de l'ordinador

 • Tubs de buit

  Tubs de buit
  Els ordinadors fets de tubs de buit són ordinadors digitals programables que utilitzen tubs de buit en els seus circuits lògics.
 • Z1

  Z1
  El Z1 és un dels primers ordinadors mecànic que va ser dissenyat per Konrad Zuse i destruït per la segona Guerra Mundial.Era una calculadora binaria d'accionament elèctric amb programació limitada que llegia instruccions d'una pel·lícula cel·luloide perforada
 • Period: to

  Primera generació

  Els ordinadors de la primera generació eren usualment construïts a mà usant tubs de buit per processar informació,els operadors ingressaven les dades i programes en codi especial per mitjà de targetes perforades. L'emmagatzematge intern s'aconseguia amb un tambor que girava ràpidament sobre el qual un dispositiu de lectura col·locava marques magnètiques
 • Z2

  Z2
  Aquest ordinador també va ser creat per Konrad Zuse, va ser dissenyat a partir del Z1, ja que crear una màquina mecànica presentava algunes dificultats estava construït amb 800 relés tot i que encara disposava de components mecànics.
 • Z3

  Z3
  L'ordinador Z3, creat per Konrad Zuse va ser la primera màquina programable i completament automàtica.El Z3 era de tecnologia electromecànica, estava construït amb 2300 relés, tenia una freqüència de rellotge de ~ 5 Hz, i una longitud de paraula de 22 bits.
 • Harvard Mark 1

   Harvard Mark 1
  Harvard Mark I, va ser el primer ordinador electromecànic, construït a IBM i enviat a Harvard el 1944. Tenia 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage.L'ordinador que feia servir senyals electromagnètics per moure les parts mecàniques.
 • Eniac

  Eniac
  Va ser un dels primers ordinadors de propòsit general inicialment dissenyat per calcular taules de tir d'artilleria. Els enginyers John Presper Eckert i John William Mauchly es van emportar el mèrit per la construcció però havien estat sis dones els qui la van programar.
 • Period: to

  Segona generació

  En aquesta generació van reemplaçar els tubs de buit pels transistors són més petits i consumeixen menys electricitat que les de l'anterior. La comunicació amb aquestes nous ordinadors és mitjançant llenguatges més avançats que el llenguatge de màquina
 • IBM 1401

  IBM 1401
  IBM 1401 va demostrar ser un ordinador de propòsit general i 12 000 unitats van ser venudes, fent-la la màquina més reeixida fins a aquest moment. Tenia una memòria de nucli magnètic de 4000 caràcters
 • Spacewar

  Spacewar
  Es va desenvolupar el primer joc per l'ordinador que tracta sobre un combat espacial
 • IBM 360

  IBM 360
  IBM va anunciar la sèrie 360, que va ser la primera família d'ordinadors que podia córrer el mateix programari en diferents combinacions de velocitat, capacitat i preu. També va obrir l'ús comercial de microprogrames, i un joc d'instruccions esteses per processar molts tipus de dades
 • CDC 6600

  CDC 6600
  El CDC 6600 es va considerar l'ordinador més poderós de l'època, ja que podia executar uns 3.000.000 d'instruccions per segon.
 • Period: to

  Tercera generació

  Els ordinadors de la tercera generació van emergir amb el desenvolupament dels circuits integrats en les quals es col·loquen milers de components electrònics, en una integració en miniatura. Els ordinadors es van fer més petites, més ràpides, desprenien menys calor i eren energèticament més eficients.
 • PDP-8

  PDP-8
  La PDP-8 va ser la primera miniordinador comercialment reeixida, amb més de 50 000 unitats venudes.
 • Ram

  Ram
  Intel va crear la primera memòria RAM
 • Period: to

  Quarta generació

  En la quarta generació d'ordinadors hi va haver un canvi radical que va marcar un abans i un després en la revolució tecnològica, tot això a causa de l'aparició dels microprocessadors que van significar un gran avanç de la microelectrònica.
 • Apple I

  Apple I
  Aquest ordinador va ser el primer producte de Apple dissenyat per Steve Wozniak per ús personal.Va ser creat per accedir a la xarxa de llarga distància Arpanet que només era capaç de manejar 60 bits de dades per segon. L'Apple I va ser el primer ordinador en usar-se en escoles.
 • Microordinadors

  Microordinadors
  El 1977 apareixen les primeres microordinadors, entre les quals, les més famoses van ser les fabricades per Apple Computer, Ràdio Shack i Commodore Business Machines.
 • Apple II

  Apple II
  Apple II va ser la primera sèrie de microordinadors de producció massiva. L'Apple II tenia una arquitectura de 8 bits basada en la CPU 6502.
 • Period: to

  Quinta generació

  En aquesta generació el seu objectiu era el desenvolupament d'una nova classe d'ordinadors que utilitzarien tècniques i tecnologies d'intel·ligència artificial tant en el pla d'el maquinari com de programari, usant el llenguatge prolog a el nivell de llenguatge de màquina i serien capaços de resoldre problemes complexos , com la traducció automàtica d'una llengua natural a una altra
 • Delta

  Delta
  Aquest ordinador que es diu delta està basat en bases de dades relacionals.
 • PIM

  PIM
  Es construeix un primer prototip de el maquinari anomenat Parallel Inference Machine usant diverses màquines PSI connectades en xarxa.
 • Period: to

  Sisena generació

  La sisena generació es podria anomenar a l'era dels ordinadors intel·ligents. Serienordinadors que utilitzarien superconductors com a matèria primera per als seus processadors, la qual cosa permetrien no malbaratar electricitat en calor a causa de la seva nul·la resistència, guanyant performance i economitzant energia.
 • iMac G3

  iMac G3
  Aquest ordinador va ser diferents als demés per el seu disseny fet per plàstic translúcid de color Bondi blue i tenia forma d'ou al voltant d'una pantalla CRT de 15 polzades.
 • ¡Mac G4

  ¡Mac G4
  El Power Mac G4 és un ordinador personal que va ser dissenyat, fabricat, i venut per Apple. Es van introduir a 1999 com a successors dels Power Mac G3 usant una carcassa semblant però un nou processador el PowerPC G4, desenvolupat en conjunt per IBM i Motorola. Va estar disponible al mercat fins a l'arribada de Power Mac G5, a mitjan 2003. Disposaven d'un o dos processadors.
 • Ordinadors de l'actualitat

  Ordinadors de l'actualitat
  Els ordinadors de l'actualitat generalment les seves característiques són que la programació de la qual permet realitzar tasques és de forma més senzilla i ràpida. A més per la seva capacitat de procés permeten realitzar o no certes tasques de disseny, renderització, guardar informació i moltes altres.