Captura de pantalla 2016 03 07 a les 13.28.56

LA REVOLUCIÓ RUSSA

 • Inici de la Revolució

  Inici de la Revolució
  Les derrotes, el cansament i la misèria provoquen la revolta al febrer de 1917 i una gran vaga del sector tèxtil i metal·lúrgic es varen dur a terme. Aquest moviment obrer, reclamava la fi de la guerra i l’abdicació del Tsar. Els soldats reprimeixen i Nicolau II abdica. Es crea un govern provisional de la República i es queda una república burgesa on segueix havent-hi guerra i misèria.
 • El govern provisional de la Duma

  El govern provisional de la Duma
  Amb el suport de la SR de Kerenski i dels menxevics, aquest govern s’enfronta al poder dels soviets que busquen un sistema d’estat socialista, la pau i assemblees de delegats de pagesos, soldats i obrers.
 • Abdicació del Tsar

  Abdicació del Tsar
  Desrpés de l'assassinat de Rasputin, el govern va començar a debilitar-se. Nicolau II, incapaç de controlar la situació decideix abdicar els seus drets i els del seu fill acabant així amb la dinastia Romanov. Després de l'abdicació un govern provisional agafa el comandament del paisn.
 • Retorn de Lenin

  Retorn de Lenin
  Lenin torna de Finlàndia després de l'exili per a arribar a Rússia i posar-se a governar el partit bolxevic que, posteriorment, guanyà la Revolució Russa.
 • Tesis d'abril

  Tesis d'abril
  Liderats per Lenin, aquesta tesi busca el rebuig de la guerra, el repartiment de terres, l’aliança d’obrers i camperols i no col·laborar amb el govern provisional.
 • Juliol de 1917

  Juliol de 1917
  Hi ha una insurrecció socialista i Lenin s’exilia a Finlàndia.
 • Setembre de 1917

  Setembre de 1917
  Cop d’estat absolutista del general Kornilov (Tsarista). Aquest ha de ser sufocat pels bolxevics i posa en evidència la debilitat del govern.
 • Octubre de 1917

  Octubre de 1917
  Sota la influència del partit bolxevic es provoca un cop d’estat contra el govern provisional amb l’assalt al Palau d’Hivern. S’estableix una dictadura del proletariat i tot el poder quedar per als soviets que nacionalitzen la banca, reparteixen terres i deixen les fàbriques sota el control dels obrers.
 • Construcció de l'estat socialista

  Construcció de l'estat socialista
  Lenin imposa el règim soviètic buscant la pau amb els alemanys, els decrets sobre la terra i l’abolició de l’Assemblea. Tot i això, hi ha una reacció anti soviètica.
 • Comunisme de guerra

  Comunisme de guerra
  Lenin nacionalitza les indústries, crea l’exercit roig i provoca la socialització agrària.
 • Tractat de Brest-Litovsk

  Tractat de Brest-Litovsk
  Tractat de pau signat a la ciutat de Brest-Litovsk entre les potències centrals i Rússia que va suposar la retirada del russos de la Primera Guerra Mundial. A Rússia s'havia iniciat una forta revolució i per a ells era impossible combinar la Gran Guerra amb el conflicte intern que estaven sofrint.
 • Final de la revolució

  Final de la revolució
  La guerra de l’Exèrcit Roig contra els Exèrcits Blancs acaba amb una intervenció estrangera a favor dels blancs. De totes formes, acaben guanyant els comunistes dirigits per Trotski i es crea la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques.
 • Creació de la URSS

  Creació de la URSS
  Creació d'un pais que unía moltes de les Repúbliques Soviètiques de l'època. Es va firmar una Declaració de Creació de la URSS que fou considerada una introducció política per al pais.