Preview image

Història de la Informàtica

 • William Oughtred

  William Oughtred
  Va ser un un pastar anglicà, conegut com un matemàtic, i el era el que ha inventat la regla del càlcul en 1622.
 • Vàlvula de buit

  Vàlvula de buit
  Les vàlvules o tubs de buit són un conjunt variat de dispositius que tenen en comú un recinte tancat, fet usualment de vidre o quars, a l'interior del qual s'hi han disposat un o més elèctrodes i en el qual s'hi ha extret l'aire o bé s'ha substituït per algun altre gas a pressió reduïda. A causa d'això, s'obtenen diversos efectes que els fan útils.
 • Eniac

  Eniac
  Eniac era el primera ordinador d'us general i totalment digital. El disseny i construccio fos realitzat per l'armata dels Estats Units durant la 2n Guerra Mundial.
 • John Von Neumann

  John Von Neumann
  Jon Von Neumann era un jueu d'origen hongarès que fou un científic, físic i matemàtic, que era considerat per molts el mes important científic del segle XX. Va ser un pioner de l'aplicació de teoria d'operadors a la mecànica quàntica, en el desenvolupament de l'anàlisi funcional, i l'ordinador digital.
 • Havard Mark 1

  Havard Mark 1
  Fou el primer Ordinador electromecànic construït per Howard H. Aikenel 1944 en la Universitat Harvard i amb la subvenció d'IBM. Té 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage. Funcionava amb relés, es programava amb interruptors i llegia les dades de cintes de paper perforat.
 • Transistor

  Transistor
  El transistor és un component electrònic semiconductor d'estat sòlid que s'utilitza com a amplificador o com a commutador, i té tres terminals que s'anomenen col·lector, base i emissor. Es va crear el 1947 de tres científics: William Shockley, John Bardeen i Walter Houser, que van guanyar el premi Nobel
 • Primer Ordinador Personal IBM

  Primer Ordinador Personal IBM
  L'IBM Personal Computer és l'ordinador original de la plataforma de maquinari IBM PC compatible. L'equip va ser creat per un equip d'enginyers i dissenyadors sota la direcció de Don Estridge de la IBM Entry Systems Division de Boca Raton, Florida. No obstant això, degut a l'èxit de l'IBM PC, aquest terme s'ha emprat en forma genèrica per parlar d'ordinadors compatibles amb IBM.
 • Primer sistema operatiu de Microsoft

  Primer sistema operatiu de Microsoft
  La primera versión de Microsoft Windows, versión 1.0, presentada en diciembre de 1985, compitió con el sistema operativo de Apple. Windows 1.0 no era un sistema operativo completo; más bien era una extensión gráfica de MS-DOS.
 • Google

  Google
  Google Inc. és l'empresa propietària de la marca Google, el producte principal de la qual és el motor de recerca del mateix nom.
 • Wikipedia

  Wikipedia
  Wikipedia fou creada el 16 de març de 2001 per Jimmy Wales, hi ha 48 milions de articles dels quals 6,3 milió son en angles i 600 mil en català.