La Revolució Russa

Timeline created by Hugopolaini
In History
 • Period: to

  Guerra Russojaponesa

  La guerra rus-japonesa, de el 8 de febrer de 1904 a el 5 de setembre de 1905, va ser un conflicte sorgit per les ambicions imperialistes rivals de l'Imperi rus i l'Imperi de Japó a Manxúria i Corea
 • Period: to

  La Revolució del 1905

  La Revolució russa de 1905 va ser una onada d'agitació política de masses al llarg de grans zones de l'Imperi rus ocorreguda al llarg de l'any 1905.
 • Period: to

  Inici de la Primera Guerra Mundial

  La Primera Guerra Mundial, anteriorment dita la Gran Guerra, va Va ser una confrontació bèl·lica centrada a Europa que va començar el 28 de juliol de 1914 i va finalitzar l'11 de novembre de 1918, quan Alemanya va acceptar les condicions de l'armistici.
 • Period: to

  Revolució de Febrer

  La Revolució de Febrer de 1917 en l'Imperi rus va marcar la primera etapa de la Revolució russa de 1917. Va causar l'abdicació de el tsar Nicolau II, va posar fi a la monarquia russa i va portar a la formació d'un Govern provisional.
 • Period: to

  Revolució Bolxevic

  va ser un episodi de la història de Rússia on es va dur a terme Va ser una revolució liderada per Lenin i el partit bolxevic, que estava basada en les idees de Karl Marx i que va marcar el començament d'una onada de revolucions comunistes al llarg de segle XX.
 • Es crea l'URSS

  La Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) va néixer el 30 de desembre de 1922, formades després de la Revolució d'Octubre de 1917. ... L'URSS, coneguda també com a Unió Soviètica, estava conformada per quatre repúbliques socialistes: Rússia, Transcaucàsia, Ucraïna i Bielorússia
 • Period: to

  Primer pla quinquennal

  L'objectiu del primer pla quinquennal era aixecar la indústria pesada de la Unió Soviètica sense recórrer a l'ajuda dels països estrangers. Però la Unió Soviètica continuava sent un país agrari, per la qual cosa s'havia de realitzar abans una important reforma agrària.
 • Inici de la Guerra Civil

  El 17 de juliol de 1936 va tenir lloc l'inici de la guerra civil espanyola, que va marcar el principi de gairebé tres anys d'enfrontaments i el posterior establiment d'una dictadura. Entrada de les tropes de Franco a Barcelona davant una multitud de ciutadans després de la seva victòria a la Guerra Civil.
 • Period: to

  La Gran Purga

  Van ser una sèrie de Campanyes de Repressió política i persecució que van Tenir lloc a la Unió Soviètica entre 1937 i 1938, Orquestrades per Ióssif Stalin
 • Inici Segona Guerra Mundial