Ordenador antiguo10 (1)

Historia de la informàtica

By xavi8ld
 • Pascalina

  Pascalina
  La Pascalina fou una de les primeres calculadores mecàniques. Va ser inventada per Blaise Pascal el 1642, fruit de tres anys de desenvolupament.
 • La Calculadora Universal de Leibniz

   La Calculadora Universal de Leibniz
  Gottfried Wilhelm Leibniz es va proposar la tasca de millorar les màquines de càlcul construïdes fins aleshores: la de Blaise Pascal i la de Samuel Morland. El procés va ser certament llarg (el primer prototip data de 1671 i el model definitiu és de 1694), però el resultat va ser espectacular, ja que la Calculadora Universal de Leibniz no només sumava i restava, sinó que també podia multiplicar i dividir.
 • Valvulas de vuit

  Valvulas de vuit
  També anomenades vàlvules termoiòniques foren els primers díodes. Estaven constituïdes per dos o més elèctrodes rodejats de buit en un tub de cristall, amb un aspecte semblant al de les làmpades incandescents. L'invent va ser realitzat el 1904 per John Ambrose Fleming, de l'empresa Marconi, basant-se en observacions realitzades per Thomas Alva Edison
 • ENIAC

  ENIAC
  L'ENIAC (acrònim de Electronic Numerical Integrator And Computer, en català: Integrador i Calculador Numèric Electrònic) era una màquina gegant considerada la primera computadora de propòsit general totalment digital
 • Colossus

  Colossus
  Les màquines Colossus van ser els primers dispositius calculadors electrònics usats pels britànics per llegir les comunicacions xifrades alemanyes durant la Segona Guerra Mundial. Colossus va ser un dels primers computadors digitals.
 • Apple

  Apple
  Apple Inc és una empresa multinacional nord-americana que dissenya i produeix equips electrònics, software i serveis en línia, amb seu a Cupertino (Califòrnia, Estats Units) i una altra petita a Dublín (Irlanda)
 • Apple II

  Apple II
  La família d'ordinadors Apple II va ser la primera sèrie de microordinadors fabricada per Apple Computer
 • WordStar

  WordStar
  WordStar va ser un processador de textos publicat per MicroPro per a sistemes CP/M, encara que més tard va portar-se a MS-DOS, on va tenir una quota de mercat important a principis dels anys 1980.
 • IBM Personal

  IBM Personal
  El IBM Personal Computer és l'ordinador original (i el percussor) de la plataforma de maquinari IBM PC compatible.
 • Compaq Computer Corporation

  Compaq Computer Corporation
  Compaq Computer Corporation és una companyia d'ordinadors personals fundada el 1982 per Rod Canion, Jim Harris i Bill Murto
 • VisiCalc

  VisiCalc
  VisiCalc va ser el primer programa de full de càlcul disponible per a ordinadors personals
 • Portàtil

  Portàtil
  Un ordinador portàtil, és un ordinador personal petit, portable amb un factor de forma, un teclat alfanumèric en la part inferior de la "petxina" i una pantalla LCD fina o la pantalla de l'ordinador LED al part superior, que s'obre a utilitzar l'ordinador.
 • Microsoft Windows

  Microsoft Windows
  Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).
 • Adobe Photoshop

  Adobe Photoshop
  Adobe Photoshop és un editor de gràfics rasterizados desenvolupat per Adobe Systems Incorporated. Usat principalment per al retoc de fotografies i gràfics, el seu nom en espanyol significa literalment "taller de fotos". És líder mundial del mercat de les aplicacions d'edició d'imatges i domina aquest sector de tal manera que el seu nom és àmpliament emprat com a sinònim per a l'edició d'imatges en general.
 • Web

  Web
  El WWW (Acrònim Anglès de World Wide Web, Teranyina d'abast mundial) o web és una xarxa de pàgines escrites en hipertext mitjançant el llenguatge de marcatge HTML i connectades entre si mitjançant vincles, de manera que formin un sol cos de coneixement pel qual es pot navegar fàcilment.
 • Google

  Google
  Google és una companyia, principal subsidiària de la multinacional nord-americana,especialitzada en productes i serveis relacionats amb Internet, programari, dispositius electrònics i altres tecnologies. El principal producte de Google és el motor de cerca de contingut a Internet del mateix nom tot i que ofereix també altres productes i serveis com el correu electrònic anomenat Gmail, Google Maps i Google Earth, YouTube i altres utilitats web.
 • Wikipedia

  Wikipedia
  La Wiquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre.