Historie

 • Period: 500 to May 22, 1500

  Europæisk middelalder

 • Period: May 22, 800 to May 22, 1050

  Vikingetiden

 • Period: May 22, 1300 to May 5, 1500

  Renæssancen

  Reænassancen betyder genopdagelse af den antikke kutur /de antikke tanker.
  Man gik op i humanismen, især fokus på det "frie" individ.
  Italienske fænomen => som siden spreder sig til resten af europa Baggrunden for dette er at de italienske bystater sidder på handelen med luksusvaren fra asien. => Økonomisk velstand => Handelsøkonomi => Ny overklasse: fyrster og købmænd/bankfolk => Økonomiskstøtte til nye kunstnere pga Prestige.
 • May 8, 1517

  Reformation

  Reformationen overordnet:
  Marthin Luther
  - var kritisk overfor den katolske kirke, især aflad.
  - i 1517 sætter han 95 teser på kirkedøren i würtemberg.
  Og det var startskuddet på en protest mod den katolske kirke som på længere sigt førte til reformationen i Danmark.
 • Period: May 8, 1534 to May 8, 1536

  Borgerkrig i Danmark

  Der var borgerkrig i Danmark, pga at Rigrådets i Danmark ikke ville vælge en konge, da den oplagte efterfølger var stærkt Lutherisk og der var katolske præster i rigsrådet. Den endte da borgene i Danmark bad en lejetropsfører Christoffer af Oldenburg fra lübeck om at befri dem, så han erobrede fra jylland helt op til københavn, og holdt rigsrådet fanget i københavn.
 • May 8, 1536

  Reformation i Danmark

  Reformationen i Danmark var den hændelse, der gjorde at Danmark skiftede fra katolske til protestanter i ca. 1536i Danmark. Marthin Luther startede med sin opstand mod den katolske kirke i 1517. Hvem var de vigtigste aktører? En af de aller vigtigste aktører var Martin Luther, men man skal ikke glemme Christian den 2 da han prøvede at indskrænke adlen, og kirkens magt og dermed øge hans magt. Frederik den 1 var også vigtig da han husede de protestantiske præster og beskyttede dem fra de katol
 • Period: to

  Mellemkrigstiden