Screenshot 2021 05 18 14.22.33

PROTAGONISTES DE LA REVOLUCIÓ (LENIN)

 • Neixament

  Neixament
  Vladímir Ilitx Uliànov, Lenin, neix el 22 d'abril del 1870 a Simbirk. Com molts russos, va ser una barreja entre l'ètnia i les tradicions religioses. Tenia ascendència calmuca per part del seu pare, d'alemanys del Volga per part de la seva àvia materna, que eren luterans, i ascendència jueva pel seu avi matern (convertit al cristianisme).
 • Estudis

  Estudis
  Es trasllada a Kazan amb la seva familia i estudia dret a l'Universitat Federal de Kazan. El mateix any, A Kazan, Lenin entra en contacte amb cercles revolucionaris, va ser condemnat per participar en una assamblea antizarista i va ser expulsar de l'universitat.
 • La Carta

  La Carta
  L'endemà de ser expulsar de l'universitat, dirigeix la carta següent al rector de la universitat: "Atès que no és possible continuar els meus estudis a la universitat en les actuals condicions de la vida universitària, tinc l'honor de suplicar humilment a Sa Excel·lència que disposi la meva exclusió com a estudiant de la Universitat Imperial de Kazan"
 • Exàmens

  Exàmens
  Dos anys després, es presenta als exàmens de dret com alumne no oficial a l'universitat de San Petersburg, tot i haver estat expulsat.
 • Fundació

  Fundació
  Anys després, Lenin va fundar l'Unió per la Lluita per la Lliberació de la Classe Obrera, un partit polític comunista, internacionalista i revolucionar. Lluita contra el capitalisme i la construcció d'un gran partit obrer capaç d'organitzar a la classe treballadora.
 • Desterrament

  Desterrament
  Va ser empresonat i desterrat a Sibèria a causa de les seves activitats revolucionàries, lloc on passará 3 anys de la seva vida.
 • Primera obra

  Primera obra
  Mentre seguia a Sibèria, va publicar la seva primera obra, El desenvolupament del capitalisme a Rússia: És una obra literària que tracta sobre l'economia russa de finals de segle XIX.
  En tres anys, Lenin va aconseguir examinar una gran quantitat de literatura sobre l'economia russa.
  Gràcies al seu treball literari, Lenin va ser reconegut com un important teòric marxista.
 • Encapçalament bolxevic

  Encapçalament bolxevic
  Va encapçelar la part bolxevica del Partit Socialdemócrata de Rússia., el primer partit que es va oposar al tsar, a Rússia. Era un partit socialista, que volia una societat igualitària, sense classes socials ni propietat privada, és a dir, un nou sistema polític. Dins del partit hi havia dues tendències, els bolxevics i els menxevics.
 • Obra filosófica

  Obra filosófica
  Publicació de la seva obra filosófica "Materialisme i empiriocriticisme", un tema d'estudi obligatori en totes les institucions d'educació superior en la Unió Soviètica com una obra fonamental del materialisme dialèctic, una part de el pla d'estudis anomenat "Filosofia marxista-leninista".
  Lenin va argumentar que les percepcions humanes reflecteixen correcta i exactament un món extern objectiu.
 • Revolució

  Revolució
  Amb l'inici de la Primera Guerra Mundial la seva figura política s'expandeix, i es converteix en una figura clau a Rússia. Lenin es sorpren al veure desde Suïsa, on estava exiliat, la inesperada Revolució de febrer, que culmina en l'abdicació del tsar, comença a forjar un procés revolucionari que es resoldria en el mes de octubre, on succeeix el triomf de la revolució.
 • Atemptat

  Atemptat
  Durant la Guerra Civil Russa, els socialistes revolucionaris organitzen l'assassinat de Lenin, on Fanni Kaplan, una militant del Partit Socialrevolucionari rus, és la responsable.
  Lenin visitava aquell dia la fàbrica de Mikhelson de Moscou. Quan va abandonar l'edifici per anar a buscar el seu vehicle, Fanni Kaplan li va cridar l'atenció. Quan Lenin es va girar cap a ella, li va disparar tres tirs.
 • Atemptat

  Atemptat
  Una de les bales va passar a través de l'abric de Lenin; les altres dues li van tocar l'espatlla esquerra i el pulmó. Lenin va tornar a les seves habitacions del Kremlin. Com que temia un altre atemptat contra ell, es va negar a deixar la seguretat del Kremlin per curar-se. Els metges van ser incapaços de retirar les bales fora d'un hospital. De totes maneres, va sobreviure.
 • Congrés

  Congrés
  Va haver el Congrés fundacional de la III Internacional, va ser una organització comunista internacional, fundada al març de 1919, per iniciativa de Lenin i el Partit Comunista de Rússia (Bolxevic), que agrupava als Partits Comunistes dels diferents països
 • Proclamació

  Proclamació
  Lenin proclama l'Unió de de Repúbliques Socialistes Soviétiques, un estat situat al nord d'Euràsia, que va existir de 1922 a 1991 sobre el territori d'allò que havia estat l'Imperi Rus. Era una confederació constitucional d'estats socialistes basada en la ideologia comunista. La Unió Soviètica tenia un sistema polític de partit únic, dominat pel Partit Comunista fins al 1990
 • Mort

  Mort
  Va morir el 21 de gener de 1924 a Gorki a causa d'un accident vascular cerebral, als 53 anys. Després de la seva mort es planteja el problema de qui el susutituirà.
  El text del testament de Lenin es va mantenir en secret fins a 1956. En el seu honor, entre 1924 i 1991 es va anomenar Leningrad la ciutat de Sant Petersburg.