HISTORIA D'INFORMÀTICA

By Natalya
 • Period: to

  HISTORIA D'INFORMATICA

 • Ossos de napier (John Napier, escoces)

  Ossos de napier (John Napier, escoces)
  Les varetes neperià són tires de fusta, metall o cartró gruixut. La cara anterior està dividida en 9 quadrats, excepte el superior, dividits en dues meitats per un traç diagonal.
  Els dígits resultats del producte s'escriuen un a cada costat de la diagonal i en aquells casos en què sigui inferior a 10, s'escriuen en la casella inferior, escrivint en la superior un zero.
 • Màquina mecànica per fer càlculs aritmétics.

  Màquina mecànica per fer càlculs aritmétics.
  Gottfried Wilhelm Leibniz construeix una maquina mecanica que permet fer càlculs aritmétics. Aquest sistema s'ha utilitzat en anys posteriors per fer calculadores mecàniques.
 • Màquina algebraica.

  Màquina algebraica.
  Leonardo Torres Quevedo, inventa una màquina capaç de fer càlculs algebraics, on volia obtenir de manera continua i automatica els valors de funcions polinómiques.
 • Inici de la teoría de la computabilitat amb la descripció de la máquina de Turing.

  Inici de la teoría de la computabilitat amb la descripció de la máquina de Turing.
  La màquina de Turing és un model computacional introduït per Alan Turing en el treball.publicat per la Societat Matemàtica de Londres, en el qual s'estudiava la qüestió plantejada per David Hilbert sobre si les matemàtiques són decidibles, és a dir, si hi ha un mètode definit que pugui aplicar-se a qualsevol sentència matemàtica i que ens digui si és certa o no. Turing va construir un model formal de computador. La màquina de Turing i va demostrar que no tot es podria resoldre en aquesta màquina
 • Primera computadora: Z1

  Primera computadora: Z1
  Konrad Zuse construeix una de les primeres computadores programable del mon. Aquesta computadora ha sigut destruida durant la segona guerra mundial en Berlín, Konrad ha decidit reconstruirla ,a casa dels seus pares, al 1986 acabant-la el 1989, a l'actualitat aquesta maquina es troba al museu técnic Alemany en Berlín.
 • EL COLOSSUS

  EL COLOSSUS
  Aquesta máquina servia per descifrar els missatges d'enigme dels alemanys durant la segona guerra mundial, ha sigut un gran secret dels anglesos, més que una computadora electronica era una super calculadora.
 • Eniac

  Eniac
  El ENIAC va néixer el 1943, encara que no es va acabar de construir fins a 1946, va ser un contracte entre l'exèrcit dels EUA i els seus desenvolupadors John Mauchly i John Presper Eckert, anomenat "Projecte PX" amb una subvenció de $ 500000. El 1944 es va unir al projecte John von Neumann. Ha sigut la major maquina del mon compost per uns 17468 tubs, ja que va ser un problema perquè cada tub tindria una media de 3000h de vida i a cada 10 minuts es trencava un tub i no era nada fàcil d'arreglar
 • EDVAC

  EDVAC
  El ENI El 1946 es va arribar a un acord perquè es construís a la universitat de Pennsylvania, i sota la tutela de John von Neuman, una gran ordinador: la EDVAC. Al principi es van estudiar diversos dissenys, però finalment es va decidir per un ordinador amb sistema binari, on la suma, la resta i la multiplicació era automàtica, la divisió programable i tenia una capacitat de 1000 paraules.
 • Lisp, John McCarthy

  Lisp, John McCarthy
  El Lisp (o LISP) és una família de llenguatges de programació d'ordinador de tipus multiparadigma amb una llarga història i una sintaxi completament entre parèntesis. Especificat originalment el 1958 per John McCarthy i els seus col.laboradors a l'Institut Tecnològic de Massachusetts, el Lisp és el segon més vell llenguatge de programació d'alt nivell d'extens ús avui en dia, només el FORTRAN és més vell. Igual que el FORTRAN, el Lisp ha canviat molt des dels seus començaments, i han existit un
 • Disquets, IBM .

  Disquets, IBM .
  Es un mitjà o suport d'emmagatzematge de dades format per una peça circular de material magnètic, fina i flexible (d'aquí la seva denominació) tancada en una coberta de plàstic quadrada o rectangular. Els disquets es llegeixen i s'escriuen mitjançant un dispositiu anomenat disquetera. En alguns casos és un disc menor que el CD. La disquetera és el dispositiu o unitat lectora / gravadora de disquets, i ajuda a introduir per guardar la informació.
 • Cray 1.

  Cray 1.
  Seymour Cray consideren el programari pordría ser més potent en ordinadors monoprocessador mitjançant el processament en paral.lel. Neix així el CRAY 1.
 • Bill Gates y Paul Allen crean Microsoft.

  Bill Gates y Paul Allen crean Microsoft.
  Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) és una empresa multinacional d'origen nord-americà, fundada el 4 d'abril de 1975 per Bill Gates, Steve Ballmer i Paul Allen. Dedicada al sector de la informàtica, amb seu a Redmond, Washington, Estats Units. Microsoft desenvolupa, fabrica, llicència i produeix programari i equips electrònics.
 • Altair 8800

  Altair 8800
  Construïda per MITS (Micro Instrumentation and Telemetry Systems). La Altair 8800 va aparèixer a la portada de l'edició de desembre de 1975 de Popular Electronics, i en menys de dos mesos la petita companyia MITS manejava milers de comandes.
 • Steve Jobs y Steve Wozniac fundan la Apple Computer.

  Steve Jobs y Steve Wozniac fundan la Apple Computer.
  Apple Inc és una empresa multinacional nord-americana amb seu a Cupertino, Califòrnia, que dissenya i produeix equips electrònics i software.2 Entre els productes de maquinari més coneguts de l'empresa es compta amb equips Macintosh, l'iPod, l'iPhone i l'iPad. Entre el programari d'Apple es troben el sistema operatiu Mac OS X, el sistema operatiu iOS, l'explorador de contingut multimèdia iTunes, la suite iLife, la suite iWork, Final Cut Studio, Logic Studio, XSAN, Aperture i el navegador web Saf
 • IBM PC

  IBM PC
  Va sortir al mercat l'agost de 1981 el primer model, el 5150, amb un microprocessador Intel 8088 i amb un preu de $ 5000. El client podia triar el sistema operatiu entre CP / M per $ 400 o MS-Dos (d'una empresa per aquell temps desconeguda: Microsoft) per $ 100 (de manera que "òbviament" es va implantar més el sistema operatiu de Microsoft).
 • Microsoft presenta el sistema operatiu MS-DOS (Microsoft Disk Operating System).

  Microsoft presenta el sistema operatiu MS-DOS (Microsoft Disk Operating System).
  MS-DOS és un sistema operatiu per a ordinadors basats en x86. Va ser el membre més popular de la família de sistemes operatius DOS de Microsoft, i el principal sistema per a ordinadors personals compatible amb IBM PC en la dècada de 1980 i mitjan 1990, fins que va ser substituïda gradualment per sistemes operatius que oferien una interfície gràfica de usuari, en particular per diverses generacions de Microsoft Windows.
 • Compatible IBM PC

  Compatible IBM PC
  IBM PC compatible refers to a type of computers similar to IBM Personal Computer and IBM Personal Computer XT / AT. These computers also called PC clones, so called because almost exactly duplicate all the important features of the PC architecture, made easier by the possibility to legally reverse engineer the BIOS using clean room design by several companies. Columbia Data Products built the first clone of an IBM PC using a clean room implementation of the BIcS
 • Feynmann proposa la mecànica quàntica com a eina de computació

  Feynmann proposa la mecànica quàntica com a eina de computació
  En mecànica quàntica, el teorema de Hellmann-Feynman relaciona la derivada de l'energia total d'un sistema respecte a un paràmetre amb el valor esperat de la derivada de l'hamiltoniano respecte al mateix paràmetre. La seva aplicació més comú és el càlcul de forces en molècules, on els paràmetres són les posicions dels nuclis, en el que es coneix com mecànica molecular: un cop es resol l'equació de Schrödinger, totes les forces es poden calcular utilitzant conceptes d'electromagnetisme clàssic.