Es tiempo de revolucionar rusia  sabias palabras de lenin

Revolució Russa

 • Period: to

  Moviment Revolucionari/Guerra contra Japó

  Durant aquests anys, la població russa patia molta fam i vivien en una societat molt endarrerida per l'època. La situació cada vegada es descontrola més i el tsar no canvia res. A tot això, se suma la patètica derrota contra les forces japoneses a l'est asiàtic.
 • Primera Guerra Mundial

  Primera Guerra Mundial
  La Primera Guerra Mundial comença, i Rússia es veu obligada a unir-se pel seu tractat amb Sèrbia. L'exèrcit rus és humiliat i perd la guerra, perden gran part del seu capital per no aconseguir resultats. El proletariat i la burgesia es queden molt descontents, i exigeixen un canvi al país, una revolució.
 • Mort de Rasputin

  Mort de Rasputin
  Rasputin era un proletariat que suposadament curava a les persones, això va caure a les mans del Tsar, i aquest després de presenciar com Rasputin curava al seu fill, li va donar una llibertat dins del regne i una posició molt alta. Però la població no es va quedar molt contenta amb en Rasputin, i no se sap bé com, però el van enverinar, i en veure que no feia efecte, el van assassinar a trets i el van llençar al riu. (com a curiositat, aquesta història va donar per la cançó "Rasputin", Boney M)
 • Revolució de Febrer

  Revolució de Febrer
  Forçat a firmar un tractat, sense el suport ni del poble ni de l'exèrcit, el Tsar abdica. Amb l'abdicació del Tsar, es crea un govern provisional en el que la gent no es troba content amb ell. Abdicació del Tsar (Nicolau II)
 • Lenin torna a Rússia

  Lenin torna a Rússia
  Lenin torna a Rússia (Petrograd) del seu exili a Finlàndia, i porta moltes idees per canviar el país.
 • Revolució d'Octubre

  Revolució d'Octubre
  Pujada del partit bolxevic dins l'estat, el govern provisional es rendeix i el mandat es passa al soviet de Petrograd, el primer règim/govern comunista a la història. Els objectius de Lenin amb aquest govern, són els de: expropiar les finques de la noblesa, nacionalitzar la banca, que les fàbriques estiguin en control dels obrers, i millorar les condicions d'obrers i pagesos.
 • Period: to

  Guerra civil russa (bolxevics contra zaristes/conservacionistes)

  Perquè Rússia estava dividida en dos, va començar una guerra entre els dos bàndols. Els bolxevics posseïen menys territori que els zaristes, però el territori bolxevic era més industrial, i tenia les ciutats més importants. La guerra va acabar amb la victòria dels bolxevics, instaurant definitivament el mandat de Lenin.
 • Eleccions al 1918

  Eleccions al 1918
  Les eleccions arriben al 1918, i el partit bolxevic únicament aconsegueix el 25% dels vots. Això provoca que Lenin dissuadeixi l'assemblea del parlament i que instauri oficialment una dictadura comunista.
 • Tractat de Brest-Litovsk

  Tractat de Brest-Litovsk
  Rússia es retira de la Primera Guerra Mundial amb aquest tractat, i perden gran part del seu territori a l'est d'Europa per no haver tractat abans amb els poders centrals. Mala decisió.
 • Mort del Tsar (Nicholas II)

  Mort del Tsar (Nicholas II)
  El Tsar i tota la seva família és assassinada entre el 16 i 17 de juliol per una subdivisió de l'exèrcit bolxevic (la checa). No se sap si va ser ordre del mateix Lenin o per voluntat dels soldats.
 • Proclamació de l'URSS/Victòria bolxevic

  Proclamació de l'URSS/Victòria bolxevic
  El soviet de Petrograd guanya la guerra, i en consolidar el seu domini a tot el país, Lenin decideix formar la gran URSS.
 • Mort de Lenin/Pujada de Stalin

  Mort de Lenin/Pujada de Stalin
  Lenin després de rebre dos trets, va quedar discapacitat per després morir al seu llit. Els rumors que Stalin havia traït a Lenin eren ja famosos, però Stalin posseïa un poder molt gran, ja que en ser secretari superior, va guanyar poder influint a persones en deixar-les arribar a càrrecs més grans. Es diu, que Lenin abans de morir va dir que Stalin no fos el pròxim líder de l'URSS, influenciant més la teoria de la traïció de Stalin.