Tecno

avanços tecnològics

 • La primera màquina que realitzava càlculs

  La primera màquina que realitzava càlculs
  Al 1642, Pascal va construir la primera calculadora del mòn capaç de fer càlculs. Tení una tapa en la que hi havien nombres en filera amb forats per a fer-los girar. de dreta a esquerra s'alineaven les unitats, centenes, desenes, mil.lèsimes.
  Les càlculadores mecàniques es van començar a construir al S XIX
 • LA PRIMERA COMPUTADORA

  Al 1936, Konrad Zuse, enginyer alemany, va dissenyar i fabricar la Z1, la que per a molts és la primera computadora programable de la història.
  La Z1 era una calculadora mecànica operada amb electricitat i que ocupava una taula sencera.
  Més tard Konrad també va programar la Z2, Z3 I la Z4 un oc més avançades però encara no tenien el llenguatge de programació.
 • EVOLUCIÓ DELS ORDINADORS - Primera Generació

  EVOLUCIÓ DELS ORDINADORS - Primera Generació
  La computadora va ser utilitzada per a fins militars durant la Seguna Guerra Mundial. IBM va crear la primera calculadora electrònica en 1944. Es va desenvolupar l'ordinador ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Computer), EDVAC (Electronic Discrete Variable Automatic Computer) el 1945 i la UNIVAC (Universal Automatic Computer) el 1951. El més significatiu d'aquesta generació va ser l'ús dels tubs al buit.
 • SEGONA GENERACIÓ DELS ORDINADORS (1956-1963)

  SEGONA GENERACIÓ DELS ORDINADORS (1956-1963)
  Es van reemplaçar els tubs al buit pels transistors. Es va reemplaçar el llenguatge de màquina pel llenguatge assemblador. Es van crear els llenguatges d'alt nivell com COBOL (Common Business-Oriented Language) i FORTRAN (Formula Translator). Es van dissenyar ordinadors més petits, ràpides i eficients.
 • TERCERA GENERACIÓ DELS ORDINADORS

  TERCERA GENERACIÓ DELS ORDINADORS
  Ús de xips de silicona I Sistemes operatius.
  Van utilitzar la maquina de multiplicar de Leibniz que va fer al 1649
 • QUARTA GENAERCIÓ DELS ORDINADORS (1971/present)

  QUARTA GENAERCIÓ DELS ORDINADORS (1971/present)
  Es van desenvolupar nous xips amb major capacitat d'emmagatzematge.
  Es van començar a utilitzar els ordinadors personals i les Macintosh.
  Es va desenvolupar el disseny de xarxes i va apareixer Internet
 • Primers smartphones

  Primers smartphones
  BM Simon Personal Comunicator, va ser considerat el primer teléfon intel.ligent de la història.
  El 23 de novembre de 1992 va ser la primera vegada que aquest teléfon va apareixer en un feria en EE.UU. Permitia fer i recibir trucades, correus electronics,i altres funcions
  Per tant en maig de 1994 va ser la primera vegada que va eixir al mercat. Només va estar sis mesos al mercat, però en aquestos sis mesos va vendre 50.000 unitats.
 • ULLERES DE REALITAT VIRTUAL

  ULLERES DE REALITAT VIRTUAL
  És un dispositiu de visualització similar que permet reproduir imatges creades per ordinador sobre una pantalla molt propera als ulls o projectant la imatge directament sobre la retina dels ulls. En aquest segon cas les ulleres de realitat virtual reben el nom de monitor virtual de retina.
 • SMARTWATCH

  SMARTWATCH
  és un rellotge de pulsera dotat amb funcionalitats que van més enllà de les d'un convencional. Els primers models exercien funcionalitats molt bàsiques, però els actuals ja són capaços d'accedir a Internet, fer i rebre trucades telefòniques, enviar i rebre correus electrònics i SMS, rebre notificacions del telèfon intel·ligent i fins i tot consultar les xarxes socials.
 • EL SMARTPHONE MÉS INTEL·LIGENT DEL MERCAT

  EL SMARTPHONE MÉS INTEL·LIGENT DEL MERCAT
  PHONE 11 PRO
  És un telèfon intel·ligent amb pantalla tàctil produït per Apple. El model es construirà utilitzant el nou xip Apple A13 Bionic i un nou sistema de càmera dual ultra ample. Mentre que l'iPhone 11 Pro presenta un nou carregador ràpid de 18 watts, l'iPhone 11 presenta el mateix carregador de 5 watts trobat a iPhones anteriors.
 • EVOLUCIÓ DELS SMARTPHONES (1)

  EVOLUCIÓ DELS SMARTPHONES (1)
  BATERIA
  La dificultat tecnològica i física fa que el tema de la bateria sigua tema de discussió. Les càrregues ràpides, capaços de carregar un smartphone d'uns 3.000mAh a 20 minuts aproximats, es presenten com un dels més grans avanços a aquest nivell.
  En un futur no molt proper es parla de la càrrega de bateries d'alta velocitat sense ús de cables, de la possibilitat de compartir bateria entre diferents dispositius, de bateries autorecargables ... però tot apunta que haurem de tenir paciència.
 • EVOLUCIÓ DELS SMARTPHONES (2)

  EVOLUCIÓ DELS SMARTPHONES (2)
  PANTALLES
  Els teclats QWERTY ja van quedar en la història dels smartphones s. .
  Ara bé, una de les novetats del el mercat de la telefonia mòbil és el telèfon amb dues pantalles. Aquesta nova característica permetrà configurar les diferents funcions en cadascuna de les pantalles per guanyar en usabilitat i practicitat, alhora que s'estalvia energia.
  Al 1971 es va crear la primera pantalla tàctil
 • EVOLUCIÓ TELEFON SMARTPHONES (3)

  CAMERA
  Els smartphones han donat la possibilitat de tenir sempre a mà una càmera de fotos a la butxaca.
  Pel que fa a futur en el punt de les càmeres en els smartphones: fotografia en 3D millorada, millora de l'experiència de la realitat virtual, gravació en 360 graus.
  Amb el que s'ha après podem construir 2 prototips:
  Retrat robot del telèfon intel·ligent del futur immediat:.
  Retrat robot del telèfon intel·ligent del futur llunyà.