• 3000 BCE

  Hunebedden

  Hunebedden
  Hunebedden bij drouwenerzand
  Gemaakt door de jagers en boeren
 • 80

  Colosseum

  Colosseum
  Het colloseum is een oud amphitheater waar vroeger gevechten werden gehouden. Hij is in de eerste eeuw na Christus gemaakt maar de restanten staan vandaag de dag nog steeds in Rome.
 • 150

  Badhuis romeinen

  Badhuis romeinen
  Het badhuis was een soort gebouw in Rome. Mensen gingen er naartoe om met zijn allen te toilleteren, gemasseerd te worden en te badderen.
 • 1248

  Bisdom Köln

  Bisdom Köln
  De Dom van Keulenis een kathedraal in Keulen, Duitsland. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen.
 • 1483

  Geboorte van Venus

  Geboorte van Venus
  Geboorte van Venus is in 1483 geschilderd door de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli. Het schilderij is gemaakt met tempera op canvas. Tempera is een verfsoort bestaande uit een emulsie met kleurpigment. Eenmaal gedroogd is de verf zeer duurzaam. Dit schilderij kregen we vaak te zien bij latijn.
 • 1500

  Sassenpoort Zwolle

  Sassenpoort Zwolle
  De Sassenpoort van Zwolle is een stadpoort die gebouwd is als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.
 • Melkmeisje

  Melkmeisje
  Het melkmeisje is een schilderij gemaakt door Johannes Vermeer. Het is gemaakt mat olieverf, geschilderd of canvas. Het schilderij hangt in het Rijksmuseum, Amsterdam. Dit plaatje heeft mijn oma ook in de keuken hangen.
 • Paleis op de Dam

  Paleis op de Dam
  Het paleis is een monumentaal gebouw, sober van versiering, maar helder van opzet, in de stijl van het Hollands classicisme. De architect is Jacob van Campen. Dit valt niet te missen als je naar Amsterdam gaat
 • Rijksmuseum Amsterdam

  Rijksmuseum Amsterdam
  Het Rijksmuseum is een van de bekendste museums van Nederland en staat vooral bekend om het Werk “De Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn. Het museum staat in Amsterdam en is opgericht in 1800. Het museum is niet alleen prachtig van binnen maar is ook super mooi van buiten. De persoon die dit gebouw heeft ontworpen (de architect) heet: P.J.H Cuypers.
 • Centraal station

  Centraal station
  ontwerp van P.J.H. Cuypers, A.L. van Gendt (stationsgebouw) en L.J. Eijmer (stationskap). Als je kijkt naar het gebouw en je neemt de ingang als middelpunt dan kun je zien dat het gebouw er hetzelfde uit ziet aan de ene kant als aan de andere kant; symmetrisch dus.
 • Zelfportet vVincent van Gogh

  Zelfportet vVincent van Gogh
  Dit Vincent van Gogh zelfportret is in 1887 gemaakt en is een zeer bekend werk van Vincent van Gogh welke zijn schilderkunst typeert.
 • Eiffeltoren

  Eiffeltoren
  Eiffeltoren staat in Parijs. Het is ontworpen door de architect Stephen Sauvestre. De toren is 324 meter hoog. De toren is vooral gemaakt van de materialen smeedijzer en staal. De constructie is bijzonder, alleen maar driehoeken dat is vooral heel erg stevig.
 • Les Demoiselles D’Avignon

  Les Demoiselles d'Avignon is een van de bekendste werken van Pablo Picasso (1881-1973). Het is geschilderd in Parijs, in een periode van negen maanden gedurende 1906 en 1907. Toen hij het zijn avant-gardevrienden liet zien, vielen ze stil. Alleen Matisse brak in lachen uit. In 1916 werd het in een privésalon getoond. Dit is een geabstraheerd kunstwerk omdat deze een andere vorm en kleur heeft als de werkelijkheid
 • Kröller Muller museum

  Kröller Muller museum
  Het Kröller-Müller Museum is een museum vol morderne kunst. De architect van het gebouw is Henry Van de Velde. Er hangen werken van onder andere Pablo Picasso en Vincent van Gogh. Het gebouw staat in Otterlo.
 • Kubusowningen

  Kubusowningen
  De kubuswoningen in Rotterdam zijn gebouwd in 1984 en ontworpen door de architect Piet Blom. De woningen zijn speciaal vanwege de vorm en de scheve stand van de woningen. ze zijn grofweg gemaakt van de materialen, hout, staal en glas.
 • Burj Khalifa

  De Burj Khalifa is een wolkenkrabber in Dubai. Ze is ontworpen door de architecten: Skidmore, Merrill en Owings. De bouw is gestart in 2004 en het gebouw is geopend in 2010. Het gebouw zit vol met wereld records zoals: Het gebouw met de meeste verdiepingen, de snelste lift en het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is gemaakt van de materialen: Beton, roestvrij staal en dubbelglas
 • Gaudi bankjes Bornerbroek

  Gaudi bankjes Bornerbroek
  Dit zijn de Gaudi bankjes in Bornerbroek. Ik heb hierover al een presentatie gedaan bij VD Belt en had hier een 8 voor, helaas heeft zij dit cijfer nooit ingevoerd in magister en sta ik nu onder andere daardoor nu een onvoldoende voor CKV. De Gaudi bankjes zijn in 2009 ontworpen door kindernen van de basisschool die ernaast zit (waar ik ook op zat). De bankjes zijn in 2010 geplaatst en zijn een paar moeders gaan mozaïeken op de bankjes met de tekeningen die kinderen hebben gemaakt.
 • Stadhuis Almelo

  Stadhuis Almelo
  Het stadhuis in Almelo is een vrij nieuw gebouw. Na het bezoeken van dit gebouw tijdens mijn Cap 3 heb ik respect gekregen voor de architecten die dit gebouw hebben ontworpen.
 • Park Güell

  Park Güell
  Park Güell is een langwerpig stadspark vol met mozaïk en ligt tegen de berg aan. Je kan er met geen andere mogelijkheid komen behalve lopend en moet dus een heel stuk de trap op lopen. Dit is een werk van Antoni Gaudi.
 • Palau Güell

  Palau Güell
  Palau Güell is een door Antoni Gaudi ontworpen huis voor de familie Güell. De bouw heeft 3 jaar geduurd (1886/1889) en is niet een heel typerend kunstwerk van Gaudi, maar door de schoorsteen met mozaïk is het toch weer duidelijk ontworpen door Gaudi.
 • Amfitheater van Tarraco

  Amfitheater van Tarraco
  Het Amfitheater van Tarraco is een amfitheater uit de Romeinse tijd (2de eeuw). Toen der tijd werden er gladiatoren en dieren gevechten gehouden door de rijke lui en dan mochten mensen komen kijken. Er was ongeveer plek voor zo’n 15.000 man
 • Sagrada Familia

  Sagrada Familia
  De Sagrada Familia is een door Antoni Gaudi ontworpen basiliek en is bedoeld voor de heilige familie. De bouw van de kerk is begonnen in 1882 en is nog steeds bezig. Er zijn ondertussen ook al een paar dingen bij gekomen zoals een 5de toren (stond niet bij Gaudi op de bouwtekening). De stijlperiode waar de kerk in wordt gebouwd is Catalaans modernisme
 • Kathedraal van Barcelona

  Kathedraal van Barcelona
  De Kathedraal is zoals de naam ook al zegt een katholieke kerk in Barcelona. Hij is gebouwd in de 13e tot de 15e eeuw en wordt nu alleen nog onderhouden op zwakke punten. Dit is een kleinere kerk dan de Sagrada Familia, maar als nog een hele grote kerk (93 meter lang, 40 meter breed en 70 meter hoog). Deze kerk is de hoofdkerk van het bisdom van Barcelona.
 • Columbus zuil

  Columbus zuil
  De Columbuszuil staat in Barcelona aan het (kunstmatige) strand. Je ziet dat Christoffel Columbus wijst naar iets, dat iets is Amerika. Dit beeld staat daar, omdat Christoffel hier aankwam met zijn boot nadat hij Amerika had ontdekt (in 1887) en is opgezet in 1888.
 • Torre Agbar/Glories

  Torre Agbar/Glories
  Dit is een van de weinige hoge gebouwen in Barcelona en is een beetje in de vorm van een ei, dit was niet de bedoeling van de architect (Jean Nouvel). De bedoeling was om het met een paar typische gebouwen uit Barcelona te matchen. Het moet bijvoorbeeld op de klokkentoren van de Sagrada Familia lijken en de top van berg Montserrat
 • Font de la Cascada

  Font de la Cascada
  De Font de la Cascada is een fontein in het stadspark ‘parc de la Ciutadella’. Deze fontein is ontworpen door Antoni Gaudi zoals heel veel kunstwerken in Barcelona. Tegenwoordig kan je een roeiboot huren om door het hele park te varen, behalve in de vijver bij deze fontein. Ook deze fontein is gebouwd in 1888 net als het Columbusbeeld
 • Peix d’or

  Peix d’or
  De gouden vis in Barcelona. Een heel groot kunstwerk wat als ingang van de Olympische spelen van Barcelona diende. Het is 56 meter lang en 35 meter hoog. De vis bestaat uit allemaal kleine ijzeren goudkleurige platen, wat d schubben moeten voorstellen en die schitteren heel mooi in het zonlicht. Het is uiteindelijk vlak voor de Olympische speken pas onthuld.
 • De Nachtwacht

  De Nachtwacht
  De Nachtwacht is een schilderij waarop de bemanning van kapitein Frans Banninck Cocq staat afgebeeld. Je set dat de mannen klaar staan om te marcheren, omdst ze met wapens in de hand en in de buurt staan. Het schilderij is geschilderd door Rembrandt van Rijn. Hij is in 1642 onthuld en is voor een schilderij heel groot.
 • Winterlandschap met ijsvermaak

  Winterlandschap met ijsvermaak
  Dit is een schilderij van de Nederlandse schilder Hendrick Averkamp en is nu te vinden in het rijksmuseum in Amsterdam. Het is rond 1608 uitgebracht. Op het doek is een winterlandschap te zien doordat mensen schaatsen en er ligt sneeuw en de bladeren zijn van de bomen.
 • Het Kunsttorentje

  Het Kunsttorentje
  Het Kunsttorentje is een overgebleven gedeelte van de oude textielfabriek. De kunstwerken die er te zien zijn, staan er ongeveer 4 maanden en dan mag een andere kunstenaar zijn werk doen. In 1995 is het torentje nog gerestaureert en is nu het kleinste museum van Nederland.