Tijdlijn Muziek

 • Gospel Muziek

  Gospel Muziek
  Gosens werd geboren in de katoenvelden van de zuidelijke staten van de VS. rond de 17e eeuw. Het is een zware religieuze muziek style die sterk beinvloed werd door de ritmische muziek die de slaven meebrachten. Een bekend persoon van dit genre is: Edwin Hawkins.
 • Blues Muziek

  Blues Muziek
  Het soort genre Blues is ontstaan in 1880. Deze muziek style kwam voort uit de slavernij. De style stamde af van Negrospirituals. Een van de groten namen van de muziek style is: Albert King.
 • Jazz Muziek

  Jazz Muziek
  Jazz is op de dag van vandaag nog steeds een hele bekende muziek style, maar wat is het nou eigenlijk. Jazz is een style waar ze vele instumenten gebruiken zoals bijvoorbeeld: drums, gitaar, piano en ga zo maar door. Een bekende naam van deze muziek style is: Billie Holiday
 • Country Muziek

  Country Muziek
  Country muziek ontstond in 1927. Het is ontstaan in de Appalachen en de Ozarks, een gebied in Zuid-Amerkika. Het werd gespeeld op zelfgebouwde instrumenten zoals 'het bord'. In die tijd was Country muziek eigenlijk een mix van Bigband en Jazz. Een van de bekende personen voor de genre is: Stephen Ackles.
 • Rock Muziek

  Rock Muziek
  Rock ontstond in 1950, maar bloeide pas echt op rond 1966. Deze muziek style kwam als oorsprong uit Afrika. Een van de meest bekende en de meeste mensen zouden misschien wel zeggen beste zanger van Rock was Elvis Presley.
 • Soul Muziek

  Soul Muziek
  Soul Muziek is ontstaan in het jaar 1950. De muziek style is een combinatie van African-American gospel muziek, rhythm and blueas en jazz. Deze genre heeft de maatschappij niet veel verandert. Een bekende naam van deze style is: Bruno Mars
 • Disco Muziek

  Disco Muziek
  Disco muziek ontstond rond de begin jaren 70. Deze muziek style heeft had in zijn tijd ook veel invloed op de kleding die mensen droegen. Een van de kenmerken aan Disco muziek is misschien wel de blaasinstrumenten. Als laatst is een bekende artiest van de style: Bill Withers.
 • Rap Muziek

  Rap Muziek
  Rap Muziek is ontstaan rond 1980. Rap is niet altijd positief geweest. Veel rappers werden namelijk als criminele gezien vanwege hun teksten in hun liedjes. Een bekende rapper is: Eminem
 • EDM Muziek

  EDM Muziek
  EDM muziek ontstond rond de jaren 80. EDM muziek heeft vaak ook alleen maar elektronische muziek instrumenten. Ook wordt deze muziek style vaak gedraaid op feestjes. Een bekende naam van deze style is: Martin Garrix.