20090614184947 union sovietica

Revolució Russa

 • Period: to

  Rússia Tsarista

  Rússia caracteritzada per ser un país atrassat respecte als altres . Basat en l'economia agraria, vivien com podien i amb el que tenien.
 • Guerra rusojaponesa

  Guerra rusojaponesa
  Guerra que va fer que la situació de Rússia empitjorés encara més. Va acabar el 5 de setembre de 1905
 • Revolució del 1905

  Revolució del 1905
  Al gener del 1905 va esclatar un moviment revolucionari contra l'opressió tsarista i les injustícies socials per demanar millores en les condicions de vida de la població. A la ciutat de San Petersburg, es van manifestar davant del Palau d'Hivern, on vivia el tsar. L'excèrcit va intervenir. I coneixem aquell dia com a Diumenge Sagnant. Després de la Revolució, el govenr i el tsar van millorar algunes coses, com ara una reforma agrària. Però no estaven a l'altura del que el poble demanava.
 • Rússia en la PGM

  Rússia en la PGM
  L'entrada de Rússia a la Primera Guerra Mundial va ser un desastre que va suposar moltes crítiques i queixes per part dels ciutadans russos. Van perdre tota la confiança en la cort. Era una situació més greu que la del 1905.
 • Caiguda del tsarisme

  Caiguda del tsarisme
  La revolució per enderrocar el tsarisme va començar el dia 23 de Febrer amb una gran manifestació a Petrograd, que va acabar el dia 27 amb una vaga general. El tsar va decidir abdicar. Durrant la guerra cívil els últims descendents de la dinastía Romanov que quedaven van ser assasinats per por a que el tsarisme tornès a renèixer.
 • Kerenski per Lvov

  Kerenski per Lvov
  Lvov és substituit en el poder per Kerénski, màxim dirigent del govern provisional
 • Period: to

  Govern Provisional

  Després de que el tsar Nicolau II abdiqués, el Soviet de Petrograt es va fer amb el poder de Rússia, i va deixar el poder en mans del primer ministre Georgi Lvov. La situació de Rússia va millorar molt.
 • Retorn de Lenin

  Retorn de Lenin
  Lenin torna a Petrograt després d'un llarg exili per presentar les seves "Tesis d'Abril" que intenten explicar el segon pas de la revolució comunista; l'arrivada al poder. Finalment aquestes tesis seran acceptades més tard
 • Revolució Octubre 1917. Poder.

  Revolució Octubre 1917. Poder.
  Lenin i Trotski decideixen passar a l'acció. Un gran grup de bolxevics (obrers) ocupen el Palau d'Hivern i capturen els responsables del govern provisional. Ja tenen el poder.
 • Tractat de Brest-Litovsk

  Tractat de Brest-Litovsk
  Tractat que va servir per fer la pau amb Alemanya. El tractat va acabar amb Rússia firmant totes les exigències del país germànic.
 • Period: to

  Rússia Soviètica

  Rússia dominada pel comunisme. Va tenir a Lenin com a gran líder, que va ser suceït per Stalin. Es va convertir en una de les poténcies més poderoses i grans del món. Era imparable
 • Creació del Komintern

  Creació del Komintern
  Organització comunista creada per Lenin que agrupava els partits comunistes d'arreu del món per fer créixer el comunisme fora de la URSS. La seva seu era Moscou
 • Creació de la NEP

  Creació de la NEP
  Nova política económica que va sorgir arran dels fets de la revolució del port de Kronstadt. Aquesta Revolució va ser a causa del baix nivell económic pel que passava el poble rus. I el 1921, els mariners del port de Kronstadt, que tant van ajudar en la Revolució d'Octubre, es van revolucionar. Com a conseqüència, Lenin va formar la NEP (nova política económica). Comportava la implantació d'una economia mixta en què havien de conviure sectors socialitzats amb la tornada de l'economia de mercat.
 • Stalin nombrat secretari general del partit

  Stalin nombrat secretari general del partit
  Stalin va ser nombrat secretari general del partit. Això va significar un pas endavant en la trajectoria de Stalin cap al poder que tant voia
 • Naixement de la URSS

  Naixement de la URSS
  Els bolxevics van transformar el vell imperi dels tsars en una república federal i l'any 1922 es va crear la URSS, una entitat que agrupava repúbliques soviètiques i repúbliques autònomes.
 • Mort de Lenin

  Mort de Lenin
  El buit de poder va desencadenar ràpidament una lliuta entre els dirigents del partit, sobretot Trotski i Stalin. Stalin va aconseguir el lloc