Historia de la informatica

 • Se transmiten con éxito señales de TV en color.

  Se transmiten con éxito señales de TV en color.
  La televisió neix a partir de la conjunció d'una sèrie de fenòmens i investigacions simultànies però desenvolupades aïlladament. L'original descobriment de la "fototelegrafia" a mitjans del segle XIX (La paraula TELEVISIÓ no seria usada sinó fins a 1900), deu els seus avenços i desenvolupament a diversos investigadors que van experimentar amb la transmissió d'imatges via ones electromagnètiques.
 • Vanner Bush diseña el analizador diferencial,

  Vanner Bush diseña el analizador diferencial,
  un computador analógico electromecánico. Va ser un computador analògic mecànic dissenyat per solucionar equacions diferencials per integració, usant mecanismes de rodes i discos per realitzar la integració. Va ser un dels primers dispositius de computació avançats en ser usatsoperacionalmente.
 • Turing llega a Bletchley Park para trabajar en el descifre de los códigos alemanes.

  Turing llega a Bletchley Park para trabajar en el descifre de los códigos alemanes.
  L'1 de setembre de 1939 Alemanya va envaeix Polònia, donant començament al que després es convertiria en la guerra més devastadora que ha conegut la humanitat. En aquest moment, el matemàtic i geni Alan Turing ja estava treballant per al Government Code & Cypher School (GC & CS), el Servei d'Intel·ligència britànic. Un any abans havia començat amb ells la seva tasca a temps parcial, que des del principi va estar centrada en desxifrar el codi secret
 • Atanasoff completa un computador que funciona parcialmente con trescientos tubos de vacío y se incorpora a la marina.

  Atanasoff completa un computador que funciona parcialmente con trescientos tubos de vacío y se incorpora a la marina.
  Aquesta màquina, decididament revolucionària, va aportar diverses innovacions en el camp de la computació: un sistema binari per a l'aritmètica, memòria regenerativa i distinció entre la memòria i les funcions del primer computador modern en utilitzar aritmètica en binari i usar circuits electrònics, que avui dia s'utilitzen en tots els computadors. En binari s'utilitzen dos símbols, 0 i 1, per a representar valors numèrics. Més específicament, el binari és una notació matemàtica en base dues.
 • Vannevar Bush publica “Cómo podríamos pensar” en el que describe al ordenador personal.

   Vannevar Bush publica “Cómo podríamos pensar” en el que describe al ordenador personal.
  La història de l'ordinador personal va començar a la dècada de 1970. Un ordinador personal està orientat a l'ús individual i es diferencia d'un ordinador mainframe, on les peticions de l'usuari final són filtrades a través del personal d'operació o un sistema de temps compartit, en el qual un processador gran és compartit per molts individus. Després del desenvolupament del microprocessador, els ordinadors personals van arribar a ser més econòmics i es van popularitzar.
 • Primera conferencia sobre inteligencia artificial.

  Primera conferencia sobre inteligencia artificial.
  La Conferència de Dartmouthes el nom de la trobada que va tenir lloc a l'estiu de 1956 a la universitat Dartmouth College, situada a Hannover, Nou Hampshire considerat com l'esdeveniment germen de la Intel·ligència Artificial com a esfera o camp d'activitat.
  Va ser organitzada per John McCarthyy proposta per McCarthy, Marvin L. Minsky Nathaniel Rochester i Claude I. ShannonPropusieron reunir aquest estiu a un grup d'investigadors
 • Von Neumann completa un computador moderno

  Von Neumann completa un computador moderno
  el Instituto de Estudios Avanzados de Princeton. L'arquitectura Von Neumann, també coneguda com a model de Von Neumann o arquitectura Princeton, és una arquitectura d'ordinadors basada en la descrita en 1945 pel matemàtic i físic John von Neumann i altres, en el primer esborrany d'un informe sobre l'EDVAC.
 • John McCarthy forma el Departamento de Inteligencia Artificial en el MIT (USA).

  John McCarthy forma el Departamento de Inteligencia Artificial en el MIT (USA).
  John McCarthy forma el Departamento de Inteligencia Artificial en el MIT (USA).
  John McCarthy també conegut com Oncle John McCarthy, va ser un prominent informàtic que va rebre el Premi Turing en 1971 per les seves importants contribucions en el camp de la Intel·ligència Artificial. De fet, va ser el responsable d'introduir el terme "intel·ligència artificial", concepte que va encunyar en la Conferència de Dartmouth en 1956. També se li atribueix el concepte de cloud computing.
 • Jack Kilby hace demostración del circuito integrado, o microchip.

  Jack Kilby hace demostración del circuito integrado, o microchip.
  Un circuit integrat, també conegut com xip o microxip, és una estructura de petites dimensions de material semiconductor, d'alguns mil·límetres quadrats d'àrea, sobre la qual es fabriquen circuits electrònics generalment mitjançant fotolitografia i que està protegida dins d'un encapsulat de plàstic o de ceràmica. L'encapsulat posseeix conductors metàl·lics apropiats per fer connexió entre el Circuit Integrat i un circuit imprès.
 • El presidente Kennedy propone enviar al hombre a la luna.

  El presidente Kennedy propone enviar al hombre a la luna.
  La humanitat va aconseguir un important èxit: que un home trepitgés la Lluna per primera vegada. Tot va començar el 25 de Maig de 1961, quan el President dels Estats Units John F. Kennedy va anunciar la seva intenció de poder enviar astronautes a la Lluna abans que finalitzés la dècada. Això va succeir tres setmanes després que l'astronauta Alan Shepard es convertís en el primer americà a viatjar a l'espai.
 • Steve Russell, estudiante del MIT, desarrolla el primer videojuego.

  Steve Russell, estudiante del MIT, desarrolla el primer videojuego.
  Spacewar! és considerat el primer joc interactiu d'ordinador,
  desenvolupat en 1962 per Steve Russell al costat d'altres estudiants de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) en una PDP-1. Aquest lloc es disputen amb el joc Tennis for Two.
 • Dought Engelbart inventa el ratón.

  Dought Engelbart inventa el ratón.
  El ratolí, l'invent més conegut d'Engelbart va ser descrit en 1967. Amb el casc de fusta amb dues rodes de metall (el ratolí de l'ordinador), que s'havia desenvolupat amb Bill English, el seu enginyer cap, uns anys abans.En la sol·licitud de patent es descriu com un «indicador de posició XY per a un sistema de visualització». Engelbart va revelar més tard que va ser anomenat el «ratolí», perquè la cua va sortir al final.
 • Noyce y Moore crean Intel y contratan a Andy Groove.

  Noyce y Moore crean Intel y contratan a Andy Groove.
  Intel és el major fabricant de circuits integrats del món, segons la seva xifra de negoci anual.7 La companyia nord-americana és la creadora de la sèrie de processadors x86, els processadors més comunament trobats en la majoria de les computadores personals. Intel va ser fundada el 18 de juliol de 1968 com Integrated Electronics Corporation (tot i que un error comú és el que "intel" ve de la paraula intelligence) pels pioners en semiconductors Robert Noyce i Gordon Moore,
 • Shakey desarrolla en el SRI el primer robot que utiliza inteligencia artificial para navegar.

  Shakey desarrolla en el SRI el primer robot que utiliza inteligencia artificial para navegar.
  .Shakey el robot va ser el primer robot mòbil d'ús general per poder raonar sobre les seves pròpies accions . Mentre que altres robots haurien de ser instruïts en cada pas de completar una tasca més gran, Shakey podria analitzar ordres i trencar-les en trossos bàsics per si mateix.
 • Ray Tomlinson inventa el correo electrónico.

  Ray Tomlinson inventa el correo electrónico.
  conegut per haver inventat el correu electrònic. El seu primer correu creat per ell va ser tomlinson @ bbn - tenexa . Juntament amb Martin Cooper , va ser premi Príncep d' Astúries de 2009 en la categoria d'Investigació Científica i Tècnica
 • Bob Metcalfe desarrolla Ethernet en el Xerox PARC.

  Bob Metcalfe desarrolla Ethernet en el Xerox PARC.
  és un pioner estatunidenc en el camp de la tecnologia que va inventar l'estàndard Ethernet, va fundar l'empresa 3Com i va formular la Llei de Metcalfe. Es va llicenciar al MIT en enginyeria elèctrica i en direcció d'empreses
 • IBM introduce la impresora láser.

   IBM introduce la impresora láser.
  És posada a la venda per part d'IBM la primera impressora de matriu de punt. una impressora matricial o impressora de matriu de punts és un tipus d'impressora amb un cap d'impressió que es desplaça d'esquerra a dreta sobre la pàgina, imprimint per impacte, oprimint una cinta de tinta contra el paper, de forma similar al funcionament d'una màquina d'escriure.
 • Bill Gates y Paul Allen desarrollan programación en BASIC para el Altair y crean Microsoft.

  Bill Gates y Paul Allen desarrollan programación en BASIC para el Altair y crean Microsoft.
  Bill Gates recorda que quan ell i Paul Allen van llegir sobre el Altair en l'exemplar de Popular Electronics de gener de 1975, van entendre que el preu dels ordinadors aviat cauria ràpidament fins al punt en que la venda de programari per a ells seria un negoci beneficiós.Gates va creure que en proporcionar un intèrpret BASIC per al nou ordinador ells podrien fer-lo més atractiu per als aficionats. Contactar amb el fundador de MITS, Ed Roberts
 • Steve Jobs y Steve Wozniak lanzan el Apple I.

  Steve Jobs y Steve Wozniak lanzan el Apple I.
  va ser un dels primers computadors personals, i el primer a combinar un microprocessador amb una connexió per a un teclat i un monitor. Va ser dissenyat i fet a mà per Steve Wozniak originalment per a ús personal. Un amic de Steve Wozniak, Steve Jobs, va tenir la idea de vendre el computador. Va ser el primer producte d'Apple, mostrat l'abril de 1976 en el Homebrew Computer Club a Palo Alto, Califòrnia.
 • Primer software BBS en internet.

  Primer software BBS en internet.
  Un Bulletin Board System o BBS (Sistema de Taulell d'Anuncis) és un software per a xarxes d'ordinadors que permet als usuaris connectar-se al sistema (a través d'una línia telefònica o d'internet) i utilitzant un programa terminal, realitzar funcions diverses com descarregar software i dades, llegir notícies, intercanviar missatges amb altres usuaris, Gaudir de jocs en línia, llegir els butlletins, etc.
 • IBM encarga a Microsoft el desarrollo de un sistema operativo para PC.

  IBM encarga a Microsoft el desarrollo de un sistema operativo para PC.
  El 1980 IBM va contractar a Microsoft per escriure el sistema operatiu de l'IBM PC , que sortiria al mercat l'any següent. Pressionada pel poc temps disponible , Microsoft va comprar QDOS ( Quick and Dirty Operating System ) a Tim Paterson , un programador de Seattle
 • Microsoft anuncia Windows.

  Microsoft anuncia Windows.
  En la caja azul se anunciaba un PC con la interfaz gráfica de Windows, con varias ventanas pegadas unas a otras. La estrategia de venta de Microsoft para Windows era proporcionar un nuevo ambiente de desarrollo y un nuevo entorno de software en el que se utilizan imágenes de mapa de bits y un ratón.
 • Linus Torvalds lanza la primera versión del kernel de Linux.

  Linus Torvalds lanza la primera versión del kernel de Linux.
  Va desenvolupar Linux com a part del seu projecte de final de carrera, i va presentar-ne la primera versió el 17 de setembre de l'any, 1991 quan tenia tan sols 21 anys. A partir d'aquell moment, nombrosos col·laboradors es van afegir al projecte.
 • La división de ordenadores de Apple lanzó el primer PDA (asistente digital personal) que se llamaba "Newton"

  La división de ordenadores de Apple lanzó el primer PDA (asistente digital personal) que se llamaba "Newton"
  que es deia " Newton " L'Apple Newton és un dispositiva tipus PDA ( assistent digital personal ) amb un sistema Operatiu anomenat " Newton OS " . El MessagePad SER un dels primers PDA amb Capacitat de Reconeixement d'escriptura, siéndo la Successors d'aquesta 1ª generació la plataforma iOS , utilitzada en l'iPhone , iPod Touch i iPad. El desarrollo de la plataforma Newton va començar el 1987 i terminis oficialment el 27 febrer 1998
 • Justin Hall lanza el blog y el directorio web.

  Justin Hall lanza el blog y el directorio web.
  Tota una generació ha crescut amb la possibilitat de compartir tot, però quan Justin Saló començar a bloguejar el 1994, la web era un desafiament per navegar - tant tècnica com emocionalment .
 • Larry Page y Serguéi Brin lanzan Google.

  Larry Page y Serguéi Brin lanzan Google.
  Google Inc. és l'empresa propietària de la marca Google, el producte principal de la qual és el motor de recerca del mateix nom. Va ser fundada el 4 de setembre del 1998 per Larry Page i Sergey Brin, dos estudiants de doctorat en ciències de la computació de la Universitat de Stanford, que el gener de 1996 van aconseguir un cercador més eficaç anomenat Google, c
 • Apple presentó el iPod,

  Apple presentó el iPod,
  després es convertiria en el reproductor MP3 més popular de la història, el que va instigar al seu torn canvis radicals i disruptius en la indústria de la música.
 • Se lanzó Wikipedia

  Se lanzó Wikipedia
  el lloc web de referència més gran i popular del món. Actualment conté més de 17 milions d'articles redactats de manera col·laborativa per voluntaris de tot el món. és una enciclopèdia lliure , poliglota i editada col·laborativament . Pertany a la Fundació Wikimedia
 • Intel incorporó el Wi-Fi

  Intel incorporó el Wi-Fi
  ( wireless internet receiving capability ) en el seu processador Centrino , el que va obrir la porta a la ràpida adopció d'Internet sense fils en els pròxims anys.
 • Nació Facebook (solo para estudiantes de Harvard).

   Nació Facebook (solo para estudiantes de Harvard).
  és un lloc web de xarxes socials creat per Mark Zuckerberg i fundat al costat d'Eduardo Saverin , Chris Hughes i Dustin Moskovitz . Originalment era un lloc per a estudiants de la Universitat de Harvard . El seu propòsit era dissenyar un espai en què els alumnes d'aquesta universitat puguin intercanviaruna comunicación fluida y compartir contenido de forma sencilla a través de Internet.
 • Se estrenó YouTube

  Se estrenó YouTube
  el primer lloc web per compartir vídeos , que des de llavors s'ha convertit en un dels llocs més populars de la web. El 2010 , YouTube va utilitzar més ample de banda que tota la web en 2000 .
 • Se lanzó Twitter,

  Se lanzó Twitter,
  el lloc de microblogs amb un màxim de 140 caràcters per mensaje.per mitjà del MATEIX web de Twitter , SMS , missatgeria instantània .
 • Google lanzó GoogleDocs.

  Google lanzó GoogleDocs.
  on hojas de cálculo y procesadores de textos gratuitos alojados en la Web.
  Es pot crear documents des de la mateixa aplicació o importar-los en els formats suportats, a més de poder exportar en diversos formats estàndard o enviar per email. Per evitar pèrdua d'informació , Google Docs desa automàticament els documents oberts.
 • lanzamiento del iPhone en junio

  lanzamiento del iPhone en junio
  Apple revolucionó el sector de la telefonía móvil. En los próximos cuatro años y medio se vendieron más de 74 millones de unidades.
 • Apple presentó el iPad,

  Apple presentó el iPad,
  otra revolución del ordenador portátil tipo "tableta".
  es posiciona en una categoria entre un "telèfon intel·ligent" (smartphone) i un ordinador portàtil.L'iPad va ser anunciat i presentat a la Keynote del 27 de gener del 2010. Similar en les seves funcions a un iPhone o ipod touchencara que més gran i potent, funciona amb una versió modificada del mateix sistema operatiu (iOS).