Imatge telefonica 001

historia de l'electronica

 • 3 BCE

  ABACO

  ABACO
  És l'instrument de calcul més antic. Inclos anb la seua antiguetat es continua utilitzant hui en dia.Es pensa que el seu lloc de origen es a la Xina.
 • 1470

  LEONARDO DA VINCI

  LEONARDO DA VINCI
  Leonardo Da Vinci va disenyar una sumadora que no va poder realitzar. El que va fer va ser mecanitzar el ABACO reemplatzant les varilles amb les boles per unes rodes dentades. El codic va ser disenyat aproximadament al any 1470.
 • REGLA DE CALCULO

  REGLA DE CALCULO
  Neper va donar a coneixer un instrument sencill per a realitzar multiplicacions basan-se en sumes. El primer en utilitzar-la va ser el sacerdot William Oughtred al 1621.
 • WHILEM SCHICKARD

  WHILEM SCHICKARD
  En 1935 el historiador Franz Hammer , revisant la correspondència de l'astònom Johannes kepler va descobrir que el alema Whilem Schickard havia inventat una calculadora que era una combinació de Neper amb una sumadora-restadora similara la de Pascal , que obviament no sols era superior a la pascalina sinon que també es va construir el any que va naixer Pascal.
 • PASCALINA

  PASCALINA
  Era una maquina creada per Blas Pascal per fer operacions de suma i res . Pascla la va crear per a son pare ja que era recaudador de impostos.
 • PRIMERA CALCULADORA

  PRIMERA CALCULADORA
  El filòsof i matemàtic alema Gottfried Leibniz va contruir la primera caculadora.Aquesta calculadora es va denominar universal. aquesta calculadora podía sumar , restar, multiplicar, dividrir i elevar al quadrat.
 • MAQUINA DE DIFERÈNCIES

  MAQUINA DE DIFERÈNCIES
  En 1812 el matemàtic anglès Charles Babbage va concebre l'anomenada màquina de diferències, un instrument mecànic per calcular i imprimir taules de funcions.
 • MAQUINA ANALÍTICA

  MAQUINA ANALÍTICA
  Al 1832 Babbage va desenvolupar el projecte de la màquina analítica que es tractava d'un ordinador mecànic preparat per a realitzar qualsevol tipus de càlcul mitjançant un programa adequat.
 • TABULADORA

  TABULADORA
  La primera persona que va construir una màquina (que encara no era un ordinador) va ser l'americà Herman Hollerit. La va crear , quan treballava per a l'oficina del cens en Estats Unita d'America. Per resoldre un problema amb els conters del 1880 va dissenyar una targeta que s'havia de perforar amb les dades. Aquestes fitxes s'introduïen en una lectora que detectava les perforacions amb un bany de mercuri que a l'introduir-pels forats provocava contactes elèctrics.
 • PRIMERA GENERACIÓ DE ORDINADORS (TUBS DE BUIT)

  PRIMERA GENERACIÓ DE ORDINADORS (TUBS DE BUIT)
  La substitució dels relés per tubs de buit va donar lloc a la Primera Generació d'ordinadors electrònics. El primer va ser fabricat pels nord-americans John Eckert i John Mauchly que es va usar en el càlcul de trajectòries de projectils. Tenia 18000 tubs i pesava 30000 kg. El que el caracteritzava com als ordinadors moderns no era simplement la seva velocitat de càlcul sinó el fet que combinant operacions permetia realitzar tasques que abans eren impossibles.
 • MARK 1

  MARK 1
  El MARK I és el primer sintetitzador, conegut com a tal, ja que van ser els seus dissenyadors els que van encunyar el terme sintetitzador tal com avui el coneixem.
  El MARK I va ser desenvolupat entre 1951 i 1957 van ser sota la direcció dels doctors Harry Olson i Herbert Belarel en els laboratoris de la RCA. En aquest període es van desenvolupar tant el MARK I com el MARK II.
 • QUARTA GENERACIÓ (PC)

  QUARTA GENERACIÓ (PC)
  L'anomenada Quarta Generació és el producte del microprocessador dels circuits electrònics. La mida reduïda del microprocessador de xips va fer possible la creació de les computadores personals (PC) creat per Jonh Vicent Ansoff . Avui en dia les tecnologies LSI i VLSI permeten que centenars de milers de components electrònics s'emmagatzemin en un microxip.
 • LEONARDO DA VINCI 2

  LEONARDO DA VINCI 2
  Al 1967 uns investigadors de estat units descubriren el diseny de la sumadora de Leonardo Da Vinci en la biblioteca Nacional de Madrid al Codice de Madrid.
 • MICROSOFT

  MICROSOFT
  Microsoft Corporation és una empresa multinacional d'origen nord-americà, fundada el 4 d'abril de 1975 per Bill Gates, Steve Ballmer i Paul Allen. Dedicada al sector de la informàtica, amb seu a Redmond, Washington, Estats Units. Microsoft desenvolupa, fabrica, llicència i produeix programari i equips electrònics
 • QUINTA GENERACIÓ (ACTUALS)

  QUINTA GENERACIÓ (ACTUALS)
  A partir d'aquesta generació ja no hi ha diferència en la tecnologia que s'utilitza per a la creació de les màquines, sinó en la manera en què es fa servir. Fins i tot per a algunes persones només existeixen tan sols quatre generacions si estrictament es té com a base la tecnologia emprada. La cinquena generació és diferenciada per la interconnexió entre tot tipus d'ordinadors, dispositius i xarxes (xarxes integrades).
 • GOOGLE

  GOOGLE
  Google és un plataforma creada per Menlo Park a California, Estats Units.és una companyia principal subsidiària de la multinacional Nord-americana Alphabet Inc, on la seua especialització són els productes i serveis relacionats amb Internet, programari, dispositius electrònics i altres tecnologies.