Computerhistory

Història dels ordinadors

 • Charles Babbage

  Charles Babbage
  Charles Babbage va néixer el 26 de Setembre de 1791, va ser un important informàtic i matemàtic. Charles va cercar un mètode pel qual es pogués fer càlculs amb una màquina sense necessitat d'errors o fatiga a causa del treballador.
 • Herman Hollerith

  Herman Hollerith
  Herman Hollerith fou un inventor i empresari que va crear i desenrotllar un tabulador electromagnètic amb targetes perforades que servien per a recopilar informació i per a compatibilitat. Herman fou un dels fundadors de IBM
 • IBM

  IBM
  International Business Machines (IBM) té el seu origen entre 1881 i 1929, es varen juntar tecnologies per a formar una empresa tecnològica i innovadora. Així com invents com Julius E. Pitrap amb l'escala de computació, el dial de gravació per Alexander Dey, la maquina elèctrica de tabulació de Herman Hollerith, etc. Va ser fundada en Juny del any 1911. En 1981 IBM va crear el IBM-PC quin es convertiria en uns dels ordinadors personals més importants de la història.
 • Allan Turing

  Allan Turing
  Allan Mathison Turing fou un informàtic conegut per la creació i desenvolupament de la màquina de Turing, que es deia que era capaç de resoldre qualque problema mitjançant un algoritme. La màquina de Turing és basava en la teoria de la computació. Aquesta màquina tenia un problema peculiar, a vegades intentant resoldre un problema podrien entrar en un bucle infinit.
 • Enigma

  Enigma
  Enigma va ser una màquina electromagnètica que era capaç de xifrar i desxifrar missatges. Va tenir un rol important a la segona guerra mundial per qué va ajudar a codificar i seguir en tot moment els moviments de l'Alemanya nazi
 • Period: to

  Primera generació

  Eniac, primer ordinador que no necessitava de matematics per a fer calcus
 • ENIAC

  ENIAC
  Electronic Numerical Integrator And Computer o ENIAC, va ser un dels primers ordinadors amb propòsit general i que no necessitava ajuda de matemàtics per a fer càlculs. També una de les seves funcions era codificar. ENIAC pesava 20 tones i operava a 50ºC, era capaç de fer 5000 sumes i 300 multiplicacions per segon. Va ser destruida per no deixar cap evidencia, però va ser restaurada recentment.
 • Colossus

  Colossus
  Colossus, com la resta de màquines va ser una màquina dedicada únicament a la codificació a la segona guerra mundial. Però respecte a ENIAC, Colossus si necessitava l'ajuda de persones per a realitzar els càlculs, també comptava amb una funció programable Booleana. Winston Churchill va ordenar que es destruïssin, només dues de 10 varen sobreviure, es varen destruir per motius polítics i comptaven amb uns dels secrets millor guardats de la segona guerra.
 • Period: to

  Segona generació

  Ordinadors més petits i economics
 • Carrera espacial

  Carrera espacial
  La carrera espacial va ser una competició tecnològica entre els Estats Units i la Unió Soviètica per veure qui arribava a la lluna. Es varen utilitzar ordinadors per a fer possible aquest objectiu fent càlculs, trajectòries, etc. L'home va arribar a la lluna per primera vegada l'any 1969, Neil Armstrong, Buzz Arwin i Michael Collins amb Apollo 11.
 • Period: to

  Tercera generació

  Introducció dels xips
 • Intel corporation

  Intel corporation
  Intel fou fundada en Mountain View, California en 1968 per Gordon E. Moore i Robert Noyce. En un principi l'empresa s'anomenaria "Moore Noyce" però aquest nom no va agradar gens a ningú, així que varen agafar el nom de NM Electronics per un any, però varen passar a anomenar-se Integrated Electronics "Intel". El primer microprocessador va ser creat per una empresa anomenada Busicom que es va associar amb Intel per a crear el primer microprocessador, Intel 4004 en 1970.
 • Period: to

  Quarta generació

  Introducció dels microprocessadors
 • Apple

  Apple
  Apple Inc es una empresa multinacional que dissenya i produeix ordinadors, dispositius mòbils, software i altres productes. Apple fou fundada per Steven Wozniak i Steve Jobs en 1976, a Wozniak i Steve Jobs li interessava molt l'informàtica i volien construir el seu propi ordinador però no desponien dels fons per a poder començar. Però després d'un temps varen construir la seva primera computadora, Apple I, que constava d'un teclat amb un monitor articulat. Varen vendre un total de 200 exemplars.
 • Period: to

  Quinta generació

  Creació dels ordinadors personals