Manos

Història de la informàtica

 • Period: 3000 BCE to

  Història de la informatica

 • 2000 BCE

  -2000 a.C L'Àbac. Primera generació

  -2000 a.C L'Àbac. Primera generació
  L'àbac, es caracteritza per ser un artefacte per a la realització d'operacions de baixa complexitat, com ho són les sumes restes i multiplicacions. utilitzat a Babilonia cap a l'any 3000 a.C.
 • La Pascalina. Segona generació

  La Pascalina. Segona generació
  Blaise Pascal dóna creació a la primera sumadora mecànica, a la qual nomena la pascalina.
 • Eniac

  Eniac
  És un ordinador electrònic creat amb vàlvules de buits i reles. A més està relacionada amb el Colossus, que es va usar per desxifrar codi alemany durant la Segona Guerra Mundial.
 • Primera generación

  Primera generación
  Primera generació. Abasta des dels inicis dels anys 50 fins a uns deu anys després, i en la qual la tecnologia electrònica era a força de bulbs o tubs de buit, i la comunicació era en termes de nivell més baixos que pot existir, que es coneix com a llenguatge de màquina.
 • Segona generació

  Segona generació
  La segona generació de les computadores va substituir la valvules buides pels transitors.
  Les computadores de la segona generació son més petites i consumeixen menys electricitat que les de la primera generació. Les computadores dels ordinadors de segona generació es comuniquen mitjançant un llenguatge de màquina i reben el nom de "llenguatge d'alt nivell" o llenguatge de comunicació.
 • Tercera generació

  Tercera generació
  A partir d'aqui van començar a empaquetar-se varis transitros diminuts i altres components elctrònics en un sol chip.
  Al 1965 IBM va anunciar el primer grup de màquines construides amb circuits integrat.
 • Quarta generació

  Quarta generació
  És caracteritza per l'integranció dels components electrics i amb això l'aparició del microprocessador,, és adir un únic circuit integrat, en el qual s'uneixen tots els punts bàsic del ordinador(1971 a 1983).
 • Cinquena generació

  Cinquena generació
  Va ser un ambiciós projecte elaborat pel Japó a finals de la dècada de 1970. El seu objectiu era la creació d'una nova classe d'ordinadors que utilitzarien tècniques i tecnologies d'intel·ligència artificial utilitzant el llenguatge prolog.
 • Sisena generació

  Sisena generació
  La sisena generació de computadores podria denominar-se com L'era de les computadores basades en xarxes neuronals artificials o "cervells artificials". Són ordinadors que utilitzen superconductors com a matèria primera per als seus processadors.