Den franske revolusjonen

Den franske revolusjonen! (Stine 8A)

  • 1200

    Stendersamfunnet

    Stendersamfunnet
    Det som menes med stendersamfunnet er at alle ikke er like my vært. Kongen er øverst.
    1. Kirken
    2. Adelen
    3. Bønder (fiskere, kjøpmenn osv.)
  • Period: to

    Ludvig 14

    Ludvig den 14 ble kalt "Solkonge", han var den mest berømte franske kongen gjennom tidene fra 1643 til 1715. Han ble født den 5. september 1638 og han døde 1. september 1715. Ludvig den 14. ble konge etter faren sin ludvig 13.
  • Charles Montesque

    Charles Montesque
    På grunnlag av studier av engelsk historie og filosofi kom han til at friheten krevde at den politiske makten var delt mellom tre ulike institusjoner, en lovgivende (folkevalgt), en utøvende (kongen) og en dømmende. Dette har blitt hetende maktfordelingsprinsippet.
  • Voltaire

    Voltaire
    Voltaire var en fransk forfatter og filosof. Han regnes som den fremste representanten for opplysningstiden i Frankrike samt 1700-tallets mest innflytelsesrike skikkelsen i Europa. Navnet voltaire er et pseudonym for Francois - Marie Arouet.
  • Vulkanutbrudd på Island

    Vulkanutbrudd på Island
    De meteorologiske ettervirkningene fra Lakiutbruddet bidro til flere år med ekstreme værforhold i Europa. I Frankrike førte dette over tid blant annet til at store avlinger ble ødelagt med påfølgende fattigdom på bygda, etterfulgt av tørke, dårlige vintre og somre. I 1788 herjet en voldsom haglstorm som ødela store avlinger. Alt dette førte til en økning i fattigdom og hungersnød som bidro til å utløse den franske revolusjonen i 1789.
  • Jean - Jacques Rousseau

    Jean - Jacques Rousseau
    Jean - Jacques Rousseau var en sveitsisk-fransk filosof, forfatter og musiker fra opplysningstiden. Han kom i opposisjon til samtidens tendens til flatbunnet fornuftsdyrking. Han framsto som naturens og følelsens apostel. Han ble dermed en viktig impulsgiver for romantikken.
  • Period: to

    Ludvig 15

    Fra 1715 til 1774 ble Ludvig den 15 konge. Ludvig ble konge når han bare var 5 år. Ludvig giftet seg med Maria Leszczynska i 1725. Uten noen særlig interesse for politikk spilte Ludvig en begrenset personlig politisk lederrolle. Ludvig døde 10. mai 1774 av kopper.
  • Marie Antoinette

    Marie Antoinette
    Marie Antoinette var en fransk kronprinsesse fra 1770 og dronning fra 1774 til 1792 gjennom sitt ekteskap med Ludvig.16. Under den franske revolusjonen ble Marie Antoinette og Ludvig den 16 avsatt, og i 1793 ble de henrettet.
    Født : 2. november 1755
    Død : 16. oktober 1793
  • Period: to

    Ludvig 16

    Ludvig den 16 var den siste eneveldige kongen. Ludvigs styringstid var preget av store økonomiske utfordringer og voksende sosial uro. Han giftet seg med Marie Antoinette i 1770. Etter den franske revolusjonen ble han dømt til døden og henrettet ved giljotinering.
  • Uavhengighetskrigen

    Uavhengighetskrigen
    Den amerikanske uavhengighetskrigen var en krig mellom Storbritannia og revolusjonære innen tretten britiske kolonier som erklærte sin uavhengighet som Amerikas forente stater i 1776.
  • Stenderforsamling

    Stenderforsamling
    I 1789 innkalte kongen til en stenderforsamling. Det var 300 representanter fra de 3 stenderne, men det var et av stenderne som hadde 600 representanter. Så til sammen ble det ca. 1200 på den forsamlingen! På forsamlingen sa kongen at han skulle bruke mindre penger på seg selv og familien.
  • Kvinnetoget til Versailles

    Kvinnetoget til Versailles
    Sult og mangel på brød utløste kvinnetoget til Versailles i 1789. De marsjerte for å klage til kong Ludvig 16. Det var kvinnene som jobbet på fiskemarkedet som ledet an. De var tøffe og de hadde lange kniver for å renske fisk. Kvinnen var fattige folk som ikke kunne lese, men som skjønte at tiden var inne for å handle!
  • Den franske revolusjonen!

    Den franske revolusjonen!
    Den franske revolusjonen var en periode med store sosiale og politiske omveltningene i Frankrike i perioden 1789 - 1799. Året 1789 markerer det første viktige vendepunktet under revolusjonen. 14. juli dette året brøt det ut masseopprør i Paris og fengselet Bastillen ble stormet.
  • Stormen på Bastillen

    Stormen på Bastillen
    Stormingen på Bastillen 14. juli 1789 står som et symbol på den franske revolusjonen. Denne dagen brøt det ut masseopprør i Paris, og de revolusjonære parisere krevde å få utlevert Bastillens våpenlager. Den fåtallige besetning som beskyttet festningen kapitulerte etter et par timers kamp, og mengden stormet inn i fengselet og myrdet kommandanten og hans offiserer. Dagen etter begynte de å rive ned Bastillen.