Revolucion rusa[1]

La Revolució Russa

 • La Russia Tsarista

  La Russia Tsarista
  A principis del segle XX l'Imperi Rus era una monarquia absoluta governada per la Dinastia dels Romanov concretament Nicolau II. Russia era l'estat més gran del món(20 milions de km²) apart de ser un estat plurinacional, tenia molta diversitat cultural, religiosa i linguistica. Els tres pliars de l'estat eren: els funcionaris, l'exercit i l'esglesia ortodoxa. La estrucura social estaba formada per l'aristocracia terratinent, els pagesos acomodats (kulaks), els petits camperols i els jornalers.
 • El Creixement de l'Oposició

  El Creixement de l'Oposició
  A finals del segle XIX a Russia comença a creixer la oposicio contra L'Antig Regim i el Tsars, produida per la influencia de les idees liberals que arriben d'Europa i la influencia del marxisme es começa a establir entre la poblacio obrera.Trobem el liberalisme amb el Partit Constitucional Democrata i el Partit Revolucionari Rus, trobem els marxisetes amb el Partit Social Democrata Rus on al 1903 es produeix la sició que donara lloc als Bolxevics i Menxevics finalment trobem l'Anarquisme.
 • Period: to

  La Russia Tsarista

 • La Revolució fallida de 1905

  La Revolució fallida de 1905
  Al 1905 es va donar una manifestació per part dels obrers davant del palau d'hivern, per entregarli una carta al tsar Nicolau II, on li reclamaven dos grans demandes.Per una banda millorar les condicions de vida i de treball i per un altre, la convocatoria d'una assemblea nacional constituent per part del tsar. Aquesta manifestació va ser reprimida amb duresa per l'exercit i va suposar una revolució fallida ja que aquesta revolucio no va suposar un canvi total en el sistema.
 • La Revolució de Febrer

  La Revolució de Febrer
  Com les petites reformes que havia imposat el tsar van resultar ineficaces, el poble va convocar una vaga general en la qual se li va afegir una insurreció de l'exercit.Els soviets(assamblees nacionals constiuides per obrers, soldats...)van començar a liderar el proces revolucionari i van aconseguir l'abdicació del tsar i la Duma, una de les mesures imposades per Nicolau II,va establir un govern provisional liderat pel príncep Livov d'ideas liberals.
 • El govern Provisional

  El govern Provisional
  El govern proovisional liderat pel princep Livov, volia convertir Russia en un estat liberal i volia introduir reformes de tipus polític, com garantir la llibertat d'opinió, de premsa... i de tiups social, com la jornada laboral de 8 hores, drets sindical...Però tot i les seves bones intencions el pais va continuar a la Primera Guerra Mundial defensant els seus interessos a Europa, pero de mentres els soviets feien un discurs critic cap el govern provisional.
 • Period: to

  La Russia Soviètica

 • El Retorn de Lenin

  El Retorn de Lenin
  Lenin va retornar de l'exili a l'abril de 1917 i va publicar un article''Les Tesis d'Abril'' que eren una serie de mesures que havien de prendre els soviets per arribar al poder.Es proposava la sortida del pais de la guerra, una insurreció obrera, el no reconeixament del govern provisional burges, una nacionalitzacio de la banca i i la col.lectivització de les terres.Mentres el princep Livov va ser substituit per Kerenski ja que no va ser capaç de solucionar els problemes de fons.
 • L'Intent de Cop d'Estat

  L'Intent de Cop d'Estat
  A l'agost de 1917 es va donar un intent de cop d'estat per part del absolutistes i l'exercit a favor del Tsar. Davant l'amenaça d'aquest cop d'estat el govern provisional, els soviets i el partit bolxevic es van unir per fer front aquest cop d'estat. Aquest cop d'estat va suposar un benefici pels soviets ja que la poblacio va reconeixer el fet de que hagin deixat de banda les seves diferencies amb el govern provisional i no tornar enrere pero Kerenski, en canvi, en va sortir debilitat.
 • La Revolució d'Octubre

  La Revolució d'Octubre
  A l'octubre de 1917 el partit Bolxevic decideix apostar pel discurs revolucionari de Lenin i el 10 d'octubre es decideix imposar les tesis de lenin.Trosky junt amb Lenin lideran el govern revolucionari contra el gover provisional.El 25 d'octubre de 1917 a San Petesburg es produeix una insurrecio per part dels obrers armats amb l'objectiu d'asaltar el palau d'hibern on es trobaba el govern provisional.Els obrers aconsegueixen la presa del palau d'hibern i detenen al govern provisional.
 • El Govern de Lenin

  El Govern de Lenin
  Al novembre de 1917 es va fer una assamblea constituient, aquestes elecions van donar un resultat inesperat pel partit Bolxevic ja que van surtir els esserites com a majoria.Devant d'aixo el partit Bolxevic força el tancament de l'Asamblea constituent.Un cop tancada l'Assamblea Lenin es fa amb el poder i impulsara un govern de caire dictatorial.Es creara aquesta confusio entre partit i estat, propi d'una dictadura de partit unic (PCUS)
 • La Guerra Civil

  La Guerra Civil
  A l'any 1918 exclata una guerra entre l'Exèrcit Roig liderat per Troski, partidari de la revolucio, i l'Exèrcit Blanc, que representaba els sectors contrarevolucionaris amb el suport de la burgesia i els tsaristes que defensaben el retorn a L'antig Règim. La guerra es va allargar fins l'any 1921 on el partit Bolxevic va sortir guanyant.Durant el transcurs d'aquesta guerra la familia reial va ser asesinada per por del retor al tsarisme.
 • La NEP(Nova Política Economica)

  La NEP(Nova Política Economica)
  El comunisme de guerra va portar a l'allunyament de la població enfront la revolucio. Devant d'aixo es va celebrar el X congres on es va debatir el paper de l'estat enfront l'economia.Com a resultat va sorgir la NEP que pretenia incrementar la priduccio i millorar les condicions de vida. La NEP torna a l'economia de mercat i restableix la propietat privada i elenteix el proces de transformacio economica iniciat al segle XVII.
 • La formació de la URSS(Unió de les Repúbliques Socialistes Soviètiques)

  La formació de la URSS(Unió de les Repúbliques Socialistes Soviètiques)
  A l'any 1922 es va formar la Unió de les Repúbliques Socialistes Soviètiques.
 • La constitucio de 1924

  La constitucio de 1924
  L'any 1924 es va aprovar la primera constitució de la URSS que definia el pais com un pais comunista i federal.
 • Mort de Lenin

  Mort de Lenin
  Lenin va morir d'un infartal gener de 1924.Després de la seva mort el succeix Stalin.