450 1000

Evolució Informàtica

 • 3000 BCE

  Primeres calculadores

  Primeres calculadores
  Els primers indicis de càlcul numèric van ser introduïts el 3000 aC pels babilonis, que van habitar en l'Antiga Mesopotàmia. Aquests feien servir unes petites boles fetes de llavors o petites pedres que utilitzaven per calcular agrupant-les en carrils de canya. Més tard, els xinesos van desenvolupar l'àbac, amb el qual realitzaven càlculs ràpids i complexos. Aquest instrument tenia un marc de fusta i cables horitzontals amb boles foradades que corrien d'esquerra a dreta.
 • Analitzador diferencial

  Analitzador diferencial
  Va ser un computador analògic mecànic dissenyat per solucionar equacions diferencials per integració, usant mecanismes de rodes i discos per realitzar la integració. Va ser un dels primers dispositius de computació avançats a ser usats operacionalment. Va ser inventat el 1876 per James Thomson, germà de Lord Kelvin. H. W. Nieman i Vannevar Bush van construir una versió pràctica va ser primer construïda al 1927 a l'Institut Tecnològic de Massachusetts.
 • ENIAC

  ENIAC
  Electronic Numerical Integrator And Computer (en català, Integrador i Calculador Numèric Electrònic) Va ser una màquina gegant considerada el primer ordinador d'ús general i totalment digital. El disseny i construcció de l'ordinador va ser finançat per l'Armada dels Estats Units durant la Segona Guerra Mundial. Va ser dissenyat per calcular taules de tir de l'artilleria al Laboratori de Recerca Balística de l'Armada dels Estats Units.
 • John von Neumann (1903 - 1957)

  John von Neumann (1903 - 1957)
  Va ser un científic, físic i matemàtic estatunidenc, jueu d'origen hongarès, considerat per molts com un dels més importants científics del segle xx. Va fer importants contribucions a diversos camps de la ciència i tecnologia, incloent matemàtiques.
  Proposa l'adopció del bit (memòria dels ordinadors) i va desenvolupar el concepte dels "bits de paritat". A la Segona Guerra Mundial, von Neumann participa en el Projecte Manhattan, s'encarrega de desenvolupar un sistema d'explosius d'implosió.
 • Xips

  Xips
  Un xip és un circuit integrat on es troben tots els components electrònics necessaris per realitzar una funció. Aquests components estan formats, principalment, per condensadors, díodes, resistències i transistors.
  El primer circuit integrat es va desenvolupar l'any 1958, el va crear Jack Kilby quan treballava per Texas Instruments, que el va patentar en 6 de febrer de 1959. Aquest circuit estava format només per sis transistors. L'any 2000 va rebre el Premi Nobel de Física per aquest invent.
 • Ordinador de mà

  Ordinador de mà
  És un petit dispositiu programable, del tamany d'una calculadora.
  Aquests ordinadors van tenir molta importància la dècada de 1980, Es podien programar en BASIC però alguns dispositius ofereixen alternatives. Per exemple, el Casio PB-2000 podia ser programat en Assembler, BASIC, C i Lisp , també es van desenvolupar per a ell targetes amb Fortran i Prolog.
 • Ordinador Apple

  Ordinador Apple
  El primer producte d'Apple es va llançar l'11 d'abril de 1976. Va ser solament un placa mare, amb al voltant de 60 xips, completament ensamblat. Així va néixer el ordinador Apple, més tard conegut com a Apple Computer 1
 • IBM PC 5150

  IBM PC 5150
  IBM va llançar el seu model 5150 a mitjans d'agost de 1981 com a resposta als ordinadors personals que estaven donant ales a empreses molt més petites com Commodore, Atari, Apple o Tandy.
  Aquest primer oedinador va incorporar un microprocessador 8088 d'Intel que treballava a 4,77 MHz, entre 16 i 64 KB de RAM, un generador d'adreces de vídeo 6845 de Motorola i un monitor monocrom.
 • Internet

  Internet
  És una xarxa pública i global d'ordinadors que estan connectats entre si per mitjà del protocol d'Internet (Internet Protocol) i que comuniquen mitjançant la commutació de paquets. Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes».
 • Pàgina Web

  Pàgina Web
  És una col·lecció de pàgines web, imatges, vídeos i altres elements digitals servida per un únic domini d'internet.
  Un lloc web està allotjat almenys en un servidor web, a què es pot accedir via Internet o una Xarxa d'Àrea Local.
  El primer lloc web va ser creat de la mà de Tim Berners-Lee l'any 1990 al CERN amb la intenció de crear un espai de compartició d'informació basat en hipertext. Aquest primer lloc web informava sobre el projecte World Wide Web.
 • Windows 3.0

  Windows 3.0
  Representà la 3a versió del Microsoft Windows; presentat el 22 de maig de 1990, en 6 disquets de 3,5", va ser la primera versió de Windows amb èxit amb 10 milions de còpies venudes, convertint-se en la major font d'ingressos de Microsoft.
 • Google

  Google
  Google: el producte principal de la qual és el motor de recerca del mateix nom. Va ser fundada el 4 de setembre del 1998 per Larry Page i Sergey Brin, dos estudiants doctorats en ciències de la computació de la Universitat de Stanford.
  Al gener de 1996 van aconseguir un cercador més eficaç anomenat Google, capaç de mostrar els resultats de la recerca en un ordre jeràrquic condicionat pel nombre de visites. A part del cercador, l'empresa ofereix també, entre altres serveis
 • Wikipedia

  Wikipedia
  Viquipèdia lliure, va ser creada el 15 de gener de 2001, com a projecte d'edició oberta que pretenia agilitar i flexibilitzar el desenvolupament de l'avui extinta enciclopèdia amb revisió per parells Nupedia, i ha crescut contínuament en nombre d'articles i d'edicions idiomàtiques fins a l'actualitat.
 • Facebook

  Facebook
  És una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada.
  La xarxa permet d'afegir gent com a amics, i enviar-los missatges i compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses.
 • Twitter

  Twitter
  És un servei de microblogging que permet als seus usuaris d'enviar i llegir missatges de text d'una llargada màxima de 280 caràcters anomenats tuits o piulades