Especializacion 1

HISTORIA DE LA INFORMÀTICA

 • PASCALINA

  PASCALINA
  La pascalina va ser la primera calculadora i que funcionava a força de rodes i engranatges, inventada el 1642 pel filòsof i matemàtic francès Blaise Pascal.
 • CALCULADORA UNIVERSAL

  CALCULADORA UNIVERSAL
  Gottfried Wilhelm Leibniz es va proposar la tasca de millorar les màquines de càlcul construïdes fins aleshores: la de Blaise Pascal i la de Samuel Morland. El procés va ser certament llarg (el primer prototip data de 1671 i el model definitiu és de 1694), però el resultat va ser espectacular, ja que la Calculadora Universal de Leibniz no només sumava i restava, sinó que també podia multiplicar i dividir.
 • NUMEROS BINARIS

  NUMEROS BINARIS
  El sistema binari, anomenat també sistema diàdic en ciències de la computació, és un sistema de numeració en el qual els nombres es representen utilitzant solament dues xifres: zero i un (0 i 1). És un dels sistemes que s'utilitzen en els ordinadors, pel fet que aquestes treballen internament amb dos nivells de voltatge, per la qual cosa el seu sistema de numeració natural és el sistema binari
 • CHARLES BABBAGE

  CHARLES BABBAGE
  Charles Babbage FRS va ser un matemàtic i científic de la computació britànic. Va dissenyar i desenvolupar parcialment una calculadora mecànica capaç de calcular taules de funcions numèriques pel mètode de diferències
 • VANNEVAR BUSH

  VANNEVAR BUSH
  Vannevar Bush va ser un enginyer i científic nord-americà. És conegut pel paper polític que va tenir en el desenvolupament de la bomba atòmica i per la seva idea Memex, que és un concepte precursor a la World Wide Web (www).
 • HERMAN HOLLERITH

  HERMAN HOLLERITH
  Va ser un inventor que va desenvolupar un tabulador electromagnètic de targetes perforades per ajudar en el resum de la informació i, més tard, la comptabilitat. Va ser el fundador de la companyia de màquines tabulació que es van fusionar en 1911 amb altres tres companyies per formar una cinquena part de l'empresa. Està considerat com el primer informàtic i també està dins dels creadors del primer ordinador en el món.
 • ANALIZADOR DIFERENCIAL

  ANALIZADOR DIFERENCIAL
  L'analitzador diferencial va ser un computador analògic mecànic dissenyat per solucionar equacions diferencials per integració, usant mecanismes de rodes i discos per realitzar la integració. Va ser un dels primers dispositius de computació avançats en ser usats operacionalment.
 • ATANASOFF BERRY COMPUTER

  ATANASOFF BERRY COMPUTER
  El Atanasoff Berry Computer va ser la primera computadora electrònica i digital automàtica que es va usar amb números i lletres. Va ser construït pel Dr. John Vincent Atanasoff amb l'ajuda de Clifford Edward Berry entre 1937 i 1942 a la 'Iowa State University', que llavors rebia el nom de 'Iowa State College'.
 • ENIAC

  ENIAC
  Acrònim d'Electronic Numerical Integrator And Computer, va ser una de les primeres computadores de propòsit general. Esta preparada per calcular una extensa classe de problemes numèrics. Va ser inicialment dissenyada per calcular taules de tir d'artilleria destinades al Laboratori d'Investigació Balística de l'Exèrcit dels Estats Units. Els enginyers John Presper Eckert i John William Mauchly es van emportar el mèrit per la construcció però havien estat sis dones las que la van programar
 • UNIVAC I

  UNIVAC I
  La UNIVAC I va ser el primer ordinador comercial fabricada als Estats Units, va ser lliurada al 1951 a l'oficina del cens. Va ser dissenyada principalment per J. Presper Eckert i John William Mauchly, autors de la primera computadora electrònica nord-americana, l'ENIAC. Durant els anys previs a l'aparició de les seves successores, la màquina va ser simplement coneguda com "UNIVAC". Es va donar finalment a la universitat de Harvard i Pennsilvània.
 • INTERNET

  INTERNET
  Internet és un conjunt descentralitzat de xarxes de comunicació interconnectades que utilitzen la família de protocols TCP / IP, la qual cosa garanteix que les xarxes físiques heterogènies que la componen, formin una xarxa lògica única d'abast mundial. Els seus orígens es remunten a 1969, quan es va establir la primera connexió de computadores, coneguda com ARPANET, entre tres universitats a Califòrnia.
 • INTEL 4004

  INTEL 4004
  L'Intel 4004, un CPU de 4bits, va ser el primer microprocessador en un simple xip, així com el primer disponible comercialment. Aproximadament al mateix temps, alguns altres dissenys de CPU en circuit integrat, com ara el militar F14 CADC de 1970, van ser implementats com chipsets, és a dir constel·lacions de múltiples xips.
 • MICRAL

  MICRAL
 • APPLE 1

  APPLE 1
  L'Apple I va ser un dels primers computadors personals, i el primer a combinar un microprocessador amb una connexió per a un teclat i un monitor. Va ser dissenyat i fet a mà per Steve Wozniak originalment per a ús personal. Un amic de Steve Wozniak, Steve Jobs, va tenir la idea de vendre el computador. Va ser el primer producte d'Apple, demostrat l'1 d'abril de 1976 al Homebrew Computer Club a Palo Alto, Califòrnia.
 • IBM PC

  IBM PC
  El IBM Personal Computer, conegut comunament com IBM PC, és la versió original i el progenitor de la plataforma de maquinari compatible IBM PC. És l'IBM model 5150, i va ser introduït el 12 d'agost de 1981 fent part de la cinquena generació de computadores. Va ser creat per un equip d'enginyers i de dissenyadors sota la direcció de Don Estridge i William C. Lowe l'IBM Entry Systems Division a Boca Raton, Florida.
 • APPLE LISA

  APPLE LISA
  L'Apple Lisa va ser un computador personal dissenyat i fabricat per Apple Computer a principis de la dècada de 1980 i el segon en tenir una interfície gràfica d'usuari. Tot i no tenir èxit comercial en el seu moment i desaparèixer del mercat als pocs anys del seu llançament, va ser un microcomputador molt avançat per la seva època i pioner en integrar un conjunt d'avenços tecnològics a nivell de maquinari i programari que van acabar convertint-se en estàndards de la indústria de la computació.
 • (C) BRAIN

  (C) BRAIN
  (C) Brain és un virus informàtic de PC, també conegut com Ashar, Virus Brain, Copy, Nipper, Pakistanès i PakistaniBrain. Brain va ser creat el 1986 per Basit i Alvi Amjad, del Pakistan, segons van afirmar amb un propòsit totalment diferent a l'empleat; aquests virtuosos desenvolupadors de programari van crear a Brain amb l'única intenció de protegir, davant l'emergent "pirateig", els programes que ells mateixos creaven i comercialitzaven a la seva botiga Brain Computer Services.
 • PRIMERA CAIDA DE INTERNET A CAUSA DE UN VIRUS

 • WORD WIDE WEB O RED INFORMATICA MUNDIAL (WWW)

  WORD WIDE WEB O RED INFORMATICA MUNDIAL (WWW)
  En informàtica, la World Wide Web o xarxa informàtica mundial (www) és un sistema de distribució de documents d'hipertext o hipermèdia interconnectats i accessibles via Internet. Amb un navegador web, un usuari visualitza llocs web compostos de pàgines web que poden contenir textos, imatges, vídeos o altres continguts multimèdia, i navega a través d'aquestes pàgines usant hiperenllaços.
 • MOSAIC, EL PRIMER NAVEGADOR DE LA WEB

  MOSAIC, EL PRIMER NAVEGADOR DE LA WEB
  El navegador MOSAIC creat per Marc Andreessen va ser la finestra per a molts conèixer de Veritat internet. El NCSA Mosaic va ser el segon navegador web gràfic disponible per visualitzar pàgines web en sistemes multitasques sistemes operatius com Mac, Windows o altres. (Precedit per uns mesos pel navegador Cello), i va ser el segon navegador web gràfic perquè el ViolaWWW és considerat el primer (la primera versió completa data de 1992).
 • WINDOWS 95

  WINDOWS 95
  Windows 95 és un sistema operatiu amb interfície gràfica d'usuari híbrid d'entre 16 i 32 bits. Va ser llançat al mercat el 24 d'agost de 1995 per l'empresa de programari Microsoft amb notable èxit de vendes. Durant el seu desenvolupament es va conèixer com Windows 4 o pel nom clau Chicago.
 • WINDOWS ME

  WINDOWS ME