Ra

SOCIALS - La Revolució Russa

 • Period: to

  Guerra Russo-Japonesa

  Els russos es creuen europeus i creuen que poden guanyar fàcilment a Japó però tenien una idea equivocada i els japonesos els van guanyar fàcilment i els van humiliar.
 • Diumenge Sagnant

  Diumenge Sagnant
  Els contrarevolucionaris contra el Tsar van anar a queixar-se al palau situat a Luxemburg. Van ser tots disparats per l'exercit Rus
 • Revolució de Febrer

  Revolució de Febrer
  Els treballadors de les fàbriques de la capital (Petrograd, actual Sant Petersburg) van fer una vaga en contra del Tsar Nicolau II, més tard les vagues es van expandir i l'exercit no contava amb els mitjans per parar la revolució, això va provocar que Nicolau abdiqués. Seguidament va intentar passar el càrrec al seu germà, ell ho va rebutjar. Es va establir un govern provisional liderat per Aleksandr Kérenski. Durant aquest govern provisional va entrar al país Lenin, que havia estat exiliat.
 • Period: to

  Revolució Rusa

  La Revolució Russa És el conjunt de tots els successos que condueixen a l'enfonsament del tsar per els revolucionaris,
  que més tard va portar a la Creació de la República Socialista soviètica de Rússia (URSS).
 • Soviets i Lenin

  Soviets i Lenin
  Els Soviets eren assemblees de treballadors i pagesos.
  Lenin proposava:
  1. Revolució
  2. Dret a l'autodeterminació de les nacions de l'Imperi Rus
  3. Expropiació i repartiment de les terres entre els pagesos Lenin defensava les idees de Karl Marx i volia el Capitalisme pel Socialisme (dictadura del proletariat).
 • Economia i Politica de Rússia abans de la guerra

  Economia i Politica de Rússia abans de la guerra
  A Rússia hi havia una industria poc desenvolupada i amb poca força de poder per part de la burgesia i el proletariat.La gent vivia generalment de el camp i mes del 80% de la economia era agrícola.Era un país molt retrograd i amb un sistema semi-feudal que estava molt desfasat per la època en que vivien.Hi havien moltes diferencies socials i no hi havia pràcticament classe mitja. Hi havia també una gran crisi econòmica
 • Sortida de Russia de la Primera Guerra Mundial

  Sortida de Russia de la Primera Guerra Mundial
  Els bolxevics liderats per Lenin en arribar al poder van complir la promesa i van sortir de la Gran Guerra.
 • Eleccions de Lenin (Assemblea Constituent)

  Eleccions de Lenin (Assemblea Constituent)
  Lenin es pensava que guanyaria les eleccions però es va imposar el partit social revolucionari donant així el segon lloc als bolxevics liderats per Lenin. Un com Lenin va perdre les eleccions va dissoldre la assemblea ja que no havia guanyat. Aquest fet va desencadenar una guerra civil.
 • Revolució d'Octubre

  Revolució d'Octubre
  El govern provisional era poc popular i era incapaç de fer reformes al país, es seguien enviant tropes per lluitar a la Primera Guerra Mundial. Això va desencadenar que la gent es queixés i el govern va decidir no fer cas i reprimir-los. Els soviets es van apoderar dels punts més importants de la capital. Van derrocar al govern provisional i Lenin va anunciar:
  1. Pau immediata
  2. Decret sobre la terra per distribuir-la entre els pagesos
  3. Soviets de comissaris del poble
 • Period: to

  Guerra Civil

  Al 1918 els bolxevics passen a denominar-se Partit Comunista de Rússia liderats per Lenin i Trotski que van organitzar l'Exèrcit Roig (bolxevics i comunistes) potent i organitzat. Per altre banda en algunes regions de Rússia i la resta de l'exèrcit del tsar i altres grups van formar l'Exèrcit Blanc, La Guerra Civil va començar amb l'enfrontament entre aquests dos exèrcits. Van intervenir les potències extrengeres, per donar suport a l'Exèrcit Blanc però finalment l'Exèrcit Roig va guanyar.
 • Afusellament de la familia Romànov

  Afusellament de la familia Romànov
  La família Romànov es trobava reclosa en una mansió dels monts Urals i van ser massacrats per un grup de revolucionaris
 • Creació de la URSS

  Creació de la URSS
  La URSS (Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques) era una unió federal que unia totes les repúbliques socialistes controlades per Rússia. Van patir una terrible fam que va matar a més de 5 millons de persones. El partit és dirigit de forma vertical i és el que decideix el què havien de votar els soviets.
 • Mort de Lenin

  Mort de Lenin
  El 1922 un Lenin molt malalt va abandonar el seu partit i es va iniciar una disputa pel seu lloc entre Trotski i altres integrans del partit. Finalment va ser Stalin qui va imposar-se i Trotski va ser expulsat del partit i més tard, assessinat.
  1924 mor Lenin
 • Stalin

  Stalin
  Stalin va imposar un govern sagnant i totalitari i va fer que la URSS fós una potència política, econòmica, militar i científica