Manifestacion

La Revolució Russa

 • Guerra russojaponesa

  Guerra russojaponesa
  Guerra que va enfrontar a aquests dos països pels desitjos expansionistes dels russos i per l'interès de convertir-se en una gran potència moderna dels japonesos.
 • Diumenge Sagnant

  Diumenge Sagnant
  Durant aquest mes es van produïr diverses manifestacions anti-tsaristes a Sant Petesburg.
  El 9 de Gener els ciutadans es van reunir davant del Palau d'Hivern, on vivia el tsar, per a reclamar-li una sèrie de millores en quan a les condicions de vida i la democratització de l'Estat, aquestes no van ser escoltades i la Guardial del tsar va causar nombroses morts.
 • El motí del cuirassat Potiomkin

  El motí del cuirassat Potiomkin
  Motí anti-tsarista causat per la tripulació del cuirassat Potiomkin a la ciutat d'Odessea.
  Més tard, es va fer una pel·lícula sobre aquests fets.
 • Creació del Kadet

  Creació del Kadet
  Es crea un partit de caire lliberal durant la Revolució Russa amb el fi de democratitzar l'Estat.
 • Manifest d'Octubre

  Manifest d'Octubre
  En el Manifest el tsar Nicolás II redactava unes certes millores i augments de llibertat, com la creació de la Duma o el sufragi universal masculí, tot això, amb el fi de fer abaixar les ganes de revolució del poble.
 • Rússia entra en la Primera Guerra Mundial

  Rússia entra en la Primera Guerra Mundial
  L'entrada de Rússia en la Primera Guerra Mundial provocà l'empitjorament de les condicions de vida dels ciutadans russos, ja que molts dels diners s'invertien en armes per a la guerra, en comtes d'invertir-los en menjar per al poble que s'estava morint de fam.
 • Manifestació a Petrograd

  Manifestació a Petrograd
  A la ciutat de Petrograd els obrers es manifestaven mentres que, un grup de mariners de l'exèrcit rus, es revoluconava contra els seus superiors
 • Vaga General

  Vaga General
  La vaga general va fer que el tsar abdiqués i com a c onseqüència es va crear un govern provisional de la Duma, presidit pel príncep Livov. A més, es creà grups de ciutadans que agrupaven a mariners, soldats o bé a obrers, anomenats soviets.
  Tot i això, les condicions de vida no van millorar.
 • Revolta de Kronstadt

  Revolta de Kronstadt
  Revolta dels mariners de Kronstard aliats amb els soviets i els bolxevics per enderrocar al govern. Aquesta revolta fou un fracàs ja que van ser reprimits pel govern. Lenin s'exilià a Islàndia.
 • Assasinat del tsar

  Nicolau II i la seva família van ser afusellats a Ekaterimburgo.
 • Cop d'Estat del General Kornilov

  Per poder fer front a aquest cop d'estat, el govern provisional donà armes als soviets i als bolxevis.
  Lenin va convèncer als bolxevics de què per enderrocar el govern i aconseguir el poder calia anar armats.
 • Assalt del Palau d'Hivern

  Assalt del Palau d'Hivern
  Els soviets, dirigits pels bolxevics, van decidir fer l'Assalt del Palau d'Hivern, aquest consistia en atacar al seu govern provisional. Quan van arribar al Palau i van entrar, es van adonar de que Kerenski havia fugit i això provocà la dimissió del govern i que el pder sigués pels revolucionaris.
 • Arribada de Lenin a Rússia

  Arribada de Lenin a Rússia
  Lenin, el líder dels bolxevics tornà a Rússia després del seu exili i publicà les anomenades Tesis d'Abril, aquestes eren una sèrie de reformes que calia fer per a millorar l'imperi, entre aquestes estaven la de què tot el poder havia de ser per als soviets i que Rússia havia de sortir de la guerra.
  Amb l'arribada d'aquest, va donar-se a terme la substitució de Liov per Aleksandr Kerenski, un socialista moderat que estava a favor d'accelerar les reformes.