Revolucion rusa 600x479

Rayan Hwiedi Revolució Rusa

 • 1917 BCE

  Rusia Tsarista

  Rusia Tsarista
  Fou un procés polític que termina l'any 1917 amb l'establiment d'una república que substituí el sistema tsarista anterior i que porta a l'establiment de la Unió Soviètica. Creació de la duma.
 • Abolició de la Servidumbre

  Abolició de la Servidumbre
  El sistema de servitud establit a Rússia, va ser creat a fi de garantir el valor econòmic de les propietats agràries en el camp rus, i estava destinat en primer lloc a impedir legalment que els llauradors pogueren desplaçar-se lliurement pel territori rus o emigrar.
 • Formació dels Partits Polítics

  Formació dels Partits Polítics
  A finals del segle XIX i principis del XX el llavors Tsar Nicolau II va començar a flexibilitzar el règim permetent la creació de partits polítics i d'eleccions al primer parlament, la Duma Imperial. El primer partit es formaria en 1898 amb la fundació del Partit Obrer Socialdemòcrata de Rússia, a què li van seguir el Partit Democràtic Constitucional, el Partit Octubrista i el Partit Social-Revolucionario.
 • Diumenge Sagnant

  Diumenge Sagnant
  L'objectiu de la marxa era lliurar al tsar una petició de millores laborals, i la formaven famílies treballadores senceres. Era fonamentalment obrera i camperola. Va ser salvatgement aixafada per soldats d'infanteria i cosacs, apostats enfront del Palau d'Hivern.
 • Creació de la Duma

  Creació de la Duma
  La Duma de l'Estat o Duma Imperial va ser l'assamblea legislativa o Duma als últims anys de l'Imperi rus.
 • Primera Guerra Mundial

  Primera Guerra Mundial
  La Primera Guerra Mundial, també coneguda com Gran Guerra, va donar començament quan Alemanya va acceptar les condicions de l'armistici.
 • Revolució de Febrer

  Revolució de Febrer
  Va néixer d'una forma pràcticament esporàdica quan la gent va sortir a protestar contra el règim tsarista, per la simple raó de la manca d'aliments. Aquest no va ser l'únic factor, ja que, hi ha també el descontentament de la població amb la participació en la Primera Guerra Mundial.
 • Final de la cuarta Duma

  La Duma va proposar la seua dissolució voluntària mentres durara la Primera guerra mundial. No obstant això, els seus antics membres estaven cada vegada més disgustats i van demandar la seua reconstitució.
 • Formació del Soviet

  Formació del Soviet
  El Sóviet va ser molt important durant la Revolució Rusa. Va portar a la Revolució d'Octubre como un centre de poder rival al Gobern Provisional.
 • Leninisme

  Leninisme
  Es coneix com a leninisme al conjunt de teories polítiques, econòmiques i filosòfiques desenrotllades pel líder bolxevic Vladímir Ilich Lenin dins del marxismo.
 • Abdicació del Zar Nicolàs II

  Abdicació del Zar Nicolàs II
  Nicolau II de Rusia va ser l'últim tsar de Rússia. Fill d'Alexandre III, va governar des de la mort de son pare. Va renunciar en nom seu i en nom del seu fill hereu al tron i este va passar al seu germà, el gran duc Miguel.
 • Govern Provisional

  Govern Provisional
  Es va formar a Petrograd després del deteriorament de l'imperi Rus i l'abdicació del tsar. La Duma i el Soviet de Petrograd, competien pel poder. Com a compromís, es va formar un govern provisional que havia de dirigir el país fins a les eleccions de l'assemblea constituent.
 • Retorn de Lenin

  Retorn de Lenin
  Lenin retorna del seu exili i publica les seves Tesis d'abril.
 • Colp d'Estat Fallit

  Colp d'Estat Fallit
  El colp d'Estat de Kornílov va ser un intent fallit de colp d'Estat contrarevolucionari dut a terme pel comandant en cap de l'Exèrcit rus, el general Lavr Kornílov. El Govern provisional rus i els soviets van rebre el suport majoritari de la població i van fer fracassar el colp als pocs dies de l'alçament militar.
 • Revolució d'Octubre

  Revolució d'Octubre
  Liderada per Lenin i el partit bolxevic, estava basada en les idees de Karl Marx i marcà el començament d'una onada de revolucions comunistes. Fou fruit de la planificació i la coordinació.
 • Fi del Govern provisional

  El govern va ser substituït pels bolxevics que van instaurar el seu propi «govern provisional» en l'etapa d'octubre de la Revolució Russa. Més tard, quan l'assemblea constituent va ser dissolta, el govern bolxevic va ser nomenat de nou.
 • Creació de L'exèrcit Roig

  Creació de L'exèrcit Roig
  Conjunt de soldats i obrers armats liderats per suboficials que actuaven com "brazo armat del bolchevismo" però sense estar efectivament organitzats com un exèrcit.
 • Comunisme de Guerra

  Comunisme de Guerra
  El comunisme de guerra, va ser el sistema econòmic i polític que va existir en la Rússia soviètica durant la Guerra Civil Russa
 • Exèrcit Blanc

  Exèrcit Blanc
  Sense coordinació central, les forces blanques mai van ser més enllà d'una dèbil confederació de grups contrarrevolucionarios. La majoria dels seus membres havia servit en l'exèrcit del tsar Nicolau II i buscaven el retorn de la monarquia en l'Imperi rus.
 • Final Primera Guerra Mundial

  Final Primera Guerra Mundial
  Després de sis mesos de negociacions en la Conferència de Paz de París, els països aliats van firmar el Tractat de Versalles.
 • Creació de la NEP

  Creació de la NEP
  Va ser una política econòmica proposta per Vladímir Lenin, a qui va denominar capitalisme d'Estat. Permetent l'establiment d'algunes empreses privades.
 • Formació de l'URRS

  Formació de l'URRS
  La Unió Soviètica, oficialment anomenada Unió de Repúbliques Socialistes Soviéticas,fue un Estat federal marxista-leninista.
 • Stalinisme

  Stalinisme
  A finals de la dècada de 1920, comença la segona fase de la Revolució russa: l'estalinisme, el qual està marcat per un fort totalitarisme. Establix un règim polític servint-se de camps de concentració per a desfer-se dels dissidents polítics.