Doblegrado

La Historia De La Informatica

 • 2000 BCE

  Àbac xinès

  Àbac xinès
  L'àbac és una eina per al càlcul manual d'operacions aritmètiques, que consisteix en un marc amb filferros paral·lels per on es fan córrer boles.
 • Pascalina

  Pascalina
  William Oughtred va inventar la regla de calcul. L'aparell, anomenat Pascalina , s'assemblava a una calculadora mecànica dels anys quaranta
 • targeta perforadora

  targeta perforadora
  Les targetes perforades van ser usades per primera vegada al voltant de 1725 per Basile Bouchon i Jean-Baptiste Falcon com una forma més robusta dels rotlles de paper perforats usats en aquest llavors per controlar telers tèxtils a França. Aquesta tècnica va ser enormement millorada per Joseph Marie Jacquard en el seu teler de Jacquard el 1801. Charles Babbage va llançar la idea de l'ús de les targetes perforades com una manera de controlar una calculadora mecànica que ell mateix va dissenyar.
 • Anuncian El Motor Analitic

  Anuncian El Motor Analitic
  Charles Babbage anuncia el motor Analitic
 • Calculadora De Roda Dentada

  Calculadora De Roda Dentada
  En 1872 Frank Stephen Baldwin va inventar la calculadora de roda dentada , que també va ser desenvolupada independentment dos anys després per W. T. Odhner . El model d'Odhner i altres similars d'altres companyies van vendre diversos milers d'unitats.
 • Verea Direct Multiplier

  Verea Direct Multiplier
  Verea Direct Multiplier va ser creada per l'inventor espanyol Ramón Verea . La seva màquina va ser la primera a realitzar multiplicacions de forma directa , arribant a resoldre 698.543.721 x 807.689 en vint segons.
 • Millionaire

  Millionaire
  La calculadora Millionaire es va presentar el 1893. Permetia la multiplicació directa per qualsevol dígit.
 • El transistor Es Patentat

  El transistor Es Patentat
  El físic austrohongarès Julius Edgar Lilienfeld va sol·licitar al Canadà l'any 1925 una patent per al que ell va anomenar " un mètode i un aparell per controlar corrents elèctrics " i que es considera l'antecessor dels actuals transistors d'efecte camp , ja que estava destinat a ser un reemplaçament d'estat sòlid del tríode.
 • Silicon Valley

  Silicon Valley
  La ubicació de les indústries d'alta tecnologia a la vall va ser degut en gran part a dos homes, William Shockley i Frederick Terman.
  Terman, professor de la Universitat de Stanford, va considerar que una vasta zona sense utilitzar de la terra de la universitat seria perfecta pel desenvolupament immobiliari i va establir un programa per incentivar als estudiants a quedar-se allà, proveint-los de capital risc.
 • Primera Generació De La Informatica

  1940 - 1960
 • Colossus

  Colossus
  Les màquines Colossus van ser els primers dispositius calculadors electrònics usats pels britànics per llegir les comunicacions xifrades alemanyes durant la Segona Guerra Mundial. Colossus va ser un dels primers computadors digitals.
 • ENIAC es fet public (Electronic Numerical Integrator And Computer )

  ENIAC es fet public (Electronic Numerical Integrator And Computer )
  Era Turing - completa, digital, i susceptible de ser reprogramada per resoldre " una extensa classe de problemes numèrics " Va ser inicialment dissenyada per calcular taules de tir d'artilleria per al Laboratori d'Investigació Balística de l'Exèrcit dels Estats Units.
 • Primera Calculadora Cassio

  Primera Calculadora Cassio
  Kashio Seisakujo és una petita fàbrica subministradora, que fabrica components per a microscopis i engranatges. Toshio Seisakujo va ser el seu creador
 • Bill Gates

  Bill Gates
  conegut com Bill Gates, és un empresari, informàtic i filàntrop nord-americà, cofundador de l'empresa de programari Microsoft. La seva fortuna està estimada en 78 800 milions de dòlars segons la revista Forbes, fet que el defineix com el segon home més ric del món. Al març de 1999, abans de l'esclat de la bombolla de les punt com, el seu patrimoni net va ascendir a 136.000 milions de dòlars, el que el va convertir en la dotzena persona més rica en tota la història de la humanitat.
 • IBM 305 RAMAC

  IBM 305 RAMAC
  L'IBM 305 RAMAC va ser el primer ordinador comercial que utilitzava disc dur de cap mòbil ( unitat de disc magnètic ) com emmagatzematge secundari. Creada per la companyia IBM
 • Segona Generació De La Informatica

  1960 - 1965
 • Valvula Electronica

  Valvula Electronica
  La vàlvula electrònica, també anomenada vàlvula termoiònica, vàlvula de buit, tub de buit o bulb, és un component electrònic utilitzat per amplificar, commutar, o modificar un senyal elèctric mitjançant el control del moviment dels electrons en un espai "buit" a molt baixa pressió, o en presència de gasos especialment seleccionats.
 • Terçera Generació De La Informatica

  1965 -1975
 • Començ de la era d'Internet

  Començ de la era d'Internet
  La història d'Internet es remunta al primerenc desenvolupament de les xarxes de comunicació. La idea d'una xarxa d'ordinadors dissenyada per permetre la comunicació general entre usuaris de diverses computadores sigui tant desenvolupaments tecnològics com la fusió de la infraestructura de la xarxa ja existent i els sistemes de telecomunicacions. Tim Berners-Lee va ser el pioner d'internet
 • Primer Correu Electronic

  Primer Correu Electronic
  Igual que la primera trucada telefònica, el primer correu electrònic que es va enviar , va marcar un moment històric en el món de les telecomunicacions. El missatge va ser enviat com a correu electrònic de prova per Ray Tomlinson a finals de 1971, que aleshores era enginyer de computació. Es va enviar entre dos ordinadors que es trobaven a la mateixa sala , així que el destinatari va ser ell mateix al capdavall ..
 • Primer Virus

  Primer Virus
  El primer virus informàtic va atacar a una màquina IBM Sèrie 360. Va ser anomenat Creeper, creat el 1972. Aquest programa emetia periòdicament a la pantalla el missatge: «I'ma creeper ... catch me if you can!» (¡Soc una enfiladissa ... agafam si tu pots!). Per eliminar aquest problema es va crear el primer programa antivirus denominat Reaper (talladora)
 • Quarta Generació De La Informatica

  1975 - 1990
 • Apple II

  Apple II
  Primers ordinadors personals. el apple II va ser el primer ordinador asequible per el public
 • El Nacimiento De Pacman

  El Nacimiento De Pacman
  Comecocos a Espanya, és un videojoc arcade creat pel dissenyador de videojocs Toru Iwatani de l'empresa Namco (basat suposadament en la forma d'una pizza amb un tros que falta), i distribuït per Midway Games al mercat nord-americà a principis dels anys 1980.
 • BBC Microcomputer

  BBC Microcomputer
  El BBC Micro, conegut afectuosament com el Beeb, va ser un dels primers ordinadors domèstics. Va ser dissenyat i construït per Acorn Computers per la British Broadcasting Corporation (BBC).
 • Primer Ordinador Portatil

  Primer Ordinador Portatil
  La Osborne 1 va ser el primer microordinador portàtil "Laptop" amb èxit comercial, presentada a la Fira de Computació de la Costa Oest. Va ser llançada el 3 d'abril de 1981 per Osborne Computer Corporation.
 • IBM Llença El PC

  IBM Llença El PC
  El IBM Personal Computer (en espanyol, ordinador personal IBM o ordinador personal IBM), conegut comunament com IBM PC, és la versió original i el progenitor de la plataforma de maquinari compatible IBM PC. És l'IBM model 5150, i va ser introduït el 12 agost 1981 fent part de la cinquena generació de computadores. Va ser creat per un equip d'enginyers i de dissenyadors sota la direcció de Don Estridge i William C. Lowe de l'IBM Entry Systems Division a Boca Raton, Florida.
 • NeXT

  NeXT
  NeXT Computer, Inc (nom que es va canviar pel de NeXT Software, Inc.) va ser una empresa nord-americana d'informàtica amb seu a Redwood City, Califòrnia, que va desenvolupar i va fabricar una sèrie d'estacions de treball destinades a l'educació superior i les empreses. NeXT va ser fundada el 1985 pel cofundador d'Apple, Steve Jobs després de la seva renúncia forçada d'Apple.
 • Quinta Generació De La Informatica

  1900 - Actualitat
 • Tim Berner-Lee escriu la primera pàgina d'internet

  Tim Berner-Lee escriu la primera pàgina d'internet
  Sir Timothy "Tim" John Berners-Lee, KBE (Londres, Regne Unit, 8 de juny de 1955) és un científic de la computació britànic, conegut per ser el pare de la web. Va establir la primera comunicació entre un client i un servidor usant el protocol HTTP al novembre de 1989. A l'octubre de 1994 va fundar el Consorci de la World Wide Web (W3C) amb seu al MIT, per supervisar i estandarditzar el desenvolupament de les tecnologies sobre les que es fonamenta la web i que permeten el funcionament d'Internet.
 • Linux

  Linux
  El nucli Linux, des de la primera publicació del seu codi font en 1991, nascut des d'un petit nombre d'arxius en llenguatge C sota una llicència que prohibeix la distribució comercial al seu estat actual de prop de 296 MIBs de font sota la Llicència Pública General de GNU.
 • S'anuncia el primer wiki

  S'anuncia el primer wiki
  S'anuncia el primer wiki
 • Hotmail

  Hotmail
  Windows Live Hotmail, anteriorment conegut com a MSN Hotmail i popularment com a Hotmail, va ser un servei gratuït de correu electrònic basat en web operat per Windows Live de Microsoft.
 • Es Fundan Els Estandars Del Wifi

  Es Fundan Els Estandars Del Wifi
  El wifi (substantiu comú en espanyol, inclòs en el DRAE provinent de la marca Wi-Fi) és un mecanisme de connexió de dispositius electrònics sense fils. Els dispositius habilitats amb Wi-Fi (com un ordinador personal, un televisor intel·ligent, una videoconsola, un telèfon intel·ligent o un reproductor de música) poden connectar-se a internet a través d'un punt d'accés de xarxa sense fils. Aquest punt d'accés té un abast d'uns vint metres en interiors, distància que és major a l'aire lliure.
 • Google

  Google
  Google és una companyia, principal subsidiària de la multinacional nord-americana Alphabet Inc., especialitzada en productes i serveis relacionats amb Internet, programari, dispositius electrònics i altres tecnologies. El principal producte de Google és el motor de cerca de contingut a Internet del mateix nom. Fundat per Serguéi Brin i Larry Page
 • Facebook

  Facebook
  Facebook és un lloc web de xarxes socials creat per Mark Zuckerberg i fundat al costat d'Eduardo Saverin, Chris Hughes. Originalment era un lloc per a estudiants de la Universitat de Harvard. El seu propòsit era dissenyar un espai en què els alumnes d'aquesta universitat puguin intercanviar una comunicació fluïda i compartir contingut de forma senzilla. Amb el temps es va estendre fins a estar disponible per a qualsevol usuari de la xarxa.