Amerikanska revolutionen

Timeline created by linneasteffensen
In History
 • Dec 12, 1492

  Columbus upptäcker Amerika

  Columbus upptäcker Amerika
  Columbus trodde att man kunde segla västerut för att komma till Indien snabbare. Han nådde land och trodde att han hade nått Västindien. Fast det visade sig vara en "ny värld".
 • Boston Tea Party

  Boston Tea Party
  Britterna lade tull och skatt på varorna som skulle til Nordamerika. Den enda skatten som behölls var teskatten. Den ändrades till sist men det var försent eftersom te redan hade blivit en hatad symbol för Storbritannien. Tre brittiska skepp lastades med te och åkte till hamnen i Boston. När de anlände var kolonisterna förklädda till indianer. De hoppad på skeppen och slängde i allt te i vattnet. Det var så det fick namnet "Boston Tea Party".
 • Självständighetsdeklarationen

  Självständighetsdeklarationen
  Självständighetsdeklarationen är det historiska dokumentet som separerade de amerikanska kolonierna och Storbritanien. I detta dokument står det: "Vi anser dessa sanningar självklara". "Att alla människor är skapade lika. Att de av sin skapare utrustats med vissa obestridliga rättigheter, att till de hör liv, frihet och strävan efter lycka". De. behövde kriga för att få sin vilja igenom. Det var över 40 män som skrev på deklarationen den fjärde juli 1776. Det är därför de firar 4th of July idag.
 • Period:
  Jan 1, 1500
  to

  Triangelhandeln

  Afrika, Nordamerika och Europa hade en triangelhandel mellan sig från 1500-1800-talet. Det var mest intensivt i början på 1600-talet och under 1700-talet. Från Afrika lastade de mest men och en mindre mängd barn och kvinnor till Nordamerika. När de kom fram till Nordamerika fick menen jobba på åkrarna och kvinnor och barn i hemmet. Sedan skeppades bomull, socker och tobak till Europa. Europa gjorde därefter gevär, alkohol och tyger av det de hade fått från Nordamerika och sålde det dyrt.
 • Period: to

  Sjuårskriget

  Sjuårskriget var den största uppgörelsen mellan alla Europas stormakter under 1700-talet. De som krigade var ena sidan av tyska romarriket, Frankrike, Ryssland, Sverige, Preussen och Storbritannien. Storbritannien och Frankrike krigade om vem som skulle vara det mäktigaste landet i Europa. Storbritannien vann kriget.