L'ordinador

Timeline created by celia123456789101112
 • Period: to

  Primera generació

  La primera generació d'ordinadors abasta des de l'any 1940 fins a l'any 1952, encara que realment aquestes dates són de les màquines comercials que es podrien anomenar la primera generació d'ordinadors. Característiques: Estaven construïdes amb electrònica de vàlvules de buit
 • EI MARK I

  EI MARK I
  L'IBM Automatic Sequence Controlled Calculator, més conegut com Harvard Mark I o Mark I, va ser el primer ordinador electromecànic, construït a IBM i enviat a Harvard en 1944. Tenia 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage.
 • L' ENIAC

  L' ENIAC
  L' ENIAC va ser construït el 1946 a la Universitat de Pensylvania per John Mauchly i J. Presper Eckert. Comptava amb 17468 tubs de vidre a el buit i es ocupació per l'exèrcit exclusivament per a càlculs balístics o de trajectòria dels míssils; mesurava 2,40 d'ample per 30 metres de llarg i pesava 80 toneladas.EI ENAIC podia resoldre 5000 sumes i 360 multiplicacions per segon, però la seva programació era molt costosa i es debian canviar els tubs contínuament, per la seva escalfament.
 • Period: to

  Segunda generació

  La segona generació de les computadores va reemplaçar les vàlvules de buit pels transistors. Per això els ordinadors de la segona generació són més petites i consumeixen menys electricitat que les de l'anterior
 • Douglas Engelbart

  Douglas Engelbart
  A la tardor de 1968, en una conferència d'experts en informàtica, Doug Engelbart va fer una presentació que va durar 90 minuts. A més de fer la primera demostració pública de l'ratolí, va incloure una connexió en pantalla amb el seu centre d'investigació, és a dir, va ser la primera vídeo-conferència de la història i és recordada amb el títol de «la mare de totes les donem»
 • Period: to

  tercera generació

  Els ordinadors de la tercera generació van emergir amb el desenvolupament dels circuits integrats (pastilles de silici) en les quals es col·loquen milers de components electrònics, en una integració en miniatura.
 • PDP-8

   PDP-8
  Va ser considerat el primer miniordinador que la societat va poder adquirir, llançada al 1965. Ve de la mà de DEC i es van vendre 500000 exemplars.Suportava Basic, Fortran II / IV, Focal 71 i C ++ com a llenguatges de programació i treballava amb macros per aconseguir implementar operacions lògiques més avançades de les que se solien vendre comercialment.
 • CDC 6600

  CDC 6600
  también en 1964 la empresa Control Data Corporation, presentó el CDC 6600, que se consideró el computador más poderoso de la época, ya que podía ejecutar unos 3.000.000 de instrucciones por segundo.
 • Period: to

  Quarta generació

  L'anomenada quarta generació és el producte de l'microprocessador dels circuits electrònics. La mida reduïda de l'microprocessador de xips va fer possible la creació de les computadores personals.
 • Cray X-MP

  Cray X-MP
  La Cray X-MP va ser un ordinador dissenyada, produïda i construïda per Cray Research. Va ser la primera computadora de processador vectorial, memòria compartida i multiprocessament de Cray Research. Va ser el successor de la Cray-1 i l'ordinador més ràpida de el món entre 1980 i 1985. El seu principal dissenyador va ser Steve Chen. Va ser representada en pel·lícules com La caça de l'Octubre Roig de Tom Clancy
 • PDP-10

  PDP-10
  Va ser un ordinador fabricada per DEC. La seva arquitectura era gairebé idèntica a la de l'PDP-6, ja que compartia la mateixa longitud de paraules de 36 bits i el mateix conjunt d'instruccions lleument expandit. El més notable d'aquesta expansió van ser les instruccions "byte", que van operar en camps de bits de mida arbitrari. DEC va retirar de mercat la línia de productes PDP-10 el 1983, a causa que el VAX, que era també desenvolupat per DEC, era més profitós económicamente.
 • Period: to

  Cinquena generació

  Cinquena generació de computadores. Va ser un ambiciós projecte elaborat pel Japó a finals de la dècada de 1970. El seu objectiu era la creació d'una nova classe d'ordinadors que utilitzarien tècniques i tecnologies d'intel·ligència artificial utilitzant el llenguatge prolog
 • IBM 360

  IBM 360
  L'empresa IBM va marcar el començament d'aquesta generació el 7 d'abril de 1964, amb el llançament de l'IBM 360, amb la tecnologia SLT integrada. Va causar tal impacte que es van fabricar més de 30.000 unitats.