La revolució boltxevic

 • Period: to

  La Rússia dels Tsar

  La Rússia de principis del s.XX era un país endarrerit amb grans diferències socials, econìmiques i polítiques dirigit per Nicolau II a través d'una monarquia absolutista.
 • Inici 1ra Guerra Mundial

  Inici 1ra Guerra Mundial
  El 1914 va començar la primera guerra mundial, Rússia va participar tot i tenir un exèrcit molt endarrerit comparat amb els de la resta d’Europa. Per això va aprofitar el seu gran número de població fent que anés molta gent a la guerra, però la gran majoria no tenia ni un arma. Per això va ser el país amb més morts registrades de la gran guerra; cosa que va avivar l'odi del poble cap els Tsar
 • Primera revolució

  Primera revolució
  Una manifestació del febrer del 1917 pel dia de la dona es va transformar en una protesta violenta en contra la fam que patia el país per culpa de la Primera Guerra Mundial. Com a conseqüència d'aquestes protestes, el tsar va abdicar, es va instaurar un govern provisional social-.demòcrata i van aparèixer les primeres unions obreres, organitzades en Soviets.
 • Period: to

  Govern provisional

  Durant aquesta etapa, Rússia va estar dirigida pels social-demòcrates. En un principi van ser ben rebuts pel proletariat, però a mesura que passaven els mesos, anaven perdent popularitat a causa de que el proletariat seguia sense tenir recursos suficients com per subsistir i no van sortir de la 1ra Guerra Mundial.
 • Segona revolució

  Segona revolució
  Al octubre de 1917, hi ha una segona revolució dins de Rússia en la qual Lenin i els bolxevics van sortir victoriosos a través d’un cop d’estat en el qual el govern no va mostrar oposició. Això ho van poder fer gràcies a que els socio-demòcrates van perdre molta popularitat a mesura que passava el temps ja queseguien a la guerra.Per altre banda els Soviets tenien el recolzament dels obrers, finalment al 25 d’octubre d’aquell mateix any els Soviets van governar Rússia.
 • Soviets al poder

  Soviets al poder
  Un cop els Soviets van arribar al poder, el primer que van fer va ser firmar dos decrets molt importants. El primer va ser un tractat de pau amb Alemanya i per tant, sortia de la guerra. El segon tractat va ser el decret sobre la terra, en el qual va abolir la propietat privada, va redistribuir les terres entre els camperols, van treure-li tot el poder a la noblesa i l'església. També van crear una policia militar per tal d’evitar una guerra civil, però no ho van aconserguir.
 • Period: to

  Guerra civil russa

  En aquesta guerra van participar-hi l'exèrcit roig de Trotski, que recolzava als bolxevics i l'exèrcit blanc, que va tenir el suport pels països que formaven el bàndol dels aliats en la primera guerra mundial. Va ser una guerra que va començar per desenvolupar-se a Sibèria, tot i que ràpidament els enfrontaments van passar a realitzar-se a Polònia, on l'exèrcit tsariste tenia més suport.
 • Period: to

  URSS 1922-1990

  Durant aquest període, Rússia va canviar molt. Va passar de ser un país agrari i enderrerit a una potència mundial. També va participar en moments molt impotans de la història com la guerra freda o la segona guerra mundial. Finalment va caure al 1990 poc després del derrumbament del mur de Berlin.
 • Victòria vermella

  Victòria vermella
  En aquest any la guerra civil Rusa va finalitzar amb els bolxevics com a guanyadors i amb un decret de pau entre Rússia i Ucraina. En aquesta guerra van participar-hi l’exèrcit roig de Trotski, que recolzava als Soviets i l’exèrcit blanc, que va ser recolzat pels països que formaven el bàndol del aliats en la primera guerra mundial.
 • Post Guerra Civil

  Post Guerra Civil
  Després d’aquesta guerra, que van guanyar el bolxevics, els soviets van haver d’aixecar un país arruinat que portava tres anys de sequera, i ho va fer a través de la Nova Política Econòmica (NEP) amb la qual va eliminar el bescanvi i va implantar el ruble rus. També va deixar privatitzar el 20% de la economia ja que no podia controlar-la tota.
  Al 29 de desembre de 1922 es va aprovar la declaració de la URSS
 • Inici del devat successori

  Inici del devat successori
  Finalment el 21 de gener de 1924 va morir Vladimir Lenin a causa d’un accident cerebral. Després de la seva mort va començar el debat successori per ser el president de la URSS entre Trotsky i Stallin.
 • Period: to

  Debat successori

  Trotsky, representava l’esquerra entre els Soviets i va crear una branca del marxisme anomenada Trotskisme que buscava acabar amb la burocràcia, un comunisme permanent i més transparència en els màxims dirigents, fent que totes les decisions d’aquests es votin dins del partit i que els càrregs polítics anessín en rotació.
  Per altre banda Stalin volia el poder a qualsevol preu, i per aconseguir-lo va fer que tothom creiés que i havia una mala relació entre Trotski i Lenin.
 • Stalin al poder

  Stalin al poder
  Stalin va aconseguir ser el ,àxim dirigent del país i automaticament va expulsar del partit polític a Trotsky i a gairebé tothom amb qui havia col·laborat per por a que se li posessin en contra, començant així amb una la dictadura europea que més víctimes a generat fins el moment. Fent així que aquella revolució que va començar pels drets del proletariat i a favor de la llibertat derivés en un malson.