Historia de la informatica 1 638

Història De l'Informàtica

 • Vàlvules De Buit

  Vàlvules De Buit
  Les vàlvules de vuit, o vàlvules termoiòniques van ser els primers díodes. Estaven constituïdes per dos o més elèctrodes rodejats de buit en un tub de cristall.
 • Aritmòmetre Electromecànic

  Aritmòmetre Electromecànic
  L'aritmòmetre electromecànic és la primera calculadora digital de la història, creada per Leonardo Torres Quevedo l'any 1920 i presentada en el Musée National des Techniques, a Paris.
  Utilitza la tecnologia de relés, utilitzada en els telèfons antics.
 • Analitzador Diferencial

  Analitzador Diferencial
  Al 1930, Vannevar Bush va desenvolupar una gran calculadora electromagnètica que era de tipus analògica i imitava un procés o el seu comportament. La màquina es va dir analitzador diferencial i es va acabar al 1931. Aquesta va ser un computador analògic mecànic dissenyat per solucionar equacions diferencials per integració.
 • Màquina Enigma

  Màquina Enigma
  L'Enigma era una màquina portàtil per a encriptar i desencriptar missatges. L'any 1936 es van desxifrar molts missatges Alemanys per part dels aliats.
 • Colossus Mark I / II

  Colossus Mark I / II
  Colossus va ser el nom d'una de les primeres col·leccions d'ordinadors desenvolupada per criptoanalistes britànics entre el 1943 i el 1945 amb l'objectiu d'ajudar en el criptoanàlisi del codi Lorenz.
 • ENIAC

  ENIAC
  L'any 1946 es va finalitzar l'ENIAC, creat per Mauchly i Eckert.
  L'ENIAC (Calculador Numèric Electrònic) era una màquina gegant considerada la primera computadora de propòsit general totalment digital.
 • Harvard Mark I

  Harvard Mark I
  El ASCC, més conegut com Harvard Mark I o Mark I, va ser el primer ordinador electromecànic, creat en IBM i enviat a Harvard en 1947.
 • Transistor

  Transistor
  Al 1947, J.Bardeen, W.H.Britton i W.Shockley van inventar el transistor, bàsicament gràcies a això els ordinadors van ser més petits i ràpids.
  El transistor és un component electrònic semiconductor d'estat sòlid que s'utilitza com a amplificador o com a commutador, i té tres terminals que s'anomenen col·lector, base i emissor.
 • EDVAC

  EDVAC
  L'any 1951, Eckert i Manchly ajudats per Neumann, van crear l'EDVAC.
  L'EDVAC (Electronic Discrete Variable Automatic Computer), va ser un dels primers computadors electrònics. A diferència de l'ENIAC, no era decimal, sinó binari, i va tenir el primer programa dissenyat per ser emmagatzemat.
 • Computadora ATLAS

  Computadora ATLAS
  L'ordinador Atlas va ser un model de supercomputadora dissenyat conjuntament entre la Universitat de Màncheser i les companyies Ferrari i Plessey. Va ser un dels primers models de supercomputadora.
 • ARPANET

  ARPANET
  ARPANET va ser una red d'ordinadors creada per encàrrec del Departament de Defensa dels Estats Units (DOD) per utilitzarla com a mitjà de comunicació entre les diferents institucions acadèmiques i estatals.
 • Mouse i Teclat

  Mouse i Teclat
  Al 1967, Douglas Carl Engelbart va idear el ratolí o mouse. Va demanar una patent l'any 1967 i va rebre'l finalment l'any 1970. També va crear el teclat.
 • Microprocessador Intel 4004

  Microprocessador Intel 4004
  Edgar F. Codd ("Ted" Codd) va ser un informàtic britànic el qual va inventar el model relacional per a la gestió de bases de dades, la base teòrica per les bases de dades relacionals. Amb això es va poder crear el microprocessador Intel 4004.
  L'Intel 4004 és una Unitat Central de Procés (CPU) de 4 bits llençada per Intel Corporation el 1971. Va ser la primera CPU completa en un sol xip.
 • Xerox PARC

  Xerox PARC
  Xerox PARC (Palo Alto Research Center) és una empresa d'investigació i desenvolupament. Va ser creada l'any 1973. Gràcies a això, es va poder desenvolupar la impressió làser, Ethernet i el computador personal.
 • IBM 5100

  IBM 5100
  L'IBM 5100 Portable Computer va ser un ordinador d'escriptori introduït sis anys abans de l'IBM PC.
 • Apple i Apple I

  Apple i Apple I
  Steve Jobs y Steve Wozniak van fundar l'empresa Apple l'1 d'Abril del 1976, junt amb la venda de molts exemplars de l'Apple I.
 • Apple II

  Apple II
  La família d'ordinadors Apple II va ser la primera sèrie de microordinadors fabricada per Apple Computer, cap al final dels anys 1970 fins a la meitat dels 1980.
 • IBM PC 5150

  IBM PC 5150
  L'IBM Personal Computer és l'ordinador original (i el percussor) de la plataforma de maquinari IBM PC compatible. Va ser introduït el 12 d'Agost de l'any 1981, va ser creat per un equip d'enginyers i de dissenyadors sota la direcció de Don Estridge i William C. Lowe l'IBM Entry Systems Division a Boca Raton, Florida.
 • Internet

  Internet
  ARPANET se separa de la red militar que la va originar, de mode que, ja sense fins militars, es pot considerar l'any 1983 com el naixement d'Internet.
 • Macintosh (Mac)

  Macintosh (Mac)
  El Macintosh (més conegut com a Mac) va ser introduït per Apple l'any 1983 i va sortir a la llum en notícia al 1984.
  El Mac va acabar per convertir-se en la línia estàndard de desenvolupament dels computadors d'Apple, en desaparèixer la línia evolutiva de l'Apple II.
 • Primer Windows (1.0)

  Primer Windows (1.0)
  Microsoft presenta el sistema operatiu Windows 1.0. Va ser el primer Windows creat per Microsoft l'any 1985.
 • Windows i Apple Mundialment Reconeguts

  Windows i Apple Mundialment Reconeguts
  Al segle XXI, Windows i Apple són les empreses més conegudes mundialment i els seus ordinadors són els més comprats al món sencer.