Evolució dels Sistemes Operatius

 • MS DOS

  MS DOS
  MS-DOS (MicroSoft Disk Operating System) és un sistema operatiu de disc comercialitzat per Microsoft per a ordinadors IBM-PC i compatibles, utilitzat sobretot durant la dècada dels 80 i primera meitat dels 90. Les ordres s'introdueixen escrivint un text.
 • Windows 1.0

  Windows 1.0
  El Windows 1.0 és una versió del sistema operatiu Microsoft Windows, i va ser llançada el 28 de juny de 1985. Va aparèixer com un entorn de finestres desplegables quasi de text, sense ratolí i per a CPU Intel 286. Corria sota MS-DOS 3.1/3.2. Es desplegaven les finestres i es podien seleccionar els programes MS-DOS a executar. Era com un «llença programes».
 • Windows 95

  Windows 95
  El Windows 95 és un sistema operatiu de Microsoft, que es va començar a distribuir comercialment a finals de l'any 1995. El Windows 95 és la primera versió del Windows que no s'instal·la a sobre de MS-DOS, encara que internament utilitza codi de MS-DOS. És un sistema operatiu basat en un entorn gràfic, l'ús d'icones i del ratolí.
 • Windows 2000

  Windows 2000
  Microsoft Windows 2000 és l'evolució del Microsoft Windows NT, versió de servidor del sistema operatiu Microsoft Windows. Va ser posat a la venda l'any 2000 en 3 versions diferents: Windows 2000 profesional, windows 2000 server, per fer-se servir com a sistema de servidor de bases de dades, fitxers, compartició de connexió...) i el Windows 2000 business server, un invent de microsoft per integrar SQL server, i microsoft exchange server.
 • Windows XP

  Windows XP
  Windows XP és una línia de sistemes operatius produïts per Microsoft per l'ús en ordinadors personals, ordinadors que inclouen prestacions des de la llar i de negoci d'escriptori, ordinadors portàtils, mitjans de comunicació i centres multimédia. El nom "XP" és l'abreviatura de "experiència".
 • Windows Vista

  Windows Vista
  El Windows Vista és l'avantpenúltima versió del Microsoft Windows, un sistema operatiu desenvolupat per Microsoft. Abans de l'anunci del nom de Vista, el 22 de juliol de 2005, era conegut pel seu nom en clau Longhorn, en honor del Longhorn Saloon, un bar famós a Whistler, Colúmbia Britànica. Bill Gates va confirmar en una roda de premsa que Microsoft s'havia gastat entre 8 i 9 mil milions de dòlars desenvolupant Windows Vista i la suite ofimàtica Office 2007.
 • Windows 7

  Windows 7
  Windows 7 és la penúltima versió de Microsoft Windows, una sèrie de sistemes operatius produïts per Microsoft per usar en ordinadors personals, per ús domèstic i petit negoci, ordinadors portàtils, notebooks, Tablet PC i PCs Media Center.[3] El Windows 7 va ser alliberat a la indústria el 22 de juliol de 2009,[4] i va sortir a la venda el 22 d'octubre de 2009,[5] menys de tres anys des del llançament del seu predecessor, Windows Vista.
 • Windows 8

  Windows 8
  Windows 8 és el nom de la nova versió de Microsoft Windows, una família de sistemes operatius produïts per Microsoft per al seu ús d'ordinadors personals, inclosos ordinadors d'escriptori a casa i de negocis, ordinadors portàtils, netbooks, tablet PC, servidors i centres multimèdia. Afegeix suport per a microprocessadors ARM, a més dels microprocessadors tradicionals x86 d'Intel i AMD.
 • Windows 10

  Windows 10
  Windows 10 (amb el sobrenom Threshold) és el proper sistema operatiu desenvolupat per Microsoft com a part de la família Windows NT de sistemes operatius. La primera presentació a l'Abril de 2014 a la Build Conference, per ser llençat a mitjans de 2015, i actualment està en beta de testeig a través del programa Windows Insider. Durant el seu primer any de disponibilitat, les actualitzacions a Windows 10 s'oferiran sense cost per als usuaris de Windows 7 i Windows 8 amb avantatges del original