Amerikanska Revolutionen

Timeline created by elsa.klemensson
In History
 • Jan 1, 1492

  Columbus upptäcker Amerika

  Columbus upptäcker Amerika
  Columbus skulle segla västerut till Västindien. Han hittade en kortare och snabbare väg som han valde istället för den de skulle ta. När han nådde land så trodde han att han var framme i Västindien men sedan så visade det sig att han hade hittat en ny kontinent, Amerika.
 • Boston Tea Party

  Boston Tea Party
  Under sjuårskriget så förlorade England massa pengar och därför höjdes skatterna. Till sist så ändrades även teskatten. Det var inte populärt eftersom te var en så populär dryck. Tre brittiska skepp kom lastade med te till Bostons hamn. Kolonister förklädda till indianer tog sig ombord på skeppen och kastade ner allt te i sjön. Som straff för detta så stängdes hamnen och parlamentet i kolonin där Boston ligger fick sin makt minskad
 • Självständighetsförklaringen

  Självständighetsförklaringen
  4 Juli 1776 så skrev amerikanska politiker under kontraktet om att bli självständiga (i Philadelphia). Då förklarades de 13 nordamerikanska kolonierna fristående från Storbritannien. Därför så är nu den 4 juli USA:s nationaldag. Då firar de att de blev ett självständigt land.
 • USA:s första president

  USA:s första president
  Den 30 april 1789 utsågs George Washington till USA:s första president.
 • Period:
  Jan 1, 1500
  to

  Triangelhandel

  Triangelhandeln är där de fraktar över saker samt människor mellan tre olika kontinenter. Det var främst att man fraktade över människor, slavar från Västafrika till Amerika. I utbyte mot slavarna fick Afrika alkohol, tyger och gevär.
 • Period: to

  Sjuårskriget

  England och Frankrike krigade om att få mest makt i världen. England segrade och fick många kolonier. Frankrike som förlorade, förlorade väldigt mycket pengar och landmassa. Även England förlorade pengar under kriget så de höjde skatterna på alla kolonierna.
 • Period: to

  Frihetskriget

  De 13 kolonierna i Nordamerika krigade för att få bli självständiga från Storbritannien. Första skottet gick i Lexington. 1776 så skrevs papperna på om att de skulle bli självständiga. Sedan 1781 så tvingades Storbritannien att ge upp. Anledningen till att amerikanerna kunde vinna var att de fick ekonomisk och militärisk hjälp av Frankrike.