Evolucio de les generacions d'ordinadors

Timeline created by juandedios@itecnificacio.cat
 • Valvules de vuit

  Valvules de vuit
  Valvules de buit va ser creada per ambrose fleming en l’any 1904, el seus funcionaments basics son: el efecte edison que es la propietat que tenen els metals en calor de lliberar electrons desde la superficie, gases ionizats que son principalment important en els reguladors de tensio, i l'efecte fotoelèctric es basa en l'emissió d'electrons per l’efecte fotoelèctric.
 • z1

  z1
  z1 fue dissenyada per Konrad Zuse, aquesta maquina ocupaba una mesa entera, els datos les recibía de cintas perforadas. Consumia bastant poc perquè era mig mechanic i era més lent , i solament feia 30 operacions per segons, en 1936 va ser creada.
 • Period: to

  Ordinadors

  historia del ordinadors de 1938 a l'actualitat
 • Period: to

  ENIAC

  ENIAC va ser creat per els nord-americans John william mauchly i John presper eckert en els any 1943-1946, se caracterizaba per ser totalment digital, ocupaba una habitacio de 6m x 12m, estaba compost per 17.468 tubs. Podria fer càlculs de trayectoria de projectils, en 1.5 segons era posible calcular la potencia de 5.000 de cifres com tambe fer lo mateix en sumes y uns 300 multiplicacions.
 • Colossus

  Colossus
  Colossus va ser dissenyada per Tommy flowers en 1944, tenía com 1.500 válvules électroniques que aixo va augmentar el proceso de descodificacio, també constava amb una segona cinta que generaba i processaba 5000 caracteres per segon, però com els circuits estaven sincronitzats per un reloj estaba limitada per lector de cinta. Va ser el primer que incorporaba el us de registres lineals i arrays sistólicas que implicaba 100 càlculs booleans, no se sap quan consumia pero era més del z1.
 • Transistors

  Transistors
  Transistor va ser creada per John bardeen, Walter Houser Brattain i William bradford shockley en decembre de l’any 1947, esta va remplaçar a la valvula de buit, constava d’una base de germani semiconductor per aixo millor que la combinacio de coure-òxid
 • Circuits Integrats

  Circuits Integrats
  Circuits integrats va ser per l’ingenier Werner Jacobi en abril de l’any 1949, tambe aquest components van remplaçar a les valvules de buit per petit tamany, d’un menor consum d’energia, la confiabilidad i la versatilidad de la CI.
 • EDVAC

  EDVAC
  EDVAC va ser dissenyada per John presper eckert, John william mauchly i despres se les uniria un gran matematic John Von neumann en l’any 1949, va ser considerat el primer ordenador amb arquitectura Von Neumann, l’ordinador cubria 45,5m i pesaba 7.850 kg, tenia una memoria de 1000 palabras de 44 bits, en sumes podría ejecutar-la en 864 microsegundos i multiplicaciones en 2.900 microsegundos, utilizaba el sistema binari.
 • UNIVAC

  UNIVAC
  UNIVAC va ser creada als anys 50 del segle XX fet per l’empresa Remington Rand, es considerat el primer ordenador comercial en estats units, este computador emprava al voltant 5.000 tubs de vuit, les seues dimensions eren 3.00x4.20x2.70 metres que va ser un gran avanç per lo petit que era, va ser dissenyada segons el principi del programa emmagatzemat, El model descriu una arquitectura composta per una unitat de control connectada a una memòria, i esta memòria connectada amb l'entrada
 • Period: to

  IBM 360

  IBM 360 va ser creat per la mateixa empresa del mateix nom, i la fecha de la seva creació va ser desde 1964-1971, les seves principals característiques son: un apreciable reducció d'espai, augment de la fidelitat, treball a temps compartit, menor consum d’energia, multiprogramacio.
 • PDP 7

  PDP 7
  PDP7 unix va ser produit Digital Equipment Corporation en l’any 1965, es el tercer de les maquines de 18 bits, va ser el primer PDP envuelto en alambre
 • PDP 11

  PDP 11
  PDP 11 va ser desevolupada per Digital Equipment Corporation en l’any 1970 , es seu conjunt de d’instruccions majoritàriament era era ortogonal, amb 8 modes modes d’adreçament, compte amb 4 flags: ZNVC que cada lletra volen dir un valor en especific.
 • Microprocessadors

  Microprocessadors
  Mricroprocessador ( Intel 4004 ) va ser creada per Marcian hoff en l’any 1971, en el seu interior contenia uns 2.300 transistors, la seua arquitectura es de 4 bits que feia uns 60.000 operacions, i que estaba coordinada amb freqüència d’un reloj de 700KHz.
 • IBM PC

  IBM PC
  IBM PC va ser fabricada per l’empresa del mateix nom IBM en el 12 d’agost de 1981, se caracterizava per processador 8088, els seus chips RAM eren fabricats per tercers, el seu teclat tenia un microprocesador 8048 de intel.