Evolució dels ordinadors: Timeline

 • 2700 BCE

  Àbac

  Àbac
  L'àbac és una eina per al càlcul manual d'operacions aritmètiques, que consisteix en un marc amb filferros paral·lels per on es fan córrer boles.
 • Logaritme Naperià

  Logaritme Naperià
  El mètode de càlcul mitjançant logaritmes va ser proposat per primera vegada, públicament, per John Napier el 1614, en un llibre titulat Mirifici Logarithmorum Canonis Descriptio.
 • Regla de càlcul d'Oughtred

  Regla de càlcul d'Oughtred
  El regle de càlcul és un calculador analògic mecànic. el regle de càlcul s'utilitza principalment per multiplicar i dividir, i també per a funcions "científiques" com les arrels, els logaritmes i la trigonometria, però no s'utilitza gaire per a la suma i la resta.
 • Pascalina

  Pascalina
  La Pascalina fou una de les primeres calculadores mecàniques.
 • Calculadora universal del Leibniz

  Calculadora universal del Leibniz
  La calculadora de Leibniz va ser una calculadora digital mecànica inventada l'any 1672 i completada l'any 1694 pel matemàtic i filòsof Gottfried Wilhelm Leibniz a partir de la seva amistat amb el matemàtic i astrònom holandès Christian Huygens i el coneixement de la calculadora (Pascalina) de Blaise Pascal.
 • Màquina de teixir de Jaquard

  Màquina de teixir de Jaquard
  El artilugio utilizaba tarjetas perforadas para conseguir tejer patrones en la tela, permitiendo que hasta los usuarios más inexpertos pudieran elaborar complejos diseños.
 • Ada Lovelace

  Ada Lovelace
  és la primera programadora en la història dels ordinadors.
  Matemàtica, va col·laborar amb Charles Babbage en el disseny d'una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials.
 • Charles Babagge i la màquina analítica

  Charles Babagge i la màquina analítica
  La màquina analítica és el disseny d'un computador modern d'ús general realitzat pel professor britànic de matemàtica Charles Babbage
 • Hollerith realitza el càlcul del cens americà amb targetes perforades

  Hollerith realitza el càlcul del cens americà amb targetes perforades
  La Tabuladora va ser una de les primeres màquines d'aplicació pràctica en el món de la informàtica.
 • Enigma

  Enigma
  Enigma era el nom d'una màquina de rotors que permetia usar-la tant per xifrar com per desxifrar missatges.
 • Mark I

  Mark I
  fue el primer ordenador electromecánico, construido en IBM y enviado a Harvard en 1944. Tenía 760.000 ruedas y 800 kilómetros de cable y se basaba en la máquina analítica de Charles Babbage.
 • ENIAC

  ENIAC
  era una màquina gegant considerada la primera computadora d'ús general i totalment digital.
 • Presentació de l'arquitectura Von Neuman

  Presentació de l'arquitectura Von Neuman
  L'arquitectura de von Neumann és la d'un ordinador amb un sistema d'emmagatzematge principal on es guarden tant les instruccions com les dades. El model defineix un ordinador que segueix el model referencial de la Màquina Universal de Turing.
 • Invenció del transistor

  Invenció del transistor
  El transistor és un component electrònic semiconductor d'estat sòlid que s'utilitza com a amplificador o com a commutador, i té tres terminals que s'anomenen col·lector, base i emissor. Físicament, la base sempre està entre l'emissor i el col·lector: un petit corrent o voltatge aplicat a un dels terminals controla el corrent als altres dos. John Bardeen, William Shockley i Walter Houser Brattain van ser els creadors del Transistor.
 • Univac 1

  Univac 1
  va ser el primer ordinador que es va fabricar de manera comercial als Estats Units
 • IBM 7094

  IBM 7094
  La computadora 7090 va ser creada a finals de 1958 per IBM.
 • Invenció del ratolí

  Invenció del ratolí
  és un dispositiu apuntador utilitzat per facilitar el maneig d'un entorn gràfic en un ordinador. Generalment està fabricat en plàstic i es fa servir amb una de les mans. Detecta el seu moviment relatiu en dos dimensions per la superfície plana en la qual es recolza, apareixent a la pantalla com un punter o fletxa.
 • IBM 360

  IBM 360
  L'IBM S / 360 (S / 360) va ser un sistema de computació de la família mainframe, que IBM va anunciar el 7 d'abril de 1964
 • Neix Internet

  Neix Internet
  Internet és una xarxa pública i global d'ordinadors que estan connectats entre si per mitjà del protocol d'Internet (Internet Protocol) i que comuniquen mitjançant la commutació de paquets.
 • Naixement Linux

  Naixement Linux
  La història de Linux va encetar l'any 1991 amb el Cap amunt de l'projecte personal per 1 estudiant finlandès, Linus Torvalds, que Volia crear un nou Nucli de sistema Operatiu. Des de Llavors, el Nucli Linux resultant ha Estat Marcat per 1 Creixement constant a l'Llarg de su història. Des que se'n va alliberar el codifica font per primer cop l'any 1991, ha crescut des d'1 petit nom de Fitxers en C sota una llicència comercial Fins a su Estat l'any 2009, amb aproximadament 370 megabytes.
 • Fundació d'apple

  Fundació d'apple
  Apple Inc és una empresa americana que dissenya i produeix equips electrònics, software i serveis en línia. Té la seva seu central a l'Apple Park, a Cupertino i la seu europea a la ciutat de Cork.
 • Cotxe sense conductor

  Cotxe sense conductor
  En 1980 una furgoneta guiada por visión de Mercedes-Benz, diseñada por Ernst Dickmanns y su equipo de la Universidad de Múnich alcanzó los 100 km/h en calles sin tráfico. La Comisión Europea se mostró interesada en el proyecto y realizó una inversión de 800 millones de € para el proyecto EUREKA Prometheus que buscaba desarrollar un vehículo autónomo.
 • Apple presenta el seu Macintosh en un anunci de la SuperBowl

  Apple presenta el seu Macintosh en un anunci de la SuperBowl
  1984 va ser un destacat anunci de televisió usat en el llançament als Estats Units de l'ordinador Macintosh 128K d'Apple, el 1984
 • Naixement de Windows

  Naixement de Windows
  Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).
 • Fundació Packard Bell

  Fundació Packard Bell
  El 1996 la seva capital va ser adquirit per Zenith Data Systems de l'Groupe Bull (80%) i per NEC (Nippon Electric Corporation) (20%). El nom oficial de la companyia es va transformar llavors en Packard Bell NEC, si bé venia els seus productes sota dues marques comercials diferents: NEC (fonamentalment, portàtils i servidors) i Packard Bell
 • Neix Facebook

  Neix Facebook
  a xarxa permet d'afegir gent com a amics, i enviar-los missatges i compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses.
 • Inauguració Supercomputador Marenostrum a Barcelona

  Inauguració Supercomputador Marenostrum a Barcelona
  MareNostrum és el nom genèric que el Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) dóna al seu superordinador més emblemàtic i que tradicionalment és el més potent d'Espanya i ocupa posicions destacades en el rànquing internacional Top 500.
 • Presentació del primer iPhone

  Presentació del primer iPhone
  Al juny de 2007, el llavors conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, va presentar el primer iPhone que revolucionaria la indústria mòbil
 • Primera connexió 5G

  Primera connexió 5G
  En telecomunicacions, 5G són les sigles utilitzades per referir-se a la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil. És la successora de la tecnologia 4G.