Den franske revolution

By JR196
 • Naturlige rettigheder nedskrevet

  Englænderen john Locke havde allaerede 1690 skrevet om menneskets ''Naturlige Rettigheder''.
 • Frankrig fører i EU

  i Ludvig d. 14.s regeringstid (1643-1715) og et godt stykke frem i 1700-tallet var Frankrig den førende stat i Europa. Deusuden havde Frankrig hævdet sig meget i udenrigspolitik, og det var netop også grunden til at den rigeste adel i Europa snakkede fransk.
 • Montesquieu

  Tankerne om de "naturlige rettigheder" blev videreført af franskmanden Montesquieu i 1748 i bogen om lovenes ånd.
 • Respekt, men ingen penge.

  Selvom at Frankrig i starten af 1700-tallet var et af de stærkeste og mest respekterede lande, havde de sidst i 1700-tallet en stor mangel på penge. Det havde de, da de dels havde ført nogle meget dyre krige mod England, Ud over pengetab resulterede dette blot i, at fankrig også mistede Canada. Da begyndte de at støtte amerikanernes kamp mod England, og hjalp dermed Nordamerika med at blive selvstændigt. Heller ikke dette hjalp direkte på den franske økonomi.
 • "Os adelige i staten har ingen penge, Vi sender da bare regningen til de fattige!"

  "Os adelige i staten har ingen penge, Vi sender da bare regningen til de fattige!"
  For på en eller anden måde at få landets økonomi på rette veje igen, beslutter man at den eneste måde at komme ud over krisen er, at påligge endnu flere skatter til landets 98% fattige borgere, hvorimens de rige slipper for selv den mindste ekstra regning.
 • Den amerikanske uafhængighedserklæring underskrives

  i 1776 underskrev politikere fra 13 kolonier den amerikanske uafhængighederklæring.
 • Stænderforsamling for første gang i 175 år

  Da Kong Ludvig den 16. i 1789 indkaldte de tre 3 stænder til stænderforsamling vedrørende den alvorlige økonomiske situation i landet, var det første gang i 175 år, og kunne da tydelighvis også mærkes på eningheden blandt stænderne, som måske ikke direkte var i top.
 • Stænderforsamling for føste gang i 175 år (fortsat)

  Stænderforsamling for føste gang i 175 år (fortsat)
  Men til denne særlige chance til at møde kongen, kunne trediestanden ikke begrænse dem selv med at snakke økonomi. Nej trediestanden forlangte fri forfatning, og det resulterede i ca. 10-30 års hæftigt revolution og desuden en lang række krige mod østrig som kongen havde sat igang for at vende folket mod Østrig istedet for at vende sig mod ham. Selvom kongen havde gjort et desperat forsøg på opmærksomhedafledning, endte det hele med at han selv blev henrettet. Hermed blev Frankrig en republik.