-
Gamle egyptere og andre folk observerte at gjærceller kunne omdanne sukker i korn til karbondioksid, som fikk brødet til å heve seg, eller til alkohol, som gjorde øl sterkere. Ost er et annet matprodukt som har blitt laget ved hjelp av mikroorganismer i flere tusen år.
-
Kineserne brukte den første primitive vaksinen mot en sykdom; kopper ved å påføre puss fra en smittet person på en frisk persons hud eller i nesen. Dette gjorde de for å gi immunitet mot sykdommen. Etter nærmere 3000 år spredte vaksineprinsippet seg til Europa.
-
Mikroskopet blir funnet opp av en nederlandsk optiker. mikroskopet blir videre veldig viktig for utviklingen av vitenskap da man får sjansen til å studere hva som skjer på mikronivå.
-
Charles Darwin gir ut boken «On the Origin of Species by Means of Natural Selection». Dette blir svært viktig for menneskets forståelse av evolusjon og biologi.
-
I 1869 identifiserte Johann Friedreich Miescher, en 25 år gammel sveitser, DNA for første gang mens han studerte cellekjerner i blodceller. Han kalte oppdagelsen "nuclein".
-
I 1950 fant biokjemikeren Erwin Chargaff ut at det er like mange guanin som cytosin og like mange adenin som tymidin baser i DNA. Tidligere trodde man at det var like mye av alle fire basene, og eventuelle forskjeller skyldtes unøyaktige målinger.
-
I april 1953 publiserte James Watson og Francis Crick en artikkel der de beskrev en modell av DNA-molekylet. De sa at DNA består av en dobbel spiral, der to tråder går i motsatt retning, basene peker innover, og at baseparene dannes av A-T og G-C. Dette viste seg senere å være korrekt.
-
man oppdaget at det var normalt for et menneske og ha 46 kromosomer (23 kromosompar). denne oppdagelsen åpnet for å studere sammenhengen mellom kromosomavvik og ulike tilstander eller sykdommer som er følge av avvikene.