Kut logo

CKV tijdlijn

 • 3000 BCE

  Tijd van jagers en boeren

  Tijd van jagers en boeren
  dit is de tijd periode vanaf het moment dat de mens er was tot het jaar 3000 voor Christus. Deze periode wordt vaak ook de Prehistorie genoemd.
 • 500

  Tijd van Grieken en Romeinen

  Tijd van Grieken en Romeinen
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 3000 voor Christus tot 500 na Christus. Deze periode wordt vaak ook de Oudheid genoemd
 • 1000

  Tijd van monniken en ridders

  Tijd van monniken en ridders
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 500 tot het jaar 1000. Deze periode wordt meestal de vroege middeleeuwen genoemd.
 • 1386

  De dom van Milaan

  De dom van Milaan
  Dit is de dom van Milaan. Het is een van de grootste kathedralen in Europa. Ze zijn begonnen met het bouwen van deze kathedraal in 1386 en het was af in 1950. Deze kathedraal behoort tot de styleperiode Gotiek maar je kunt er ook nog dingen van de renaissance in de bouwwerken terug vinden.
 • 1495

  De heilige maagschap

  De heilige maagschap
  Dit olieverf op paneel kunstwerk is geschilderd door het atelier van Geertgen tot Sint-Jans. De tekst die erbij staat luid:"In dit fictieve, middeleeuwse kerkgebouw is Christus' naaste familie bijeen, de heilige maagschap, naar het oud-Nederlandse woord 'maag' voor bloedverwant. Links, in een blauw gewaad, zit Maria met Jezus en naast zich haar moeder Anna. Daarachter staan hun echtgenoten Jozef en Joachim. Rechts zit Maria's nicht Elisabeth met haar zoon Johannes de Doper."
 • 1500

  Tijd van steden en staten

  Tijd van steden en staten
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1000 tot het jaar 1500. Deze periode wordt vaak ook het late middeleeuwen genoemd.
 • 1502

  Retabel met Maria en Christuskind tussen Sint-Hiëronymus en Sint-Nicolaas van Myra.

  Retabel met Maria en Christuskind tussen Sint-Hiëronymus en Sint-Nicolaas van Myra.
  Dit kunstwerk is een Geglazuurd aardewerk genaamd Majolica. Dit beeld is gemaakt door de kunstenaar Benedetto Buglioni. Een informatief stuk uit het rijksmuseum geeft:"De vorm en de motieven in de randen zijn ontleend aan de klassieke Romeinse architectuur. Modern was ook het materiaal: met tinglazuur bedekt aardwerk. Het opschift luid vertaald:'Dit retabel heeft zuster Catharina, dochter van Tomaso di Salvestro, laten maken in het jaar 1502'. Het komt uit de sant'Antonio Abate-kerk in Cortona."
 • 1527

  Drieluik met het laatste oordeel met op de buitenluiken De heiligen Petrus en Paulus.

  Drieluik met het laatste oordeel met op de buitenluiken De heiligen Petrus en Paulus.
  Dit schilderij is een olieverf op paneel schilderij geschilderd door Lucas van Leyden. De tekst op het bijbehorende bordje luid:"Het is het einde van de wereld. De doden staan op uit hun graf en worden beoordeeld door jezus, gezeten op een regenboog aan de hemel. Hij stuurt de zondaren naar de hel, waar vuur en duivels wachten. de goede zielen mogen naar de hemel: een lichte, kleurrijke plek. Achterop de zijluiken zijn Petrus en Paulus te zien voor een groots fantasielandschap.
 • 1530

  Maria Magdalena

  Maria Magdalena
  Dit olieverf op paneel schilderij is een schilderij gemaakt door Jan van Scorel. De tekst in het rijksmusuem luid:"De vrouw is Maria Magdalena. zij is herkenbaar aan de zalfpot, waarmee ze de voeten van Jezus zou hebben verzorgd. Van Scorel schilderde haar als verleidelijke, luxe geklede courtisane, een verwijzing naar haar vermeende verleden als prostituee. In haar kleding straalt de invloed van de Italiaanse schilderkunst door, die van Scorel op zijn reis naar Rome had leren kennen."
 • 1575

  De welvoorziene keuken

  De welvoorziene keuken
  Dit olieverf op paneel schilderij is geschilderd door Joachim Beuckelaer. Op het bordje in het rijksmuseum staat deze tekst:"Niet de overdadige uitstalling van groente, fruit, vlees, gevogelte en vaatwerk die deze keukenmeiden ons hier voorhouden is het hoofdthema van het schilderij. Dat is het bezoek van Jezus bij Maria en Martha, onopvallend afgebeeld in de achtergrond. In de tegenstelling tussen voor- en achtergrond schuilt de les van het schilderij: bezijk niet voor aardse verleidingen."
 • 1579

  Portret van Willem I, prins van Oranje

  Portret van Willem I, prins van Oranje
  Dit is een olieverf op paneel werk gemaakt door Adriaen Thomasz Key. Het rijksmuseum geeft:"Onder de edelen die in de Nederlanden in opstand kwamen tegen het gezag van Filips II groeide Willem van Oranje uit tot de grote leider van de opstand. Hij kwam voor zijn eigen belangen op, streefde naar grotere zelfstandigheid en bepleitte vrijheid van godsdienst. In 1580 zette Filips II een prijs op zijn hoofd; 4 jaar later werd hij vermoord."
 • De kindermoord in Bethlehem

  De kindermoord in Bethlehem
  Dit is een olieverf op doek geschilderd kunstwerk gemaakt door Cornelis Cornelisz van Haarlem. Een stukje info van het rijksmuseum zegt:"Als Herodes, koning van Judea, hoort dat in Bethlehem een kind is geboren dat koning van de Joden zal worden, besluit hij alle jongetjes onder de 2 jaar te laten doden. De schilder heeft de slachting veergegeven als een wilde nachtmerrie. Gruwel volgt op gruwel: links snijdt een soldaat een kind de hals door, daarachter krabt een vrouw een soldaat de ogen uit."
 • Tijd van ontdekkers en hervormers

  Tijd van ontdekkers en hervormers
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1500 tot het jaar 1600. Deze periode wordt ook wel de Renaissance genoemd.
 • Boekenkist van Hugo de Groot

  Boekenkist van Hugo de Groot
  Dit is de kist waar Hugo de Groot uit het op Loevestein is ontsnapt. Deze kist is gemaakt van vurenhout en is bekleed met leer. Het rijksmuseum geeft als info:"Oldenbarnevelt sleepte in zijn val een aantal vrienden mee. De bekendste van hen was Hugo de Groot, een vermaard rechtsgeleerde. Hij werd tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld, maar wist te ontsnappen in de kist waarin zijn boeken werden gehaald en gebracht. Lang is gedacht dat dit de kist was die bij dit beroemde verhaal hoorde."
 • De buitenpartij

  De buitenpartij
  Dit door Dirck Hals geschilderde kunstwerk is een olieverf op paneel schilderij. Een informatief bordje in het rijksmuseum geeft:"Een 17de-eeuws publiek zal zeker veel genoegen hebben aan dit vrolijke kijkspel. Tegelijk zal het zich bewust zijn geweest van de boodschap die erin schuilt:'er is meer op deze wereld dan eten,drinken en feestvieren.' Een veelzeggend detail is de aap aan een ketting die staat voor de zondige mens, die zich vrijwillig door zijn lage lusten laat ketenen."
 • Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem

  Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem
  dit is een olieverf op paneel schilderij gemaakt door Rembrandt. Een informatief stukje zegt:"Terneergeslagen steunt de profeet Jeremia met zijn oude, vermoeide hoofd op zijn hand. Hij treurt over het brandende Jeruzalem-op de achtergrond-waarvan hij de verwoesting al had voorspeld. Rembrandt verhoogde de dramatiek met sterke licht-donkercontrasten. Het bebaarde hoofd van de profeet ontleende hij aan een van de oude mannen die hij rond deze tijd ook vaak etste."
 • Jonge vrouw in gefantaseerde kleding

  Jonge vrouw in gefantaseerde kleding
  Dit is een olieverf op paneel schilderij gemaakt door Rembrandt. De tentoonstelling geeft:"De kleding van deze jonge vrouw is niet volgens de mode van Rembrandts tijd, maar uit vroegere eeuwen. Dat wijst erop dat dit een tronie is, een studiekop van een bepaald karakter of excentrieke figuur. Vaak gebruikte Rembrandt kennissen, familieleden of zichzelf als model voor tronies. Deze vrouw lijkt enigszins op Saskia Uylenbrugh, met wie Rembrandt zich in 1633 verloofde."
 • Marten Soolmans

  Marten Soolmans
  Dit is een door Rembrandt gemaakte olieverf op doek schilderij. Een bordje geeft de volgende info:"Marten en Oopje zijn het enige levensgrote, staande en ten voeten uit door Rembrandt geschilderde stel. Marten was de zoon van een rijke Vlaamse immigrant, die in Amsterdam een succesvolle suikerraffinaderij bezat. Gekleed in een uitbundig kostuum, met duur kant en enorme rozetten op de schoenen, poseerde hij zelfverzekerd voor Rembrandt."
 • Landschap met stenen brug

  Landschap met stenen brug
  Dit is een olieverf op paneel geschilderd kunstwerk door Rembrandt. Een tekststuk geeft ons:"Rembrandt heeft maar een klein aantal landschappen geschilderd. Meestal waren dat gefantaseerde vergezichten, met bergen op de achtergrond. De verschillende onderdelen van dit landschap kan hij heel goed in het echt hebben gezien, maar hij voegde ze samen tot een niet-bestaand geheel. Magisch is het licht: een zonnestraal breekt door de wolken, waardoor de naderende onweerslucht dubbel zo dreigend lijkt
 • Stilleven met pauwen

  Stilleven met pauwen
  Dit door olieverf op doek gemaakt kunstwerk is gemaakt door Rembrandt. Een infoblokje geeft:"In Rembrandts tijd waren pauwen voedsel voor de welgestelden; het vlees werd ondermeer in pastelen verwerkt. Na de slacht moesten de dieren hangend leeg bloeden, wat Rembrandt hier in deze voorraadkamer laat zien. Hij was zonder twijfel geboeid door de prachtige tekening op de verentooi, de weelde aan kleuren: blauw, groen en okergeel."
 • de Nachtwacht

  de Nachtwacht
  Dit is een wereld beroemd schilderij dat geschilderd is door Rembrandt van Rijn. Dit schilderij heeft de lengte van 363 cm en een breedte van 438 cm. Dit schilderij hangt in het rijksmuseum en is een een olieverfschilderij
 • Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster

  Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster
  Dit schilderij is een olieverf op doek schilderij dat is geschilderd door Bartholomeus van der Helst. De tekst in het rijksmuseum geeft:"18 juni 1648: het is feest bij de Amsterdamse voetboogschutters. De aanleiding is de Vrede van Munster, het einde van de oorlog met Spanje. De aanvoerders van de schutterij schudden elkaar de hand als vredesteken, de drinkhoorn doet de ronde. De gewapende macht van Amsterdam is blij dat de wapens voortaan rusten, zo blijkt uit het gedicht op de trommel."
 • Het melkmeisje

  Het melkmeisje
  Dit is een schilderij dat geschilderd is door Johannes Vermeer. Het schilderij hangt in het Rijksmuseum en behoord tot het type "olie op doek".
 • Spiegelversiering van de Royal Charles

  Spiegelversiering van de Royal Charles
  Zoals de titel al beschrijft is dit kunstwerk een versiering gemaakt van beschilderd hout. Het bordje geeft:"Dit wapenschild van de Engelse koning Charles II sierde de achtersteven-de 'spiegel'-van het Engelse vlaggenschip Royal Charles. Het schip werd in 1667 in zijn thuishaven Chatham nabij Londen door de Nederlanders veroverd en over de Noordzee naar Nederland gesleept. Hier werd het gesloopt, maar als herinnering aan de Nederlandese triomf en Engelse afgang werd deze versiering bewaard."
 • Rembrandts zoon Titus in monniksdracht

  Rembrandts zoon Titus in monniksdracht
  Dit is een olieverf op doek schilderij en hangt in het rijksmuseum. Hierbij hoort de volgende tekst:"Rembrandt portretteert zijn 19-jarige zoon Titus als franciscaner monnik. De regels van die orde schrijven een leven in armoede en deemoed voor. Daarbij passen het grove kleed en de in zichzelf gekeerde uitdrukking. In 1660 hadden Titus en Hendrikje een kunsthandel gevestigd, met Rembrandt als enige werknemer. In deze periode, tot aan zijn dood, maakte hij een groot aantal van zijn beste werken."
 • De verloochening van Petrus

  De verloochening van Petrus
  Dit is een door Rembrandt gemaakt werk dat een olieverf op doek schilderij is. Een tekststuk in het rijksmuseum geeft:"Terwijl Jezus in het holst van de nacht wordt ondervraagd door de hogepriesters blijft Petrus buiten op hem wachten. Een dienstmeid herkent hem als volgeling van Jezus, maar Petrus is bang en ontkent tot drie keer toe. Rechts op de achtergrond wordt Jezus afgevoerd, zich omdraaiend naar Petrus die hem verloochende."
 • Zelfportret als de apostel Paulus

  Zelfportret als de apostel Paulus
  Dit is een olieverf op doek werk van Rembrandt. De tekst bij de tentoonstelling geeft:"Hier is Rembrandt 55 jaar, en nog steeds beschouwt hij zichzelf met open blik. In dit schilderij neemt hij de gedaante aan van een Bijbels personage, de apostel Paulus. Het zwaard dat uit zijn mantel steekt en het manuscript in zijn handen zijn de gebruikelijke attributen van deze apostel. Door zijn eigen gezicht te gebruiken, moedigde hij de toeschouwer aan een persoonlijke band aan te gaan met de heilige."
 • De waardijns van het Amsterdamse lakenbereiders, bekend als 'De Staalmeesters'

  De waardijns van het Amsterdamse lakenbereiders, bekend als 'De Staalmeesters'
  Dit is een olieverf op doek geschilderd kunstwerk gemaakt door Rembrandt. Het rijksmuseum geeft de volgende info:"Nadat Rembrandt in de jaren 50 in financiële problemen was geraakt, verhuisde hij naar een huurhuis aan de Rozengracht. De Amsterdamse elite klopte niet meer zo veelvuldig bij hem aan als voorheen. Toch bleef hij populair: Dit belangrijke gilde vroeg hem voor hun portret. Rembrandt maakte er een levendige scène van, door te doen alsof ze even opkijken van hun werk."
 • De regenten van het Spinhuis en Nieuwe Werkhuis te Amsterdam

  De regenten van het Spinhuis en Nieuwe Werkhuis te Amsterdam
  dit door Karel Dujardin geschilderde Olieverf op doek schilderij heeft een bordje bij zich staan dat luid:"Een vergadering lijkt even te worden onderbroken door de bode die een brief brengt. Dit zijn de 5 bestuurders van het Spinhuis, de Amsterdamse vrouwengevangenis. De vrouwen die hier vanwege diefstal of bedelarij werden opgesloten, brachten de dag vooral met spinnen door. Wel gestelde burgers zoals de heren leidden dit soort instellingen. Zo zorgde men voor rust in de stad.
 • Isaak en Rebekka, bekend als 'Het Joodse bruidje'

  Isaak en Rebekka, bekend als 'Het Joodse bruidje'
  Dit door Rembrandt gemaakte olieverf op doek schilderij hangt in het rijksmuseum het geeft de volgende tekst:"Om te voorkomen dat hij zou worden vermoord en zijn vrouw werd ingenomen door koning Abimelech, verhulde Isaak zijn liefde voor Rebekka; zij gaven zich uit voor broer en zus. Maar hun intieme omgang toen ze zich onbespied waanden, verraadde hen. Rembrandt schildert ze in een liefdevol moment. Daarbij werkt hij uitzonderlijk vrij, brengt de verf dik op en krast erin met zijn penseel."
 • Scheepsmodel William Rex

  Scheepsmodel William Rex
  Dit scheepsmodel is gemaakt van verscheidende materialen. Het is gemaakt door Adriaen de Vriend en Cornelis Moesman. Een tekst bij het werk zegt:"Dit model laat zien hoe een Nederlands oorlogsschip er aan het eind van de 17de eeuw uitzag. Het model is gebouwd op de Vlissingse werf waar ook de echte schepen van stapel liepen. Deze waren wel ruim 12 keer zo groot. Dit schip heeft 74 kanonnen aan boord. Het pronkmodel stond opgesteld in de vergaderzaal van de Zeeuwse Admiraliteit in Middelburg."
 • Tijd van regenten en vorsten

  Tijd van regenten en vorsten
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1600 tot het jaar 1700. Deze periode wordt ook wel de gouden eeuw genoemd.
 • Tijd van pruiken en revoluties

  Tijd van pruiken en revoluties
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1700 tot het jaar 1800. Deze periode heeft geen andere naam als de 18de eeuw.
 • Portret van Willem I, koning der Nederlanden.

  Portret van Willem I, koning der Nederlanden.
  Dit dor Joseph Paelinck geschilderde kunstwerk is een olieverf op doek kunstwerk. De tekst gegeven in het rijksmuseum luid:"Toen Napoleon in 1819 aan de verliezende hand was, Keerde Willem Frederik, prins van Oranje-Nassau in 1813 terug als soeverein vorst van Nederland. een maand na Napoleons ontsnapping van Elba riep hij zichzelf uit tot koning de Verenigde Nederlanden en hertog van Luxemburg. Na de Slag bij Waterloo werd hij in 1815 ingehuldigd als koning Willem I."
 • De slag bij Waterloo

  De slag bij Waterloo
  Dit is een olieverf op doek schilderij geschilderd door Jan Willem Pieneman. Het rijksmuseum geeft:"De hertog van Wellington krijgt hier het bericht dat de Pruisische troepen te hulp komen. In dit groepsportret van de hoofdrolspelers staat Wellington centraal. Linksvoor ligt de Nederlandse kroonprins gewond op een brancard. Het schilderij was aanvankelijk bedoeld voor Wellington. Maar toen Willem I het zag kocht hij het voor zijn zoon. Zo bleef het schilderij behouden voor Nederland."
 • Portret van Alida Christina Assink

  Portret van Alida Christina Assink
  Dit olieverf op doek schilderij is gemaakt door Jan Adem Kruseman. De tekst in het Rijksmuseum geeft:"Geheel volgens de laatste mode gekleed poseert Alida Assink hier voor societyschilder Kruseman. De kleding geeft haar een modieus silhouet: brede schouders, pofmouwen en een hoepelrok laten haar middel zeer slank lijken. Kruseman was een bewonderaar van de Engelse portretschilderkunst. de landelijke setting met jachthond en tuinvaas gaat terug op Engelse voorbeelden."
 • Het Rijksmuseum

  Het Rijksmuseum
  Dit is het rijksmuseum Amsterdam en het is ontworpen door P.J.H. Cuypers. Dit gebouw behoort tot de stijlperiode neogotiek.
 • Tijd van burgers en stoommachines

  Tijd van burgers en stoommachines
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1800 tot het jaar 1900. Deze periode heeft geen andere benaming als de 19de eeuw.
 • The lord of the rings trilogie

  The lord of the rings trilogie
  Dit is een boeken reeks genaamd:"the lord of the rings" of in het Nederlands:"in de ban van de ring". Deze trilogie is geschreven door J.R.R. Tolkien. Het behoort in het genre Fantasie en avontuur.
 • Tijd van wereldoorlogen

  Tijd van wereldoorlogen
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1900 tot het jaar 1950. Deze periode bestaat voor het grootste deel uit 3 delen, namelijk de eerste Wereldoorlog, het Interbellum en de tweede Wereldoorlog.
 • Star Wars episode IV

  Star Wars episode IV
  Dit is een film dat is geschreven en geregiseerd door George Lucas en behoord tot het genre Science-Fiction.
 • Star Wars episode V

  Star Wars episode V
  Dit is een film dat is geschreven en geregiseerd door George Lucas en behoord tot het genre Science-Fiction.
 • The number of the beast

  The number of the beast
  Dit is een album van de band Iron Maiden en behoord tot het genre
 • E.T.

  E.T.
  Dit is een film dat gaat over een vriendelijke alien dat weer terug wil naar zijn eigen wereld. Deze film is geregiseerd door Steven Spielberg en behoord tot het genre familie en science-fiction. Deze film het tevens ook 4 oscars gewonnen
 • Kill 'em all

  Kill 'em all
  Dit is een album van de band Metallica en behoort tot het genre heavy metal.
 • Star Wars episode VI

  Star Wars episode VI
  Dit is een film dat is geschreven en geregiseerd door George Lucas en behoord tot het genre Science-Fiction.
 • Master of puppets

  Master of puppets
  Dit is een album van de Band Metallica en behoord tot het genre Heavy Metal
 • The Lion King

  The Lion King
  The Lion King is een kinderfilm dat gaat over een fictief koninkrijk waarin de koning een leeuw is genaamd Mufasa. Het verhaal gaat met name over zijn zoon Simba, die het koninkrijk ontvlucht na de dood van zijn vader omdat hij vind dat het zijn schuld is, terwijl zijn oom hem heeft vermoord. Na een tijd wil hij wraak. Dit is in het kort de verhaallijn samengevat. Deze film is zoals gezegd een kinderfilm en is ook een tekenfilm en is gecreëerd door Walt Disney Pictures
 • The Lion King Musical

  The Lion King Musical
  The Lion King musical is een musical dat is gebaseerd op de gelijknamige film "The Lion King". Het was een Theatervoorstelling dat valt onder het theatergenre "Muziektheater" en daar onder wordt het geclassificeerd als een musical. Dit was te herkennen aan de Ouverture want aan het begin begon de muziek en na een tijdje begon het verhaal pas. Toch vind ik niet dat dit helemaal een musical is want het verhaal is toch wel een beetje belangrijker dan verwacht. Deze voorstelling stop op 21-07-19.
 • Star Wars episode I

  Star Wars episode I
  Dit is een film dat is geschreven en geregisseerd door George Lucas. Deze film behoort tot het genre Science-fiction.
 • Star Wars Episode II

  Star Wars Episode II
  Dit is een film dat is geschreven en geregisseerd door George Lucas. Deze film behoort tot het genre Science-fiction.
 • Kill Bill

  Kill Bill
  Deze film genaamd Kill Bill gaat over een vrouw die na 4 jaar uit een coma ontwaakt en wraak wil op de genen die haar in die coma hadden gestopt door een kogel door haar hoofd heen te jassen. De gene die dat heeft gedaan is een man genaamt Bill, maar hij is niet de enige die moet boeten want er waren meerdere mensen in het spel aanwezig. Het is een ontzettend bloederige film. Toch plaats ik hem op mijn tijdlijn omdat het heel veel middellen gebruikt zoals extreme close-ups en normale.
 • Star Wars Episode III

  Star Wars Episode III
  Dit is een film dat is geschreven en geregisseerd door George Lucas. Deze film behoort tot het genre Science-fiction.
 • Intouchables

  Intouchables
  Intouchables is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de buitenwijken afkomstige verzorger. De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.
 • Game of Thrones

  Game of Thrones
  Dit is een televisie serie dat afkomstig is van een boek. Het is de verfilmde versie van de boeken uit de serie "het lied van ijs en vuur". Deze boeken serie is geschreven door de schrijver George R.R. Martin.
 • Adem In Adem Uit

  Adem In Adem Uit
  Adem In Adem Uit is een cabaret voorstelling van de cabaretier Jochem Meijer. Adem In Adem Uit is een voorstelling met amuserende doeleinden en niet engagerende. Jochem Meijer is een Nederlands komiek, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur.
 • Bohemian Rhapsody

  Bohemian Rhapsody
  Dit is een film genaamd Bohemian Rhapsody. Dit is een film dat is geregisseerd door Bryan Singer en is een biografie van de bekende rockband Queen.
 • kaartjes bohemian Rhapsody

  kaartjes bohemian Rhapsody
  dit zijn de kaartjes van de film Bohemian Rhapsody
 • Tijd van televisie en computers

  Tijd van televisie en computers
  Dit is de tijdperiode vanaf het jaar 1950 tot het heden. Deze periode heeft geen andere benaming.
 • Avengers Endgame

  Avengers Endgame
  Ondanks dat dit door vele mensen gezien wordt als een blockbuster film wilde ik dit er toch in zetten, want het heeft in mijn ogen op een ontzettend mooie manier een einde weten te breiden aan een verhaal lijn van 11 jaar. De filmregisseurs van deze film zijn de gebroeders Russo, Anthony en Joe. De film duurde 3 uur en 2 minuten. Deze film is een blockbuster omdat het enorm bekend is is want veel mensen gaan naar Marvel films. Een andere reden hiervoor is het afronden van een enorme verhaallijn.
 • Volbeat Concert Rewind Replay Rebound

  Volbeat Concert Rewind Replay Rebound
  Dit is het nieuwste nog niet uitgekomen album van de Deense Heavy Metal Band genaamd Volbeat. Hiervan ga ik naar een concert op 19 november 2019.