I Guerra Mundial-Iker Jiménez i Zaira Sánchez

 • Tsar Nicolau II

  Tsar Nicolau II
  Va ser l'últim emperador de Rússia després de la mort del seu pare en 1894 fins a la seva obligada abdicació en 1917 per la revolució de febrer. En 1915 es va posar al cap de l'exèrcit amb la intenció de què valoressin la seva valentia.
 • Guerra civil a Rússia

  Guerra civil a Rússia
  Entre 1917 y 1923 tuvo lugar la guerra civil rusa en el territorio del imperio ruso, entre el gobierno bolchevique y su ejército rojo. Y fue a causa de la toma del poder por los bolcheviques al derrocar al gobierno provisional ruso en octubre de 1917.
 • Lenin

  Lenin
  Lenin, va ser el principal dirigent bolxevic de la revolució de 1917 a l'octubre i va ser qui va signar un tractat de pau (Tractat de Brest-Litovsk) on renunciava al domini del territori que fins a aquest moment havia estat part de l'Imperi Rus. I va formar el primer país comunista del món.
 • Revolució de febrer

  Revolució de febrer
  La Revolució de Febrer de 1917 va ser un aixecament del poble rus contra el tsar Nicolás II. Per a això, es va intentar crear un sistema democràtic liberal. La Revolució Bolxevic d'Octubre de 1917 encapçalada per Lenin va destruir aquesta possibilitat.
 • Revolució d’octubre

  Revolució d’octubre
  La Revolució d'Octubre va ser la segona etapa de la Revolució Russa de 1917, que va enderrocar al tsarisme i va instal·lar als bolxevics com a nou govern.
 • Tractat de Brest-Litovsk

  Tractat de Brest-Litovsk
  El 3 de març de 1918, Rússia bolxevic va acordar la pau amb Alemanya, l'I. Austrohongarès, l'Otomà i Bulgària ja que no estaven capacitats per a continuar lluitant en la I.G.M per la incapacitat econòmica i militar.
 • Intervenció de Rússia a la guerra Europea

  Intervenció de Rússia a la guerra Europea
  Després de firmar el tractat de Brest-Litovsk en l'actual Bielorússia. Polònia, Lituània i Bielorússia varen ser cedides a l'Imperi Alemany i Rússia va reconèixer la independència d'Ucraïna, Estònia, Letònia i Finlàndia.
 • Execució del tsar i la seva família

  Execució del tsar i la seva família
  En una nit de juli (1918) Tsar Nicolau II i la seva família (la dinastia Romanov) varen ser brutalment assassinats pels bolxevics perquè eren el símbol suprem de l'autocràcia Però, ells (els bolxevics) els van convertir en el contrari a aristòcrates. Deien que “no eren déus”.
 • Creació de l’URSS

  Creació de l’URSS
  Al desembre de 1922 es va establir la Unió Soviètica per la signatura del tractat de la creació de l'URSS com la unió de les repúbliques socialistes soviètiques de Rússia i tenia l'objectiu de reestructurar l'economia i la política.