La evolucin de los ordenadores 1 638

Evolucion de los ordenadores

 • 500 BCE

  ÀBAC

  ÀBAC
  Instrument de càlcul que utilitza comptes que llisquen al llarg d'una sèrie de filferros o barres de metall o fusta fixades a un marc per representar les unitats, desenes, centenes, unitats de miler, desenes de miler, centenes de miler
 • Logaritme Naperià

  Logaritme Naperià
  el logaritme natural o logaritme neperià té el nombre e (≈ 2,718) com a base i s'usa a bastament en matemàtiques pures, especialment en càlcul. Finalment, el logaritme binari utilitza la base 2 (b = 2) i és molt important en informàtica.
 • Regla de càlcul d'Oughtred

  Regla de càlcul d'Oughtred
  William Oughtred va fer la primera regla de càlcul inscrivint logaritmes en fusta o ivori. Abans de la invenció de la butxaca o de mà calculadora, la regla de càlcul va ser una eina popular per als càlculs. L'ús de regles de càlcul va continuar fins a prop de 1974, després de la qual cosa les calculadores electròniques es va fer més popular.
 • Pascalina

  Pascalina
  La Pascalina fou una de les primeres calculadores mecàniques. Va ser inventada per Blaise Pascal el 1642, fruit de tres anys de desenvolupament. Blaise Pascal - va crear una màquina per ajudar al seu pare en els càlculs que aquest havia de fer com a recaptador d'impostos que era.
 • Calculadora universal del Leibniz

  Calculadora universal del Leibniz
  El primer prototip data de 1671 i el model definitiu és de 1694. La Calculadora Universal de Leibniz no només sumava i restava, sinó que també podia multiplicar i dividir. Tenia un sistema que es basava en un cilindre estriat. Per aconseguir multiplicacions i divisions, Lebniz va idear un un comptador de passos.
 • Màquina de teixir de Jaquard

  Màquina de teixir de Jaquard
  El teler de Jacquard és un teler mecànic inventat per Joseph Marie Jacquard el 1801. L'artefacte utilitzava targetes perforades per aconseguir teixir patrons en la tela, permetent que fins als usuaris més inexperts poguessin elaborar complexos dissenys. La invenció es basava en els instruments que anteriorment van dissenyar Basile Bouchon (1725), Jean-Baptiste Falcon (1728) i Jacques Vaucanson (1740), tots ells de nacionalitat francesa.
 • Ada Lovelace

  Ada Lovelace
  Augusta Ada King, comtessa de Lovelace, registrada a l'néixer com Augusta Ada Byron i coneguda habitualment com Ada Lovelace, va ser una matemàtica, informàtica i escriptora britànica, cèlebre sobretot pel seu treball sobre la calculadora d'ús general de Charles Babbage, l'anomenada màquina analítica.
 • Charles Babagge i la màquina analítica

  Charles Babagge i la màquina analítica
  La màquina analítica és el disseny d'un computador modern d'ús general realitzat pel professor britànic de matemàtica Charles Babbage, que va representar un pas important en la història de la informàtica. Va ser inicialment descrita en 1837, encara que Babbage va continuar refinant el disseny fins a la seva mort en 1871.
 • Hollerith realitza el càlcul del cens americà amb targetes perforades

  Hollerith realitza el càlcul del cens americà amb targetes perforades
  Va ser un estadístic que va inventar la màquina tabuladora amb targetes perforades. És considerat com el primer informàtic, és a dir, el primer que assoleix el tractament automàtic de la informació Tot va començar l'any 1880 quan va anar a treballar a la US National Census Office. Allà va veure que tot el procés de cens es feia de manera manual i es necessitava molt temps. Després d'aquesta experiència va començar a pensar un altre procés per fer més ràpid el cens.
 • Fundació Packard Bell

  Fundació Packard Bell
  Packard Bell és un fabricant holandès de computadores i articles electrònics, amb presència a Europa Occidental i Amèrica Llatina. Des de gener de 2008 pertany a el grup taiwanès Acer En els seus orígens va ser un fabricant nord-americà de ràdios, fundat el 1933 a Los Angeles.Actualment Packard Bell està fent un esforç per consolidar-se com una de les primeres marques a Sud-amèrica, principalment a Argentina, Xile i Colòmbia.
 • Mark I

  Mark I
  L'IBM Automatic Sequence Controlled Calculator (ASCC), més conegut com Harvard Mark I o Mark I, va ser el primer ordinador electromecànic, construït a IBM i enviat a Harvard en 1944. Tenia 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage.
 • Colossus i Engima

  Colossus i Engima
  Les màquines Colossus van ser els primers dispositius calculadors electrònics usats pels britànics per llegir les comunicacions xifrades alemanyes durant la Segona Guerra Mundial. Colossus va ser un dels primers computadors digitals.
 • Presentació de l'arquitectura Von Neuman

  Presentació de l'arquitectura Von Neuman
  L'arquitectura von Neumann, també coneguda com a model de von Neumann o arquitectura Princeton, és una arquitectura d'ordinadors basada en la descrita en 1945 pel matemàtic i físic John von Neumann i altres, en el primer esborrany d'un informe sobre l'EDVAC. Aquest descriu una arquitectura de disseny per a un computador digital electrònic amb parts que consten d'una unitat de processament que conté una unitat aritmètic lògica i registres de l'processador.
 • ENIAC

  ENIAC
  ENIAC, acrònim de Electronic Numerical Integrator And Computer (Computador i Integrador Numèric Electrònic), va ser una de les primeres computadores de propòsit general. Era Turing-completa, digital, i susceptible de ser reprogramada per resoldre «una extensa classe de problemes numèrics». Va ser inicialment dissenyada per calcular taules de tir d'artilleria destinades a l'Laboratori d'Investigació Balística de l'Exèrcit dels Estats Units.
 • Invenció del transistor

  Invenció del transistor
  El transistor és un dispositiu electrònic semiconductor utilitzat per lliurar un senyal de sortida en resposta a un senyal d'entrada. Compleix funcions d'amplificador, oscil·lador, commutador o rectificador. El terme «transistor» és la contracció en anglès de transfer resistor.
 • Creació del primer transistor bipolar (Video Transistor)

  Creació del primer transistor bipolar (Video Transistor)
  Quasi per accident Walter Houser Brattain i John Bardeen van crear el primer transistor bipolar
 • Univac

  Univac
  La UNIVAC I va ser el primer ordinador comercial fabricada als Estats Units, lliurada el 31 de març de 1951 a l'oficina de cens. Va ser dissenyada principalment per J. Presper Eckert i John William Mauchly, autors de la primera computadora electrònica nord-americana, l'ENIAC.
 • IBM 7094

  IBM 7094
  La IBM 7090 es va crear com un ordinador de propòsit general, però, com tots els ordinadors de la seva època, el seu disseny va prestar importància a la velocitat en el càlcul científic. També es va usar per a negocis com a controlador de l'estoc, comptabilitat de les empreses
 • Aparició del primer circuit integrat (Video Transistor)

  Aparició del primer circuit integrat (Video Transistor)
  Es va fabricar el primer circuit integrat a una pesa de Silici. Es tractava de connectar quatre o mes transistors sense cables ni soldadures.
 • IBM 360

  IBM 360
  L'IBM S / 360 va ser un sistema de computació de la família mainframe, que IBM va anunciar el 7 d'abril de 1964. Va ser la primera família d'ordinadors que va ser dissenyada per cobrir les aplicacions, independentment del seu tamany o ambient.
 • Invenció ratolí

  Invenció ratolí
  El ratolí o mouse (de l'anglès, pronunciat [maʊs]) és un dispositiu apuntador utilitzat per facilitar el maneig d'un entorn gràfic en un ordinador. Generalment està fabricat en plàstic i es fa servir amb una de les mans. Detecta el seu moviment relatiu en dos dimensions per la superfície plana en la qual es recolza, apareixent a la pantalla com un punter o fletxa.
 • Fundació Apple Computers

  Fundació Apple Computers
  Apple Inc és una empresa americana que dissenya i produeix equips electrònics, software i serveis en línia. Té la seva seu central a l'Apple Park, a Cupertino i la seu europea a la ciutat de Cork.
 • Neix Internet

  Neix Internet
  Internet és una xarxa pública i global d'ordinadors que estan connectats entre si per mitjà del protocol d'Internet i que comuniquen mitjançant la commutació de paquets. Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una.
 • Apple presenta el seu Macintosh en un anunci de la SuperBowl

  Apple presenta el seu Macintosh en un anunci de la SuperBowl
  1984 va ser un destacat anunci de televisió usat en el llançament als Estats Units de l'ordinador Macintosh 128K d'Apple, el 1984. Concebut per Steve Hayden, Brent Thomas i Lee Clow en Chiat \ Day, produït per Fairbanks Films, una productora de Nova York , i dirigit per Ridley Scott.
 • Naixement Windows

  Naixement Windows
  Windows és el nom d'una família de distribucions de programari per a PC, telèfons intel·ligents, servidors i sistemes encastats, desenvolupats i venuts per Microsoft i disponibles per a múltiples arquitectures, com ara x86, x86-64 i ARM.
 • Naixement Linux

  Naixement Linux
  La història de Linux va encetar l'any 1991 amb el començament del projecte personal per un estudiant Finlandès, Linus Torvalds, que volia crear un nou nucli del sistema operatiu. Des de llavors, el resultant nucli Linux ha estat marcat per un creixement constant al llarg de la seva història. Des que se'n va alliberar el codi font per primer cop l'any 1991, ha crescut des d'un petit nombre de fitxers en C sota una llicència comercial fins al seu estat l'any 2009.
 • Inauguració Supercomputador Marenostrum a Barcelona

  Inauguració Supercomputador Marenostrum a Barcelona
  MareNostrum és el nom genèric que el Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) dóna al seu superordinador més emblemàtic i que tradicionalment és el més potent d'Espanya i ocupa posicions destacades en el rànquing internacional Top 500. Fins al moment es s'han instal·lat quatre versions MareNostrum 1, 2, 3 i 4. la seva millor lloc en el Top500 va ser amb MareNostrum 1 al novembre de 2004.
 • Neix Facebook

  Neix Facebook
  És una companyia d'origen nord-americà que ofereix serveis de xarxes socials i mitjans socials en línia amb seu a Menlo Park, Califòrnia. El seu lloc web va ser llançat el 4 de febrer de 2004 per Mark Zuckerberg, juntament amb altres estudiants de la Universitat de Harvard i companys d'habitació, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz i Chris Hughes. Està disponible en espanyol des de febrer de 2008.
 • Presentació del primer iPhone

  Presentació del primer iPhone
  L'iPhone va veure la llum amb l'ambició de reinventar la telefonia mòbil i l'aspiració de "fer història". Després d'onze anys, es posiciona com un dels mòbils més sol·licitats al món.
 • Cotxe sense conductor

  Cotxe sense conductor
  Un vehicle autònom, también Conegut com a Robotic, o informalment com a sense conductor o autoconduït, és un Automòbil autònom Capac d'imitar els Capacitats humanes de maneig i control. Com a vehicle autònom és Capac de percebre el mitjà que l'envolta i navegar en consequencia. El conductor podrà triar la destinacio, però no haura de fermen cap 'operació mecànica de l'vehicle.
 • Primera connexió 5G

  Primera connexió 5G
  5G són les sigles utilitzades per referir-se a la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil. És la successora de la tecnologia 4G. Aquest estàndard està dissenyat per ser molt més ràpid que el 4G LTE actual.