Flower

Den Franske Revolution

 • 5. Maj 1789

 • 14. juli 1789

 • Afskaffelse af feudalisme i Frankrig

  En af de centrale begivenheder under den franske revolution var at afskaffe feudalismen og de gamle regler, skatter og privilegier, der blev tilbage fra feudalismens tid. Den nationale konstituerende forsamling, der handlede natten den 4. august 1789, meddelte, "Nationalforsamlingen afskaffer det feudale system helt."
 • Kvinders marts på Versailles

  Kvindernes marts på Versailles, også kendt som oktobermars, oktoberdage eller simpelthen marts på Versailles, var en af de tidligste og mest betydningsfulde begivenheder under den franske revolution.
 • Fly til Varennes

  Den kongelige flyvning til Varennes (fransk: Fuite à Varennes) i løbet af natten den 20. til 21. juni 1791 var en betydelig episode i den franske revolution, hvor kong Louis XVI af Frankrig, hans dronning Marie Antoinette og deres nærmeste familie uden held forsøgte at undslippe fra Paris for at indlede en kontrarevolution i spidsen for loyale tropper under royalistiske officerer koncentreret ved Montmédy nær grænsen.
 • Period: to

  Franske revolutionskrig

  De franske revolutionskriger var en række fejende militære konflikter, der varede fra 1792 til 1802 og resulterede fra den franske revolution. De fittede Frankrig mod Storbritannien, Østrig, Preussen, Rusland og adskillige andre monarkier.
 • Henrettelse af Louis XVI

  Henrettelsen af Louis XVI ved hjælp af guillotinen, en vigtig begivenhed under den franske revolution, fandt sted den 21. januar 1793 på Place de la Révolution i Paris. Den nationale konvention havde dømt kongen i en næsten enstemmig afstemning og dømt ham til døden med simpelt flertal.
 • Period: to

  Terrorens regeringstid

  Terrorets regeringstid, eller terroren (fransk: la Terreur), henviser til en periode under den franske revolution efter den første franske republik blev oprettet, hvor flere massakrer og offentlige henrettelser fandt sted som reaktion på revolutionær inderlighed, antiklerisk stemning og useriøse beskyldninger om forræderi af Maximilien Robespierre og hans udvalg for offentlig sikkerhed.
 • Mari Antoinette i Den Franske Revolution

  Dronning af Frankrig før den franske revolution, Marie Antoinette (1755–93) er berømt for at blive styrtet af franske revolutionærer og bliver offentlig guillotineret efter afskaffelsen af monarkiet
 • Kupp af 18 Brumaire

  Kuppet af 18 Brumaire bragte general Napoleon Bonaparte til magten som Frankrigs første konsul og efter de fleste historikers opfattelse sluttede den franske revolution. Dette blodløse statskup styrtede mappen og erstattede det med det franske konsulat.
 • Period: to

  Napoleon Tager Magten I Frankrig

  Han var kejseren af franskmennene som Napoleon I fra 1804 indtil 1814 og igen kort i 1815 i løbet af hundrede dage. ... Han tjente som en artilleribetjent i den franske hær, da den franske revolution brød ud i 1789.