Info

història de la informàtica

 • Charles Babbage presenta la màquina diferencial

  Charles Babbage presenta la màquina diferencial
  Excèntric i brillant, inventor i apassionat de les matemàtiques, li devem Charles Babbage els primers desenvolupaments dels ordinadors moderns. El seu primer intent va ser la màquina diferencial, que va concebre amb l'objectiu que les taules matemàtiques es poguessin calcular mecànicament, evitant així l'error humà. Composta per 25.000 peces, amb un pes de 13.600 tones i més de dos metres d'altura, el 1822 es va presentar la màquina diferencial.
 • Cens E Lectoral

  Cens E Lectoral
  Hollerith va fer que el govern dels Estats Units considerés un projecte per construir una màquina estadística de fitxes perforades, la qual finalment es va crear i va ser utilitzada per computar el cens de 1890. Aquest sistema ideat per Hollerith és la raó per la qual és reconegut avui en dia, per ser un dels pioners del processament i codificació de grans quantitats d'informació.
 • Colossus

  Colossus
  Nom d'una màquina electromecànica, desenvolupada durant la Segona Guerra Mundial, a l'any 1940, per Alan Turing i Gordon Welchman, mentre treballaven com desxifradors de codi en Bletchley Park. Es va utilitzar per ajudar a trencar els codis Enigma alemanys.
 • ENIAC

  ENIAC
  L'ENIAC era una màquina gegant creada a l'any 1943, considerada la primera computadora de propòsit general totalment digital. El disseny i construcció de l'ordinador fou finançat per l'Armada dels Estats Units durant la Segona Guerra Mundial. Va ser dissenyat pel càlcul de taules de tir de l'artilleria al Laboratori de Recerca Balística de l'Armada dels Estats Units. L'ENIAC va ser concebut i dissenyat per John Mauchly i J. Presper Eckert.
 • L'arquitectura de Von Neumann

  L'arquitectura de Von Neumann
  L'arquitectura de Von Neumann és una arquitectura informàtica basada en el que es va descriure el 1945 pel matemàtic i físic John Von Neumann en el primer esborrany d'un informe sobre l'EDVAC. Es descriu com a una arquitectura de disseny per a un ordinador digital electrònica amb parts que consisteixen en una unitat de processament.
 • El primer transistor de la història

  El primer transistor de la història
  Al desembre de 1947, John Bardeen, Walter Houser Brattain i William Bradford Shockley van marcar un punt d'inflexió en el camp de la tecnologia i l'electrònica amb el desenvolupament del primer transistor, el transistor bipolar; un projecte desenvolupat als Laboratoris Bell dels Estats Units amb l'objectiu de trobar un reemplaçament per a les vàlvules de buit.
 • UNIVAC

  UNIVAC
  El 4 de novembre de 1952, un UNIVAC i l'ordinador central es van utilitzar per predir el resultat de les eleccions presidencials dels Estats Units.
  Després de la invenció d'ENIAC i BINAC, J Presper Eckert i John Mauchly van desenvolupar UNIVAC per a l'oficina del cens. Va ser el primer ordinador nord-americà dissenyat per a l'ús empresarial i administratiu.
 • Xip silici

  Xip silici
  A petició del 6 febrer 1959 patentat, Kilby va descriure el seu nou invent com "un cos de material semiconductor... En el que tots els components de circuits electrònics estaven totalment integrats ". Va ser tractat amb un germà petit que va integrar sis transistors en una base de semiconductors en si per formar un oscilador de rotació de fase. El primer client del nou invent va ser la força aèria dels Estats Units.
 • El primer vol espacial tripulat

  El primer vol espacial tripulat
  El febrer de 1962 John Glenn es va convertir en el primer nord-americà en ser l'amistat 7.
  El programa Gemini de la NASA va ser dissenyat per perfeccionar la nau espacial orbitar la terra en la missió perquè poguessin realitzar trobades, acoblaments i altres maniobres avançades que serien necessàries per a un astronauta per aterrar i tornar a la terra.
 • Model microprocessador

  Model microprocessador
  En el 1970, Steve Geller i Ray Holt de Garrett AiResearch van dissenyar el MP944 chipset per implementar el F-14A central de l'ordinador de dades aèries en sis xips de porta metàl.liques fabricades per AMI. Els primers microprocessadors van sorgir a principis de la dècada de 1970 i van ser utilitzats per a les
  calculadores electròniques. Microprocessadors assequibles de 8 bits amb adreces de 16 bits també van conduir als microordinadors de propòsit general.
 • El Xerox Alto

  El Xerox Alto
  El Xerox Alto va ser un dels primers ordinadors personals d'alta gamma, desenvolupat en el Xerox PARC el 1973. Va ser el primer ordinador a utilitzar la «metàfora de l'escriptori» i la interfície gràfica d'usuari (GUI).
 • Noshiak apple 1

  Noshiak apple 1
  A la meitat de la dècada 70 s'inventa el primer dispositiu Apple, per Jobs Noshiak.
  L'Apple 1 va ser una màquina innovadora en el seu moment, malgrat la seva manca de gràfics o la seva capacitats de so.
 • Altair 8800

  Altair 8800
  El MITS Altair 8800 va ser un microcomputador dissenyat en el 1974, basat en la CPU Intel 8080. L'interès en aquest equip va créixer ràpidament amb centenars de kits per muntar per als fans, i es va sorprendre a vendre deu vegades aquesta quantitat en el primer mes sol. El Altair es va construir a l'any 1976 i va apel·lar a les persones i empreses que només volien un ordinador i presentaven una versió ja muntada.
 • Apple 2

  Apple 2
  Apple II va ser la primera sèrie de microordinadors de producció revelats per Apple Computer al 5 de juny de 1977. Apple II tenia una arquitectura de 8 bits basada en hotlinking 6502.
 • IBM PC

  IBM PC
  L'ordinador personal d'IBM és la versió original i la matriu de la plataforma de maquinari compatible amb l'IBM PC. És l'IBM model 5150, i va ser a l'obert el 12 d'agost de 1981 realitzant els equips de cinquena generació. Va ser creat per un equip d'enginyers i dissenyadors sota la direcció de Don Estridge i William C. Lowe de la divisió d'entrada de sistemes d'IBM a Boca Raton, Florida.
 • MACINTOSH

  MACINTOSH
  El Macintosh 128K va ser llançat el 24 de gener de 1984. És el primer ordinador personal que es comercialitza com a usuari 2D, que s'utilitza per fer una interfície d'usuari (GUI) i un ratolí a la línia d'ordres. Les seves característiques tècniques van revolucionar la indústria informàtica als mitjans de la dècada de 1980, mantenint l'home el desenvolupament evolutiu fins als nostres dies.
 • Windows

  Windows
  Microsoft va introduir un entorn anomenat Windows 20 November 1985 com un complement a MS-DOS en resposta a un interès creixent en interfícies gràfiques d'usuari (GUI). 2 Microsoft Windows va arribar a dominar el món del mercat de l'ordinador personal, amb més del 90% del mercat realitzat.
 • Internet

  Internet
  Internet com a mitjà de comunicació es va començar a generalitzar en els països desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part, Internet l'han anat fent els «internautes», tot creant serveis majoritàriament gratuïts.
 • Prohibició de les proves nuclears

  Prohibició de les proves nuclears
  George Bush va prohibir les proves nuclears a terra a l'any 1992.