Lama head lama 2995557 960 720

Ungdomsfilm tidslinje

 • Period: to

  1950

  De danske ungdomsfilm opstår i 1950. Det er en vigtig del af forbrugsorienterede ungdomskultur efter anden verdenskrig. De behandler sociale problemer med ungdomskriminalitet.
 • Farlig ungdom

  Farlig ungdom
  Filmen handler om 17 årige Egon, som flytter fra Jylland til København, for at blive mekanikerlærling. Han begynder at hænge ud på dansesteder og værtshuse, efterhånden lokker han sig ud i kriminalitet.
 • Period: to

  1960

  i 1960'erne blev dansk film trængt af det nye medie tv, som i løbet af perioden blev danskernes foretrukne underholdningskilde. Det svarede til at antallet af biografbilletter faldt fra 60 mio til 20 mio i perioden 1954-1970. Ungdomsfilmene blev mere eksperimentel i formen.
 • Balladen om Carl-Henning

  Balladen om Carl-Henning
  Filmen handler om Carl-Henning, som går rundt i en lille provins by, og er lidt en outsider. Han får lidt for meget at drikke til en fest, og tror han har slået sin chef ihjel. Han flytter til storbyen, og flygter fra politien. Kameratet er håndholdt i denne film, og filmen er i sort hvid. Temaet ungdomsfilm passer godt til denne film, da han har et arbejde, han går til fester, og kommer ud i kriminalitet hvilket kan se for nogle unge mennesker
 • Period: to

  1970

  Perioden fra midt 1970'erne til start 1980'erne betegnes som en guldaldertid for danske ungdomsfilm. Den generelle solidaritet med børn og unge, der præger tidens kultur og samfundsdebatter er ikke kun årsagen til ungdomsfilmens storhed. I perioden blev det opfattet som en nødvendig fremtidsforskning, at de yngre generationers tilgang til film, skildrer livet fra deres synsvinkel. Man begyndte for alvor at lave film om unge, som er henvendt direkte til unge selv.
 • Vil du se min smukke navle

  Vil du se min smukke navle
  Filmen handler om forelskelse og usikkerhed med hovedrollen Claus og klassekammeraten Lene under et lejrskoleophold i sverige. Claus har følelser for Lene, men viser dem ikke før til sidst. Der er en tydelig klipning i filmen, og lyse farver. Der er musik i baggrunden. Man kan nemt relatere til filmen
 • Period: to

  1980

  Ungdomsfilmen fik en løfte, som gik ud på at 25 % af alle de offentlige støttemidler til filmproduktionen skal gå til film om og for børn og unge. Særbehandlingen sikrer ungdomsfilmens guldalder et godt stykke ind i året. Filmene handler om overgangen fra barn til voksne, men som fortrinsvis henvender dig til et voksent publikum, selvom de også kan være populære hos unge selv
 • Ballerup Boulevard

  Ballerup Boulevard
  Musikken spiller en stor rolle. Pinky er 14 år, og hendes familie kommer i økonimiske problemer, da familiefirmaet krakker og moderen sidder i fængsel. Pinky mister de fleste af hendes veninder. Man kan se på tøjet af det er 80'erne vi er i. Tøjet er meget farvet med sådan nogle bang farver.
 • Period: to

  1990

  Den mest markante tendens i periodens danske ungdomsfilm ligger imidlertid i fremstilling af de unge. I nogle film møder vi grænsesøgende unger, der eksperimenterer med ekstremer og tabuer i forhold til sex, narko, kriminalitet på en realistisk og direkte måde, som ikke hidtil er set i danske film
 • Sidste timer

  Sidste timer
  I denne film får vi gysergenren i spil. I sidste time lokkes en folk 3.g'ere i en fælde og holdes fanget i et tomt klasselokale. En morder er løs på gangene. Farverne det bliver brugt i filmen er mørke, og man får en stemning af der kommer til at ske noget.
 • High school musical

  I 10'erne blev der sat meget fokus på musicallerne og musikken satte ord på følelser. Hvilket passer godt til High School Musical, da musikken fik følelserne til at komme i spil.