-
1130
Grindvev
- og 6.klasse har vevd bånd på grindvev. Grindvev har vært brukt siden middelalderen her i Norden. Båndene ble brukt både til bunader og samiske folkedrakter, komagbånd og belter. Selve veven ble ofte pyntet og gitt i friergave.
-
1200
Veiviseren
- klasse jobbet med å gjøre historien om veiviseren om til en engelsk tegneserie. Veiviseren er et gammelt samisk sagn fra 1200-tallet. Det finnes mange forskjellige lokale versjoner av sagnet. En same blir tatt til fange av en karelsk røverbande (tsjudene). Valget står mellom å bli drept eller forråde sitt eget folk. Men den samiske veiviseren klarer med kløkt å lede angriperne utfor et stup. Slik redder han folket sitt fra ytre fiender som vil plyndre og drepe dem.
-
1500
Overgangen fra villreinfangst til tamreindrift
- og 2. klasse har lært om reinsdyr. Tamrein bruktes først som lokkedyr og trekkdyr.
-
Gákti
- og 4. klasse har lært om samekofter. I sin nåværende form er samekofta 200-300 år gammel. Mannskofta har i det vesentlige vært ferdig utformet allerede tidlig på 1700-tallet. Kvinnekofta har derimot i løpet av 1700-tallet mistet den høye, oppstående kraven. Gákti (kofte) stammer muligens fra det russiske språket (kaftan, muligens gjennom finsk (kauhta(na)).
-
Fornorskningspolitikk
7.-10. klasse har lært om fornorskningspolitikken (ca. 1850-1950) som hadde som et mål å assimilere samene i det norske samfunnet. 7. og 8. klasse har blant annet lagd tegneserier for å beskrive hva dette betydde for samene. -
Kautokeino-opprøret
7.-10. klasse har sett filmen Kautokeino-opprøret som handler om et opprør mot den ikke-samiske øvrigheta i Kautokeino. -
Alta-saken
- og 10. klasse har lært om Alta-saken (1968-1982), og hvordan den er reflektert i samisk musikk.
-
Det samiske flagget
- og 2. klasse har lært om det samiske flagget som ble offisielt godkjent i 1986.
-
Sametinget ble offisielt åpna
Elever med samisk som andrespråk har lært om Sametinget gjennom Minecraft Education.