Amerikanska revolutionen

Timeline created by klara.lindell
In History
 • Dec 12, 1492

  Columbus upptäcker Amerika

  Columbus upptäcker Amerika
  Colombus seglade västerut, för att bevisa att det fanns en genväg till Indien. Istället hittade han Amerika. Efter denna händelsen kom befolkningen som levde där att kallas indianer.
 • Boston Tea Party

  Boston Tea Party
  Under Sjuårskriget förlorade Storbritanien mycket pengar. Därför höjde de skatterna och tullarna i i de Amerikanska kolonierna. Många blev upprörda över detta. Därför togs många av skatterna bort, men skatten på te behölls. Den 16e december år 1773 klädde amerikanerna ut sig till urbefolkning och stormade ett skepp lastat med te. De gick ombord på skeppet och kastade teet överbord.
 • Period:
  1500
  to

  Triangelhandeln

  Efter Columbus hittade Amerika spreds ryktet att det fanns ett nytt land i värden. På senare tid uppstod något som kom till att kallas triangelhandeln. Europa skickade tyg och vapen till Afrika. Från Afrika fraktades det ung. 12 miljoner slavar sammanlagt till Amerika. Slavarna i Amerika jobbade bl.a. på tobaksplantage och bomullsfälten som sedan såldes till Europa. Afrikanerna tappade mycket i denna handeln, och det ser man fortfarande spår av i dagens samhälle.
 • Period: to

  Sjuårskriget

  Sjuårskriget var Frankrike och England som krigade om att få makten över Amerika. Kriget pågick i sju år. Morgonen den 28 Maj invaderade ett patrull franska soldater den brittiska kolonin Virginia. Ledaren av Franska patrullen var George Washington, som senare utnämndes till Amerikas första president. Sjuårskriget var en av anledningarna till Franska revolutionen, år 1789.
 • Period: to

  Amerikanska frihetskriget

  Efter händelsen Boston tea party blev det krig mellan kolonisterna och England. Kolonisterna fick hjälp från Fransmännen med ekonomin och Militär.